Pelargonium (Peltatum Grp) 'Mericarnaval'

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Mericarnaval' is een hangende plant met prachtige kleurrijke bloemen. Deze plant behoort tot de Peltatum Groep, wat betekent dat de bladeren sierlijk overhangen aan lange stelen. De bloemen van de 'Mericarnaval' zijn opvallend en trekken direct de aandacht. Deze plant is perfect voor hangende manden of balkonbakken en zorgt voor een vrolijke en zomerse uitstraling. De 'Mericarnaval' heeft regelmatig water nodig en is een echte blikvanger in de tuin of op het balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Hierdoor blijft de plant ook in de winter groen en aantrekkelijk in de tuin.

  Pelargonium (Peltatum Grp) 'Mericarnaval' is niet winterhard en moet binnenshuis overwinterd worden of als eenjarige plant behandeld worden. Het is aan te raden om deze plant in de lente weer buiten te zetten wanneer de kans op vorst voorbij is. Deze plant kan niet goed tegen vorst en zal niet overleven bij temperaturen onder de 5 graden Celsius.

  Pelargoniums zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden tuinplanten. Ze hebben regelmatig water nodig en kunnen goed gedijen in de zon. Regelmatig snoeien kan helpen bij het behouden van een compacte vorm.

  Pelargonium (Peltatum Grp) 'Mericarnaval' heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat de bladeren en bloemen zich goed kunnen ontvouwen. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat om luchtcirculatie mogelijk te maken.

  Pelargoniums groeien het beste in de volle zon, waar ze de meeste bloemen produceren. In de schaduw zullen ze minder bloeien, maar kunnen ze nog steeds groeien. Zorg ervoor dat ze voldoende licht krijgen om gezond te blijven.

  De Pelargonium 'Mericarnaval' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Pelargoniums staan bekend om hun nectarrijke bloemen die vlinders en bijen aantrekken. De bloemen van Pelargonium 'Mericarnaval' hebben dezelfde eigenschap en kunnen deze bestuivers aantrekken in de tuin. Het is dus een goede keuze als je vlinders en bijen wilt lokken.

  Pelargoniums dragen niet direct bij aan de biodiversiteit, omdat ze geen eetbare vruchten of nectar produceren die insecten aantrekken. Ze worden voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplanten. Het behouden van inheemse plantensoorten is belangrijker voor het bevorderen van biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloei kan enkele maanden aanhouden. Het is een tuinplant die in de zomer prachtige bloemen laat zien.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek. Het is echter belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de plant regelmatig te controleren op uitdroging.

  Nee, de Pelargonium (Peltatum Grp) 'Mericarnaval' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die gewaardeerd wordt om zijn mooie bloemen en bladeren. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen.

  Ja, planten hebben de eigenschap om geluid te absorberen en kunnen daardoor een bepaalde mate van geluidsdemping bieden in hun omgeving. Het effect is echter beperkt en hangt af van factoren zoals de grootte en densiteit van de plant. Pelargoniums hebben over het algemeen geen specifieke geluidsdempende eigenschappen.

 • Deze plant moet regelmatig gesnoeid worden om de vorm en groei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en knip lange uitlopers af om de plant compact te houden. Snoei na de bloei om de groei te stimuleren en de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd ook dat de wortels te lang nat blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet drassig is om wortelrot te voorkomen. Gebruik eventueel een voedingssupplement speciaal voor tuinplanten om de groei te bevorderen.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en het liefst neutraal tot licht zuur. Zorg voor een voedzame bodem met voldoende organisch materiaal. Vermijd zware, compacte bodems die water kunnen vasthouden.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en kan ook goed gedijen in halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Vermijd tochtige plekken en bescherm de plant tegen harde wind.

  De plant heeft bescherming nodig tegen koude temperaturen tijdens de wintermaanden. Het is aan te raden om de plant binnen te halen of goed te beschermen met bijvoorbeeld een vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant op een vorstvrije en lichte plek staat tijdens de winterperiode.

  De plant vereist regelmatig water geven en mag niet uitdrogen. Knip regelmatig uitgebloeide bloemen af om nieuwe groei te stimuleren. Plaats de plant op een zonnige plek voor optimale groei.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) 'Mericarnaval' heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die je gebruikt.

  Mulchen is een goede manier om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de temperatuur van de grond te reguleren voor tuinplanten. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of schors als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en laat ruimte rond de stam van de plant vrij.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren voordat je de plant in de grond zet, zodat deze optimaal kan groeien en bloeien. Het aanpassen van de pH-waarde kan nodig zijn door middel van bodemverbeteraars of meststoffen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kunnen verschillende natuurlijke middelen worden ingezet, zoals neemolie of een mengsel van water en afwasmiddel. Daarnaast is regelmatig controleren op ongedierte en het verwijderen van aangetaste delen van de plant ook belangrijk voor een gezonde groei. Bij hardnekkige plagen kan eventueel ook gebruik worden gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen, maar dit wordt vaak afgeraden vanwege mogelijke schade aan het milieu.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Mericarnaval' is een hangende plant met prachtige kleurrijke bloemen. Deze plant behoort tot de Peltatum Groep, wat betekent dat de bladeren sierlijk overhangen aan lange stelen. De bloemen van de 'Mericarnaval' zijn opvallend en trekken direct de aandacht. Deze plant is perfect voor hangende manden of balkonbakken en zorgt voor een vrolijke en zomerse uitstraling. De 'Mericarnaval' heeft regelmatig water nodig en is een echte blikvanger in de tuin of op het balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.