Lantana camara

Lantana

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lantana camara is een struik met kleurrijke bloemen die groeit tot een hoogte van ongeveer 2 meter. De bloemen bevinden zich in trossen en kunnen verschillende kleuren hebben, zoals roze, geel, oranje en rood. De bladeren zijn ovaalvormig en hebben een frisse geur wanneer ze worden gekneusd. Deze plant is geliefd vanwege de lange bloeiperiode en de aantrekkingskracht op vlinders en bijen. Lantana camara gedijt goed in zonnige omgevingen en is een populaire keuze voor tuinen en borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de wintermaanden. Planten uit deze categorie hebben over het algemeen geen last van vorst.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet overleven bij temperaturen onder het vriespunt. Het is belangrijk om de plant binnen te halen of te beschermen in de wintermaanden. Het is aan te raden om de plant in een vorstvrije omgeving te plaatsen.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloei. Daarnaast kan de plant in het voorjaar worden teruggesnoeid om de groei te stimuleren.

  Lantana camara heeft ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten en obstakels om de groei niet te belemmeren. Een ruime plantenbak of borders in de tuin zijn geschikte plekken voor deze plant.

  Lantana camara groeit het beste in de volle zon en heeft minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  Lantana camara heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden en de plant niet te laten uitdrogen tussen de gietbeurten in. Het is beter om matig water te geven in plaats van te veel.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend. Het heeft aantrekkelijke bloemen die deze bestuivers aantrekken. Het is een goede toevoeging aan de tuin om bijen en vlinders aan te trekken.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan en draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is belangrijk om de plant in toom te houden om te voorkomen dat het invasief wordt en andere inheemse planten verdringt. Het is een mooie toevoeging aan de tuin voor het aantrekken van verschillende soorten insecten.

  De plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode kan tot wel enkele maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens warme zomerdagen. Lantana camara is een tuinplant die goed gedijt in de volle zon.

  Nee, de bessen van deze plant zijn giftig voor mensen en dieren. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten, braken en diarree. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te eten.

  Lantana camara heeft geen geluidsdempende eigenschappen.

 • Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om een compacte en gezonde groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot ongeveer de helft van zijn oorspronkelijke grootte in het voorjaar. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel- en bladproblemen te voorkomen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van hoogkwalitatieve potgrond. Deze potgrond zorgt voor een goede drainage en voedt de plant met de juiste voedingsstoffen. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen om de groei en bloei van de plant te stimuleren.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende bodems die redelijk vruchtbaar zijn. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Verrijk de bodem indien nodig met organische materialen voor een optimale groei.

  Planten van dit type gedijen het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en te bloeien. Bescherm de plant tegen strenge vorst.

  Het is aanbevolen om de plant in de winter naar binnen te halen of te beschermen met een dikke laag mulch om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat en niet blootgesteld wordt aan harde wind en koude temperaturen. Het is ook mogelijk om de plant in een pot te zetten, zodat deze makkelijker verplaatst kan worden naar een warmere locatie tijdens koude periodes.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en is zeer geschikt voor de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Snoei de plant om de bloei te stimuleren.

  Lantana camara heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een gebalanceerde meststof met een hoger fosforgehalte om de bloei te bevorderen. Bemest de plant maandelijks van april tot augustus voor optimale groei en bloei.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruidgroei en het toevoegen van voedingsstoffen aan de bodem. Het beste is om organische mulch te gebruiken zoals bladeren, stro of compost. Breng een laag mulch aan rondom de plant, maar houdt de stam vrij van mulch om verstikking te voorkomen.

  Lantana camara gedijt het best in neutrale tot licht zure bodems. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar wel goed waterdoorlatend. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen om de zuurgraad van de bodem te reguleren.

  De plant trekt verschillende soorten insecten aan, waaronder vlinders, bijen en hommels, die de plant helpen bestuiven. Bij overmatige aanwezigheid van bladluizen of spint kan het nodig zijn om de plant te behandelen met een insectenbestrijdingsmiddel. Het is belangrijk om biologische bestrijdingsmethoden te overwegen om de natuurlijke balans in de tuin te behouden.

 • Omschrijving

  Lantana camara is een struik met kleurrijke bloemen die groeit tot een hoogte van ongeveer 2 meter. De bloemen bevinden zich in trossen en kunnen verschillende kleuren hebben, zoals roze, geel, oranje en rood. De bladeren zijn ovaalvormig en hebben een frisse geur wanneer ze worden gekneusd. Deze plant is geliefd vanwege de lange bloeiperiode en de aantrekkingskracht op vlinders en bijen. Lantana camara gedijt goed in zonnige omgevingen en is een populaire keuze voor tuinen en borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.