Lycianthes rantonnetii 'Blue Fountain'

Lycianthes rantonnetii

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lycianthes rantonnetii 'Blue Fountain' is een prachtige en opvallende plant met langwerpige, heldergroene bladeren en trossen van blauwe bloemen die lijken op kleine klokjes. Deze plant is een snelgroeiende struik die bloeit in de zomer en herfst en bijen en vlinders aantrekt. 'Blue Fountain' gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en vereist regelmatig water geven om gezond te blijven. Deze plant kan ook goed gedijen in een pot of container op het terras of balkon. Met zijn levendige blauwe bloemen voegt ‘Blue Fountain’ een vleugje kleur toe aan elke tuin of buitenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven. De plant behoudt dus zijn bladeren, zelfs tijdens de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. In het voorjaar zal de plant weer uitlopen.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem af en toe te bemesten. Verder heeft de plant niet veel extra aandacht nodig om gezond te blijven.

  De Tuinplant heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg voor een plantafstand van ongeveer 60-80 cm. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het planten.

  De plant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. In de volle schaduw zal de plant minder bloeien en mogelijk minder gezond groeien. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende licht voor een optimale groei van de plant.

  Lycianthes rantonnetii 'Blue Fountain' heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven dan in de winter.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen en heldere kleuren. Het is een ideale keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen en bestuivers willen aantrekken.

  Ja, de plant draagt bij aan biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor verschillende kleine dieren in de tuin. Het diversifieert het ecosysteem en draagt bij aan een gezonde en evenwichtige omgeving.

  De plant bloeit van juni tot en met september en bloeit gedurende deze maanden continu.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft. Overmatige droogte moet worden vermeden.

  Nee, de vruchten van deze plant zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om geen delen van deze plant te consumeren. Het is alleen bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, de Tuinplanten is bekend voor zijn geluidsdempende eigenschappen en kan helpen met het verminderen van omgevingsgeluiden. De planten absorberen geluidsgolven en dragen zo bij aan een stillere en meer rustige omgeving. Het kan vooral effectief zijn bij het creëren van een groene buffer tegen verkeerslawaai.

 • Je kunt de plant snoeien in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of zieke takken en knip de plant terug tot gewenste hoogte. Snoei regelmatig om de bloei te stimuleren en de plant gezond te houden.

  Deze plant houdt van regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan losse, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor tuinplanten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, maar ook niet uitdroogt. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De plant gedijt het best op een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschutting biedt tegen harde wind en vorst. Plaats de plant op een beschutte plek in de tuin voor optimale groei.

  In de winter is het verstandig om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een dikke laag mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Het is aan te raden om de plant af te dekken met een winterhoes of doek op koude nachten. Zorg er ook voor dat de plant tijdens vorstperiodes voldoende vocht krijgt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken weg om de groei te bevorderen. Voeg in het voorjaar organische meststof toe om de plant te voeden.

  Voor tuinplanten in het algemeen is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen voor een goede groei en bloei. Gebruik daarnaast in de zomermaanden een speciale bloeimeststof om de planten te ondersteunen bij het produceren van bloemen. Zorg er altijd voor dat je de meststoffen gelijkmatig verdeelt en de aanbevolen doseringen volgt.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal zoals boomschors of compost om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch zal tevens helpen om de temperatuur rond de wortels te reguleren en de plant te beschermen tegen extreme weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant wordt aangebracht om rotten te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten zoals deze is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te testen voordat je de plant in de grond zet, zodat je eventueel de grond kunt aanpassen voor optimale groei. Een te zure of te basische bodem kan de gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant kan je onder andere gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of gaasvliegen. Daarnaast kan je regelmatig de plant controleren op spint, bladluizen of witte vlieg en indien nodig deze verwijderen met een krachtige waterstraal. Een laatste optie is om een biologisch bestrijdingsmiddel zoals neemolie te gebruiken.

 • Omschrijving

  Lycianthes rantonnetii 'Blue Fountain' is een prachtige en opvallende plant met langwerpige, heldergroene bladeren en trossen van blauwe bloemen die lijken op kleine klokjes. Deze plant is een snelgroeiende struik die bloeit in de zomer en herfst en bijen en vlinders aantrekt. 'Blue Fountain' gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en vereist regelmatig water geven om gezond te blijven. Deze plant kan ook goed gedijen in een pot of container op het terras of balkon. Met zijn levendige blauwe bloemen voegt ‘Blue Fountain’ een vleugje kleur toe aan elke tuin of buitenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.