Lobelia erinus (Compacta Grp) (blauw)

Lobelia erinus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lobelia erinus (Compacta Grp) is een compacte plant met blauwe bloemen die in de zomer bloeit. Deze Lobelia heeft smalle, groene bladeren en groeit goed in zonlicht of halfschaduw. Het is een populaire keuze voor hangmanden, borders en bloembakken vanwege de overvloedige bloei en mooie blauwe kleur. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan en kan zowel in de tuin als op het balkon worden gekweekt. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor gezonde groei en bloei van de Lobelia erinus.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Lobelia erinus (Compacta Grp) (blauw) is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een eenjarige plant die meestal wordt gekweekt als een zomerbloeier.

  De Lobelia erinus (Compacta Grp) is niet winterhard en kan niet overleven in de winter. Het is een eenjarige plant die gevoelig is voor vorst. Het is daarom belangrijk om de plant in het najaar binnen te halen of te beschermen tegen de kou.

  Ja, Lobelia erinus (Compacta Grp) (blauw) is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke plant die gedijt in vochtige grond en regelmatig water nodig heeft. Het is belangrijk om regelmatig dode bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren.

  Voor het planten van deze tuinplant is het aan te raden om ongeveer 15 tot 20 centimeter ruimte tussen elke plant aan te houden. Houd er rekening mee dat deze planten zich goed ontwikkelen wanneer ze voldoende ruimte hebben om te groeien. Zorg ervoor dat de planten niet te dicht op elkaar worden geplant om een gezonde groei te bevorderen.

  Lobelia erinus (Compacta Grp) (blauw) groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei van de plant worden belemmerd en zal het minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om Lobelia erinus (Compacta Grp) (blauw) op een zonnige plek te planten.

  Tuinplanten hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten licht vochtig te houden, maar niet drassig. Het is altijd beter om te onderwateren dan om te overwateren.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door de nectar die het produceert. Het is dus een goede keuze voor een tuin die de biodiversiteit wil bevorderen.

  Ja, Lobelia erinus (Compacta Grp) (blauw) is goed voor biodiversiteit omdat het nectar en pollen levert voor bijen en vlinders. Het helpt bij het aantrekken van nuttige bestuivers en draagt zo bij aan de diversiteit van planten en dieren in de tuin. Het biedt daarnaast ook beschutting en voedsel voor kleine dieren.

  De plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer vier maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft in de zon. Overmatige hitte kan wel schade veroorzaken.

  Nee, de Lobelia erinus (Compacta Grp) (blauw) is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn bij consumptie. Het wordt aanbevolen om deze plant niet in voedselbereiding te gebruiken.

  Ja, planten kunnen geluid absorberen en kunnen dus een bepaalde mate van geluidsdemping bieden. Planten met dichte bladeren en grote oppervlakken kunnen meer geluid absorberen dan planten met dunne bladeren of weinig bladoppervlak. Het effect van geluidsdemping kan echter afhangen van de specifieke omgeving en de dichtheid van de beplanting.

 • Het is niet nodig om Lobelia te snoeien. Eventuele uitgebloeide bloemen kunnen worden verwijderd om de groei te bevorderen. Overmatig snoeien kan de plant beschadigen.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat er water op de bladeren komt om ziektes te voorkomen.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef regelmatig meststoffen om de plant te voorzien van voldoende voedingsstoffen.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en enigszins vochtig. Een lichtzure tot neutrale pH is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten om de groei en bloei te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige locatie of in lichte schaduw. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en regelmatig vochtig wordt gehouden. Vermijd te natte grond, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  In de winter is het belangrijk om deze planten te beschermen tegen vorst. Je kunt de planten bedekken met bladeren, stro of een speciale wintersluiting om ze te beschermen tegen de kou. Zorg ervoor dat de planten niet te nat zijn in de winter om rotten te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Gebruik een algemene meststof om de plant gezond te houden.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig in de vorm van een algemene meststof voor bloeiende planten. Het is aan te raden om in het groeiseizoen elke 4-6 weken te bemesten. Te veel bemesting kan leiden tot een zwakke groei en minder bloei.

  Mulch beschermen de bodem rondom de plant en helpen onkruidgroei te verminderen. Door een laag mulch aan te brengen wordt het vocht in de bodem vastgehouden, wat gunstig is voor de plant. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te vervangen om verstikkende effecten te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Lobelia erinus (Compacta Grp) (blauw) gedijen het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH tussen 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei. Zorg voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze plant, is het belangrijk om regelmatig de bladeren te controleren op tekenen van luizen, trips en wittevlieg. Een effectieve manier om deze plagen te bestrijden is door ze met een sterke waterstraal af te spoelen of gebruik te maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie. Daarnaast is het ook aan te raden om de plant regelmatig te bemesten en voldoende water te geven om de weerstand van de plant te verhogen.

 • Omschrijving

  De Lobelia erinus (Compacta Grp) is een compacte plant met blauwe bloemen die in de zomer bloeit. Deze Lobelia heeft smalle, groene bladeren en groeit goed in zonlicht of halfschaduw. Het is een populaire keuze voor hangmanden, borders en bloembakken vanwege de overvloedige bloei en mooie blauwe kleur. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan en kan zowel in de tuin als op het balkon worden gekweekt. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor gezonde groei en bloei van de Lobelia erinus.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.