Antirrhinum majus

Antirrhinum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Antirrhinum majus, ook wel bekend als de leeuwenbek, is een bloeiende plant die bekend staat om zijn opvallende bloemen in allerlei kleuren zoals roze, paars, rood en wit. De bloemen hebben een karakteristieke vorm die lijkt op de bek van een leeuw, vandaar de naam leeuwenbek. Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond en heeft veel zonlicht nodig om te gedijen. Antirrhinum majus is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en lange bloeiperiode gedurende het hele groeiseizoen. Deze plant trekt ook bestuivende insecten aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Antirrhinum majus is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die in de zomer bloeit en daarna afsterft. Het wordt daarom vaak als een zomerbloeier in de tuin gebruikt.

  Antirrhinum majus is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen. Deze tuinplant kan het beste worden beschermd door bijvoorbeeld een laag mulch aan te brengen rond de wortels.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode. Daarnaast gedijt deze plant het beste in de volle zon.

  Antirrhinum majus heeft minimaal een ruimte van ongeveer 20 centimeter nodig om goed te groeien. Het is belangrijk dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en zijtakken te vormen. Plaats de plant op een zonnige locatie in de tuin voor het beste resultaat.

  Antirrhinum majus kan het beste groeien in de volle zon, maar kan ook groeien in gedeeltelijke schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant worden verminderd.

  Antirrhinum majus, ook bekend als leeuwenbek, heeft gemiddeld twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. In de zomer kan het nodig zijn vaker water te geven vanwege de warmte.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een populaire keuze in tuinen vanwege de aantrekking die het heeft op deze bestuivers. Het is een kleurrijke toevoeging die deze nuttige insecten naar de tuin kan lokken.

  Ja, deze plant helpt de biodiversiteit te ondersteunen door bijen, vlinders en andere bestuivers aan te trekken. Daarnaast kan het ook kleine dieren als vogels aantrekken die op zoek zijn naar voedsel. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan een positieve bijdrage leveren aan de lokale biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van juni tot en met oktober en de bloei kan tot wel 8 weken aanhouden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Deze plant kan goed gedijen in de volle zon.

  Nee, Antirrhinum majus is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn kleurrijke bloemen. Het consumeren van deze plant kan leiden tot maagklachten en andere gezondheidsproblemen.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap om geluiden te absorberen en daarmee de omgeving iets te dempen. Dit kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in een tuinomgeving.

 • Antirrhinum majus, oftewel de Leeuwenbek, hoeft normaal gesproken niet gesnoeid te worden. Verwijder wel regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Als de plant te groot wordt of lelijk groeit, kan er in het voorjaar wat gesnoeid worden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef de plant water aan de basis om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor de "Antirrhinum majus" is het belangrijk om potgrond te gebruiken die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Het helpt de plant gezond te houden en goede groei te stimuleren. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig gehouden wordt, maar niet te nat.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd wateroverlast. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren op voedingsstoffen en eventueel bij te mesten.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook deels in de schaduw staan. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  Voor de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze af te dekken met bladeren of stro. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Snoei de plant in het voorjaar om nieuwe groei te bevorderen.

  Vergeet niet regelmatig water te geven en zorg voor voldoende zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Bemest de plant af en toe voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Antirrhinum majus hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond en krachtig te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de beste resultaten. Overbemesting kan leiden tot een opeenhoping van zouten in de grond, wat schadelijk kan zijn voor de plant.

  Mulch kan gebruikt worden rondom deze plant om het vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen. Het kan helpen bij het beschermen van de wortels en het verbeteren van de bodemstructuur. Geschikte mulchmaterialen zijn onder andere organisch materiaal zoals compost, stro of houtsnippers.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant ligt tussen de 6,0 en 7,0. Een neutrale pH-waarde wordt aanbevolen voor een goede groei en bloei. Zorg voor een goede afwatering om verzuring van de bodem te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan er gebruik worden gemaakt van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine. Het regelmatig controleren op en verwijderen van ongedierte kan ook helpen bij het voorkomen van plagen. Daarnaast kunnen ook natuurlijke vijanden van het ongedierte worden ingezet, zoals lieveheersbeestjes of roofmijten.

 • Omschrijving

  Antirrhinum majus, ook wel bekend als de leeuwenbek, is een bloeiende plant die bekend staat om zijn opvallende bloemen in allerlei kleuren zoals roze, paars, rood en wit. De bloemen hebben een karakteristieke vorm die lijkt op de bek van een leeuw, vandaar de naam leeuwenbek. Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond en heeft veel zonlicht nodig om te gedijen. Antirrhinum majus is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en lange bloeiperiode gedurende het hele groeiseizoen. Deze plant trekt ook bestuivende insecten aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.