Corynocarpus laevigatus 'Variegata'

Corynocarpus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Corynocarpus laevigatus 'Variegata' is een langzaam groeiende groenblijvende boom met opvallend bontgekleurd blad door de crème-witte en groene strepen. Het blad is glanzend en ovaal van vorm. Deze plant staat bekend om zijn decoratieve uitstraling en wordt vaak gebruikt als sierboom in tuinen en parken. Hij gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en heeft weinig onderhoud nodig. De boom produceert kleine, onopvallende bloemen en later ook kleine meervoudige oranje vruchten die eetbaar zijn voor vogels.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist niet veel water en kan gedijen bij weinig licht. Regelmatig snoeien kan nodig zijn om de vorm te behouden.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Zet hem het liefst op een plek waar hij veel indirect zonlicht krijgt. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.

  Deze plant heeft matig water nodig, ongeveer 1 keer per week. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en verkiest een plek met indirect licht. Te felle zon kan bladverbranding veroorzaken en de groei belemmeren. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de Corynocarpus laevigatus 'Variegata' houdt van warmte en gedijt het beste bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en extreme temperatuurschommelingen te houden. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat om gezond te blijven.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden april en mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de Corynocarpus laevigatus 'Variegata' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en helpt de luchtkwaliteit in een kamer te verbeteren. De plant verwijdert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt zo voor een gezondere leefomgeving. Het is daarom een uitstekende keuze voor binnenshuis.

  Ja, Corynocarpus laevigatus 'Variegata' gedijt goed op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt ervoor dat de plant gezond blijft en goed groeit als kamerplant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te lage of te hoge temperaturen.

 • Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Gebruik scherpe snoeischaar om een ​​schone snede te maken en voorkom infecties.

  De Corynocarpus laevigatus 'Variegata' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in water staan om wortelrot te voorkomen. In de herfst en winter kan de plant wat minder water nodig hebben.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Kies een potgrond die geschikt is voor kamerplanten.

  De plant vraagt om een goed doorlatende potgrond met humus. Het is belangrijk dat de bodem vochtig, maar niet te nat blijft. Zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, maar laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Geef de plant af en toe voeding tijdens de lente en zomer. Reinig de bladeren met een vochtige doek om stof te verwijderen en bevorder zo de groei van de plant.

  De plant kan regelmatig worden schoongemaakt met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Gebruik lauw water om de bladeren voorzichtig af te vegen. Vermijd het gebruik van reinigingsmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen.

  Deze plant heeft veel licht nodig maar vermijd direct zonlicht, plaats hem daarom op een goed verlichte plek maar uit de directe zon. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant. Het kan ook goed gedijen onder kunstlicht als natuurlijk licht beperkt is.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant geen extreme temperatuurschommelingen ervaart. Plaats de plant niet in de buurt van tochtige plekken of radiatoren.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten dient gemiddeld te zijn. Het is belangrijk om de plant af en toe te besproeien met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, vooral in de winter.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Kamerplanten ligt tussen de 6 en 7. Een bodem met een pH-waarde van 7 is neutraal. Een hogere pH-waarde duidt op een basische bodem, terwijl een lagere pH-waarde een zure bodem aangeeft.

  Deze plant heeft tijdens de groeiperiode regelmatig bemesting nodig, bij voorkeur met een uitgebalanceerde kamerplantenmeststof. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de wortels te voorkomen. Het is raadzaam om tijdens de wintermaanden de bemesting te verminderen.

 • Omschrijving

  Corynocarpus laevigatus 'Variegata' is een langzaam groeiende groenblijvende boom met opvallend bontgekleurd blad door de crème-witte en groene strepen. Het blad is glanzend en ovaal van vorm. Deze plant staat bekend om zijn decoratieve uitstraling en wordt vaak gebruikt als sierboom in tuinen en parken. Hij gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en heeft weinig onderhoud nodig. De boom produceert kleine, onopvallende bloemen en later ook kleine meervoudige oranje vruchten die eetbaar zijn voor vogels.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.