Lycianthes rantonnetii 'Violente'

Lycianthes rantonnetii

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lycianthes rantonnetii 'Violente' is een prachtige, rechtopstaande struik die in bloei rijk bloeit met clusters van paarse, trompetvormige bloemen. De bladeren zijn ovaalvormig en glanzend groen van kleur. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en staat bekend om zijn lange bloeiperiode van de lente tot de herfst. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. Deze tuinplant voegt een vleugje kleur en elegantie toe aan elke tuin of border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Dit betekent dat zijn bladeren het hele jaar door groen blijven. Het is een mooie toevoeging aan je tuin, vooral in de wintermaanden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 tot -10 graden Celsius. Het is daarom aan te raden om de plant tijdens vorst af te dekken of naar binnen te halen. Onderhoud de plant goed in de winter om ervoor te zorgen dat deze goed blijft groeien.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem af en toe te bemesten. Snoei zo nu en dan om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  Lycianthes rantonnetii 'Violente' heeft ruimte nodig om te groeien en zich uit te kunnen spreiden. Zorg voor voldoende afstand tussen andere planten om een goede groei te bevorderen. Houd rekening met de grootte van de plant als deze volgroeid is.

  De plant groeit het beste in de volle zon en kan ook wat lichte schaduw verdragen. Het is wel belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Te veel schaduw kan de groei van de plant belemmeren.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de pot en de temperatuur van de omgeving. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, Lycianthes rantonnetii 'Violente' is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen met nectar. Het is een goede keuze om deze plant in de tuin te hebben om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, de plant draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. daarnaast zorgt de plant voor variatie in de vegetatie, wat gunstig is voor verschillende diersoorten. Tot slot biedt de plant bescherming en voedsel voor kleine dieren en insecten.

  De plant bloeit vanaf mei tot en met september en de bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de bessen van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn voor mensen en dieren. Het wordt afgeraden om deze plant te consumeren. Het is beter om de plant enkel te gebruiken voor decoratieve doeleinden in de tuin.

  Ja, bepaalde tuinplanten kunnen geluid dempen doordat ze buitenlawaai kunnen absorberen en de reflectie verminderen. De bladeren en takken kunnen als een barrière fungeren en geluidsgolven absorberen. Het effect van geluidsdemping kan echter variëren afhankelijk van de omgeving en dichtheid van de beplanting.

 • Deze plant kan het beste na de bloei gesnoeid worden om de vorm en bloei te bevorderen. Verwijder dode of zieke takken en knip de plant terug tot ongeveer een derde van de totale grootte. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant houdt van regelmatig water geven en een gelijkmatig vochtige grond. Laat de grond niet uitdrogen tussen de gietbeurten door, maar vermijd wel dat de wortels te lang nat blijven. Geef bij voorkeur water op de bodem en niet op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig water en voeg indien nodig voedingsstoffen toe.

  De Tuinplanten prefereren een goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan de structuur en vruchtbaarheid van de bodem verbeteren.

  De plant heeft een standplaats in de volle zon of halfschaduw nodig. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Vermijd natte voeten en plaats de plant op een beschutte plek in de tuin.

  Tuinplanten hebben vaak winterbescherming nodig, zoals het bedekken met stro of vliesdoek. Bescherm de wortels door mulch aan te brengen en zorg voor voldoende drainage om vorstschade te voorkomen. Het is belangrijk om vorstgevoelige planten te beschermen tegen extreme weersomstandigheden.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Daarnaast is het aan te raden om de plant jaarlijks te bemesten voor een goede groei en bloei. Snoei dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te behouden.

  Om de groei en bloei van Tuinplanten te bevorderen, is regelmatige bemesting belangrijk. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is ontwikkeld voor bloeiende planten. Bemest de Tuinplanten tijdens het groeiseizoen volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulch kan worden gebruikt rond de wortels van de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Het kan worden aangebracht in het voorjaar en in de herfst voor maximale effectiviteit. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om schimmelvorming te voorkomen.

  Tuinplanten gedijen het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor de meeste tuinplanten. Zorg voor een goed doorlatende bodem om de plant gezond te houden.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stelen te inspecteren op tekenen van plagen. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te besproeien met een natuurlijke insectenbestrijdingsmiddel. Daarnaast kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals lieveheersbeestjes worden ingezet om plagen te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Lycianthes rantonnetii 'Violente' is een prachtige, rechtopstaande struik die in bloei rijk bloeit met clusters van paarse, trompetvormige bloemen. De bladeren zijn ovaalvormig en glanzend groen van kleur. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en staat bekend om zijn lange bloeiperiode van de lente tot de herfst. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. Deze tuinplant voegt een vleugje kleur en elegantie toe aan elke tuin of border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.