Nemesia strumosa

Nemesia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Nemesia strumosa, ook wel bekend als prairiebloem, is een eenjarige plant die bekend staat om zijn mooie bloemen in verschillende kleuren zoals roze, paars, geel en wit. De bloemen hebben een aangename geur en bloeien van het voorjaar tot aan de herfst. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige plek in de tuin. Nemesia strumosa is een populaire keuze voor bloembedden, borders en hangmanden vanwege zijn kleurrijke en geurige bloemen. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen bevordert de bloei en houdt de plant gezond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Hij verliest zijn bladeren in de herfst en komt in het voorjaar weer terug.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een mulchlaag. In de meeste Nederlandse tuinen zal deze plant prima overwinteren.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist minimale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor een goed doorlatende grond. Verder is het aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor optimale bloei.

  Om optimaal te groeien heeft deze plant ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig tussen andere planten. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en water te geven.

  Nemesia strumosa groeit het beste op een zonnige plek, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder bloemen produceren en langzamer groeien. Het is dus beter om Nemesia strumosa op een plek met voldoende zonlicht te plaatsen voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de plant één tot twee keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun zoete geur en kleurrijke bloemblaadjes. Het is daarom een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt met zijn bloemen en nectar. Het helpt bij het bevorderen van bestuiving in de tuin en het stimuleert het ecosysteem. Het kan een waardevolle toevoeging zijn voor de biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit meestal van juni tot en met september en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het warm is. Wanneer de plant voldoende zonlicht krijgt, zal hij overvloedig bloeien.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen en geur. Eet deze plant niet, het kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Nee, de plant "Nemesia strumosa" heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is vooral gekend om zijn kleurrijke bloemen en aantrekkelijke geur. Het is een populaire keuze voor in de tuin vanwege zijn decoratieve waarde.

 • Nemesia strumosa kan regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar na de bloei om de plant te verjongen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Het is beter om de plant in de ochtend water te geven om schimmelvorming te voorkomen.

  Een lichte en goed doorlatende potgrond is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond met een neutrale pH. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat is. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook in halfschaduw groeien. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  Het is raadzaam om Nemesia strumosa tijdens de winterperiode te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag organisch mulch rond de plant aan te brengen. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat en niet blootgesteld wordt aan harde wind. In extreme weersomstandigheden kan het raadzaam zijn om de plant tijdelijk naar binnen te verplaatsen.

  De plant moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant af en toe wat plantenvoeding voor een extra boost.

  Tuinplanten zoals Nemesia strumosa hebben regelmatig bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbrande wortels en minder bloemen.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid in de tuin. Het beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen en zorgt voor een gezonde groei van de planten. Kies organisch mulch materiaal zoals bladafval, houtsnippers of stro voor de beste resultaten.

  Nemesia strumosa groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat blijft. Zuurdere bodems kunnen de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, is het belangrijk om regelmatig te controleren op plagen zoals bladluizen, trips en spint. Gebruik bij voorkeur biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Als er sprake is van een ernstige plaag, kan ook een fysiologische oplossing zoals een harde waterstraal worden toegepast.

 • Omschrijving

  Nemesia strumosa, ook wel bekend als prairiebloem, is een eenjarige plant die bekend staat om zijn mooie bloemen in verschillende kleuren zoals roze, paars, geel en wit. De bloemen hebben een aangename geur en bloeien van het voorjaar tot aan de herfst. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige plek in de tuin. Nemesia strumosa is een populaire keuze voor bloembedden, borders en hangmanden vanwege zijn kleurrijke en geurige bloemen. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen bevordert de bloei en houdt de plant gezond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.