Ficus pumila 'Green Sunny'

Ficus pumila

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ficus pumila 'Green Sunny' is een kruipende klimplant met kleine, groene bladeren die dicht op elkaar groeien. Deze plant staat bekend om zijn lichtgroene bladkleur die een zonnig en fris gevoel geeft aan de omgeving. De 'Green Sunny' gedijt goed op een plek met indirect zonlicht en regelmatig water geven. Het is een sterke en snelgroeiende plant die gemakkelijk kan worden geleid langs een klimrek of opgehangen als hangplant. De Ficus pumila 'Green Sunny' is een populaire keuze voor binnenshuis vanwege zijn decoratieve uitstraling en gemakkelijk onderhoud.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en houd de grond licht vochtig. Regelmatig controleren op eventuele plagen of ziekten is ook belangrijk voor de gezondheid van de plant.

  Ja, de Ficus pumila 'Green Sunny' heeft veel licht nodig. Plaats hem daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat hij niet in direct zonlicht staat om bladverbranding te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Let op de bladeren, als ze beginnen te hangen kan dit een teken zijn dat de plant water nodig heeft.

  De "Ficus pumila 'Green Sunny'" houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om hem uit de felle zon te houden. Het beste groeit hij op een plek met indirect licht of halfschaduw. Te veel zon kan de bladeren van de plant beschadigen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed in een omgeving met een constante temperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden om de gezondheid te bevorderen. Warme, lichte ruimtes zijn ideaal voor deze plant.

  De Ficus pumila 'Green Sunny' bloeit meestal in de late lente tot de vroege zomer en de bloei kan enkele weken tot een maand duren.

  Ja, de Ficus pumila 'Green Sunny' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een populaire keuze voor binnenshuis vanwege zijn decoratieve bladeren en gezondheidsvoordelen.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor optimale groeiomstandigheden en helpt de plant gezond te blijven. Zorg dus voor een stabiele binnentemperatuur binnen dit bereik voor de beste resultaten.

 • Je kunt regelmatig snoeien om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken met een scherpe snoeischaar. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of zomer om de groei te bevorderen.

  De Ficus pumila 'Green Sunny' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond permanent nat blijft. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Geef de plant bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd water op de bladeren.

  De Ficus pumila 'Green Sunny' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar zorg ervoor dat de plant niet met zijn wortels in het water staat. Gebruik een pot met drainagegaten om overtollig water af te voeren.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en niet te nat. Een lichtvochtige grond met een neutrale pH-waarde is ideaal voor deze plant. Zorg voor voldoende voedingsstoffen in de bodem om de plant gezond te houden.

  De plant heeft baat bij regelmatig water geven en heeft een voorkeur voor een lichte standplaats. Af en toe de bladeren afstoffen en regelmatig controleren op eventuele plagen is voldoende voor het onderhoud van deze plant.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren voorzichtig afstoffen met een zachte borstel of een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Regelmatig stof verwijderen helpt de plant gezond te houden.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht in de middag. Zet de plant bij voorkeur dicht bij een raam op het oosten of westen. Te weinig licht kan leiden tot problemen zoals spichtige groei.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Bij lagere temperaturen kan de plant schade ondervinden.

  Kamerplanten zoals deze hebben behoefte aan een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70%. Dit kan worden verhoogd door regelmatig te sproeien of de plant op een vochtige bak met grind te plaatsen. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en groeiproblemen.

  De Ficus pumila 'Green Sunny' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte bodemverbeteraars. Een goede balans in de pH-waarde van de bodem draagt bij aan de gezondheid en groei van de plant.

  Voor kamerplanten is het aan te raden om tijdens de lente en zomermaanden elke twee weken een vloeibare meststof te geven. In de herfst en winter kan de bemesting verminderd worden naar eens per maand. Zorg ervoor dat de meststof specifiek geschikt is voor kamerplanten.

 • Omschrijving

  De Ficus pumila 'Green Sunny' is een kruipende klimplant met kleine, groene bladeren die dicht op elkaar groeien. Deze plant staat bekend om zijn lichtgroene bladkleur die een zonnig en fris gevoel geeft aan de omgeving. De 'Green Sunny' gedijt goed op een plek met indirect zonlicht en regelmatig water geven. Het is een sterke en snelgroeiende plant die gemakkelijk kan worden geleid langs een klimrek of opgehangen als hangplant. De Ficus pumila 'Green Sunny' is een populaire keuze voor binnenshuis vanwege zijn decoratieve uitstraling en gemakkelijk onderhoud.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.