Aster

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aster is een bloeiende plant met verschillende soorten zoals de herfstaster en de zomeraster. De bloemen hebben meestal een margrietachtige vorm met straalbloemen rond een geel hart. Aster komt in diverse kleuren voor zoals blauw, paars, roze, wit en rood. Het is een populaire plant voor in borders en bloembedden in de tuin. Aster trekt ook vlinders en bijen aan door de nectar die de bloemen bevatten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Aster is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de herfst en komt in het voorjaar weer opnieuw tot bloei. Het is een vaste plant die terugkomt na de winter.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij extreme vorst. De plant kan in de winter buiten blijven, maar extra bescherming kan geen kwaad.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig specifieke verzorging nodig. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste bodems en lichte tot gemiddelde snoei vereist.

  De Aster heeft voldoende ruimte nodig om volledig te kunnen groeien en bloeien. Zorg voor ongeveer 30-50 cm ruimte tussen elke plant om luchtcirculatie en groei te bevorderen. Het is belangrijk om de planten niet te dicht op elkaar te zetten om een gezonde groei te garanderen.

  Asters groeien het beste in de volle zon, maar ze kunnen ook goed gedijen in lichte schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende licht te geven om gezond te blijven. Over het algemeen hebben ze minstens 6 uur zonlicht per dag nodig.

  Deze tuinplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om ongeveer 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht vochtig te houden.

  Ja, Aster is een plant die bekend staat om het aantrekken van vlinders en bijen vanwege de nectar die ze produceren. Hierdoor kan de plant een waardevolle toevoeging zijn aan een tuin die bijen en vlinders aantrekt.

  Ja, de Aster is goed voor biodiversiteit omdat het vlinders en bijen aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast biedt het habitat en voedsel voor verschillende soorten insecten. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  Aster bloeit meestal in de maanden augustus, september en oktober. De bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken. Het is een populaire plant in de herfsttuin vanwege de kleurrijke bloemen.

  De Aster kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en te bloeien. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vocht bevat, vooral tijdens warme zomerdagen.

  Nee, de Aster plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege de mooie bloemen en decoratieve uitstraling in de tuin. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten en andere gezondheidsproblemen.

  De Aster plant staat bekend om het aantrekken van vlinders en bijen, maar heeft geen specifieke eigenschappen die geluidsdempend zijn. Het is voornamelijk een decoratieve plant die zorgt voor kleur in de tuin.

 • Om de plant gezond te houden is het belangrijk om dode bloemen regelmatig te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar tot ongeveer 15 centimeter boven de grond om de groei te bevorderen. Verwijder eventueel uitgebloeide stelen om de bloei te verlengen.

  Aster heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te voorkomen.

  Voor tuinplanten zoals de Aster is het belangrijk om potgrond te gebruiken die geschikt is voor bloeiende planten. Kies een potgrond met voldoende voedingsstoffen en zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is. Het regelmatig bemesten van de plant met speciale meststoffen voor bloeiende planten kan de groei en bloei bevorderen.

  De Aster gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Zorg voor een neutrale tot licht zure pH-waarde voor optimale groei en bloei.

  De Aster gedijt het best op een zonnige plek in de tuin met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de standplaats niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan gedaan worden door de plant af te dekken met bladeren, stro of een laag mulch. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed waterdoorlatend is om te voorkomen dat de wortels bevriezen.

  De plant is gemakkelijk te onderhouden en vereist regelmatig water geven. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen en verwijder dode bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten zoals de Aster is het aan te raden om in het voorjaar organische mest te gebruiken. Een meststof met een hoger kaliumgehalte zal de plant helpen bij de bloei en gezonde groei. Overbemesting moet vermeden worden om wortelverbranding te voorkomen.

  Mulch is belangrijk voor tuinplanten, waaronder deze plant. Het helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organische mulch zoals bladeren, houtsnippers of compost voor het beste resultaat.

  De Aster groeit het best in neutrale tot licht zure bodems met een pH tussen 6 en 7. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt. Het regelmatig toevoegen van compost kan helpen om de zuurgraad van de bodem op peil te houden.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals Aster kan gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen zoals natuurlijke vijanden als lieveheersbeestjes of roofmijten. Daarnaast kunnen ook fysieke maatregelen zoals het regelmatig inspecteren van de planten en het verwijderen van aangetaste delen helpen bij het voorkomen van ongedierte. Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen ook een optie zijn, maar deze kunnen schadelijk zijn voor het milieu en andere insecten.

 • Omschrijving

  Aster is een bloeiende plant met verschillende soorten zoals de herfstaster en de zomeraster. De bloemen hebben meestal een margrietachtige vorm met straalbloemen rond een geel hart. Aster komt in diverse kleuren voor zoals blauw, paars, roze, wit en rood. Het is een populaire plant voor in borders en bloembedden in de tuin. Aster trekt ook vlinders en bijen aan door de nectar die de bloemen bevatten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.