Rhododendron (Simsii Grp) Theo Simon

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Simsii Groep) Theo Simon is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende donkergroene bladeren. In het voorjaar produceert deze plant prachtige, lichtroze tot paarse bloemen die een heerlijke geur verspreiden. De bloemen zijn groot en opvallend en trekken vlinders en bijen aan. Deze Rhododendron gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en een plekje in de halfschaduw. Het is een prachtige toevoeging aan elke tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Rhododendron is redelijk makkelijk in onderhoud en heeft vooral behoefte aan een lichte standplaats en regelmatig water geven. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en af en toe de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Verder is het aan te raden om de plant af en toe te besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet hem dus op een plek waar hij veel indirect zonlicht kan ontvangen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle zijden gelijkmatig belicht worden.

  De Rhododendron (Simsii Grp) Theo Simon heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten weken. Water de plant ongeveer 1-2 keer per week, afhankelijk van de omstandigheden en de droogte van de grond.

  De plant houdt niet van felle zon en heeft liever indirect licht. Ze kunnen wel een beetje ochtendzon verdragen, maar direct zonlicht kan de bladeren beschadigen. Plaats de plant daarom op een plek met helder, indirect licht.

  Ja, Rhododendrons houden van warmte en verdragen geen vorst. Het is belangrijk om ze op een warme plek te zetten en te beschermen tegen koude temperaturen. Zorg ervoor dat de plant een constante en warme omgeving heeft om goed te gedijen.

  De Rhododendron bloeit meestal in de maanden april en mei. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) Theo Simon is een luchtzuiverende kamerplant. Het kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen te absorberen en om te zetten in zuurstof. Het is een mooie en decoratieve toevoeging aan uw interieur.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimaal te gedijen. Zorg er ook voor dat de plant geen tocht ervaart.

 • Rhododendrons houden van regelmatig snoeien om hun vorm te behouden en de bloei te bevorderen. Het beste moment om te snoeien is direct na de bloei, zodat de plant voldoende tijd heeft om nieuwe knoppen te vormen. Verwijder dode of zieke takken en zorg voor een open structuur.

  Geef regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Voorkom dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur lauw en kalkarm water.

  De plant heeft zure potgrond nodig voor een goede groei. Gebruik een mengsel van turf en grof zand voor optimale drainage. Overbewatering moet vermeden worden om wortelrot te voorkomen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) Theo Simon heeft een voorkeur voor aarde die zuur is en goed doorlatend. Zorg voor een vruchtbare, humusrijke grond en vermijd kalkrijke bodems. Een goede bodemkwaliteit zorgt voor een gezonde groei en bloei van deze plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in een te natte bodem staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef in de lente en zomer maandelijks plantenvoeding.

  Je kunt de bladeren van deze plant af en toe voorzichtig afstoffen met een zachte doek. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik een mild reinigingsmiddel en water om eventuele stof of vuil van de bladeren te verwijderen.

  De plant heeft het liefst een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot verlies van bladeren en bloemen.

  Deze plant is het meest comfortabel bij temperaturen tussen de 18-24°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou, en vermijd tocht. Het is belangrijk om een constante temperatuur te handhaven voor een gezonde groei.

  Houd de luchtvochtigheid hoog door regelmatig te sproeien. Plaats een luchtbevochtiger in de ruimte voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij een verwarmingselement staat om uitdroging te voorkomen.

  De Rhododendron houdt van zure tot neutrale bodems, bij voorkeur met een pH-waarde tussen 4,5 en 6. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem is aan te raden.

  Deze plant heeft een voorkeur voor zure grond, dus het is aan te raden om speciale meststof voor zuurminnende planten te gebruiken. Bemest de plant in het voorjaar en zomermaanden met een meststof die rijk is aan stikstof. Let op dat je niet te veel mest gebruikt, dit kan de plant schaden.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Simsii Groep) Theo Simon is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende donkergroene bladeren. In het voorjaar produceert deze plant prachtige, lichtroze tot paarse bloemen die een heerlijke geur verspreiden. De bloemen zijn groot en opvallend en trekken vlinders en bijen aan. Deze Rhododendron gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en een plekje in de halfschaduw. Het is een prachtige toevoeging aan elke tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.