Impatiens (Walleriana Grp) enkel

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens (Walleriana Grp) is een populaire eenjarige plant die bekend staat om zijn kleurrijke bloemen en groen blad. Deze plant gedijt goed in de schaduw en is zeer geschikt voor gebruik in hangende manden, bloembakken en borders. Impatiens bloeit van de lente tot de herfst en heeft regelmatig water nodig om goed te groeien. Deze plant trekt veel vlinders en bijen aan en voegt een vrolijke sfeer toe aan elke tuin of buitenruimte. Impatiens is gemakkelijk te verzorgen en biedt een continue bloeiende pracht gedurende het groeiseizoen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Impatiens (Walleriana Grp) is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die in de herfst afsterft en in het voorjaar opnieuw geplant moet worden. Het is daarom belangrijk om jaarlijks nieuwe planten in de tuin te zetten voor kleur en bloei.

  Impatiens (Walleriana Grp) enkel is niet winterhard en kan niet tegen vorst. Het is daarom belangrijk om de plant in het najaar naar binnen te halen of te beschermen tegen koude temperaturen. In de lente kan de plant weer naar buiten worden gebracht.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water nodig en gedijt goed in schaduwrijke gebieden. Het is een populaire keuze voor tuinbezitters vanwege de kleurrijke bloemen die het produceert.

  Impatiens (Walleriana Grp) enkel heeft ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt om gezond te blijven. Het is ook belangrijk om regelmatig de dode bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Ja, de Impatiens (Walleriana Grp) enkel groeit goed in de schaduw en is daarom geschikt voor schaduwrijke plekken in de tuin. Deze plant heeft weinig zonlicht nodig en doet het goed in vochtige, schaduwrijke omgevingen. Ze bloeien rijkelijk en zorgen voor kleur in de wat donkerdere hoekjes van de tuin.

  Tuinplanten zoals de Impatiens hebben gemiddeld 2-3 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten niet helemaal opdroogt.

  Impatiens zijn niet bekend om vlinders of bijen aan te trekken vanwege hun gesloten bloemvorm. Deze planten worden voornamelijk gekweekt vanwege hun rijke kleuren en langdurige bloei. Het zijn populaire keuzes voor schaduwrijke tuinen of als hangplanten op balkons.

  Impatiens (Walleriana Grp) enkel draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Het is belangrijk om ook andere plantensoorten in de tuin te hebben om een gevarieerde biodiversiteit te bevorderen. Impatiens kan een kleurrijke toevoeging zijn aan de tuin en zorgen voor een aantrekkelijke leefomgeving voor verschillende soorten dieren.

  Impatiens bloeien vanaf mei tot en met september. De bloeiperiode kan tot wel zes maanden duren.

  Impatiens enkel houdt niet van direct zonlicht en prefereert een plek in de halfschaduw tot schaduw. Te veel zon kan de plant verbranden en uitdrogen. Plaats de plant daarom op een beschutte plek in de tuin waar hij genoeg licht krijgt, maar niet te veel zon.

  Impatiens (Walleriana Grp) enkel is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve vaste plant in tuinen. Het consumeren van de plant kan leiden tot toxiciteit bij mensen en dieren.

  Ja, Impatiens (Walleriana Grp) enkel heeft de eigenschap om geluid te dempen vanwege zijn dichte bladeren en compacte groei. Dit maakt de plant een goede keuze voor het creëren van een rustige en vredige omgeving in de tuin. Het kan helpen om storende geluiden te verminderen en te zorgen voor een aangenamer buitenverblijf.

 • Het snoeien van deze plant is niet noodzakelijk, maar kan helpen om een compacte en volle groei te behouden. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de bloei te stimuleren. Eventueel kunnen lange scheuten worden teruggesnoeid om de vorm van de plant te behouden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen, maar ook niet te veel water te geven.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van lichte en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg regelmatig plantenvoeding toe om de groei en bloei te bevorderen.

  Voor optimale groei en bloei heeft de plant een goed doorlatende bodem nodig die rijk is aan organisch materiaal. Zorg voor een regelmatige toevoer van voedingsstoffen en houd de bodem vochtig, maar niet drassig. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende luchtcirculatie rond de wortels.

  Impatiens houdt van een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek tegen de zon en de wind. De grond mag vochtig en humusrijk zijn.

  Het is belangrijk om Impatiens (Walleriana Grp) enkel te beschermen tegen vorst tijdens de wintermaanden door ze binnen te halen of af te dekken met bijvoorbeeld stro. Zorg ervoor dat de plant ook beschermd is tegen sterke wind en regen om schade te voorkomen. In het voorjaar kunnen ze weer naar buiten worden gebracht.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Plaats de plant op een schaduwrijke plek voor het beste resultaat.

  Tuinplanten zoals Impatiens hebben regelmatig voeding nodig in de vorm van meststof. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten, en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de planten tijdens het groeiseizoen, meestal van het voorjaar tot de herfst.

  Mulch wordt aanbevolen voor deze plant om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Een laag mulch kan helpen bij het beschermen van de wortels en het bevorderen van een gezonde groei. Kies voor organische mulch, zoals bladeren of stro, voor het beste resultaat.

  De plant heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5.5 en 6.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met bijvoorbeeld kalk. Het gebruik van geschikte potgrond kan helpen om de juiste pH-waarde te behouden.

  Als het gaat om ongedierte, is het belangrijk om te zorgen voor een goede luchtcirculatie en niet te veel water te geven. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte zoals bladluizen kan ook helpen om problemen te voorkomen. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen worden gebruikt om ongedierte te verwijderen.

 • Omschrijving

  Impatiens (Walleriana Grp) is een populaire eenjarige plant die bekend staat om zijn kleurrijke bloemen en groen blad. Deze plant gedijt goed in de schaduw en is zeer geschikt voor gebruik in hangende manden, bloembakken en borders. Impatiens bloeit van de lente tot de herfst en heeft regelmatig water nodig om goed te groeien. Deze plant trekt veel vlinders en bijen aan en voegt een vrolijke sfeer toe aan elke tuin of buitenruimte. Impatiens is gemakkelijk te verzorgen en biedt een continue bloeiende pracht gedurende het groeiseizoen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.