Tagetes grootbloemig (Patula Grp)

Tagetes (Grootb Patula Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Tagetes grootbloemig (Patula Grp) is een kleurrijke en populaire eenjarige plant die bekend staat om zijn grote en opvallende bloemen. De bloemen van deze plant komen voor in verschillende kleuren, zoals geel, oranje, rood en roze, en hebben een karakteristieke bloemvorm. Tagetes grootbloemig wordt vaak gebruikt als zomerbloeier in tuinen, bloembakken en borders vanwege zijn mooie bloemen en compacte groeiwijze. De plant gedijt het beste in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig om te kunnen bloeien en groeien. Tagetes grootbloemig (Patula Grp) trekt ook nuttige insecten aan, zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Tagetes grootbloemig (Patula Grp) is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een eenjarige plant die elk jaar opnieuw geplant moet worden.

  De Tagetes grootbloemig (Patula Grp) is niet winterhard en dient beschermd te worden tegen vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of af te dekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek. Het beste is om de plant te behandelen als een éénjarige en elk jaar opnieuw te planten.

  Ja, de Tagetes grootbloemig (Patula Grp) is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Deze plant is geschikt voor beginnende tuiniers en gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden. Het regelmatig water geven en verwijderen van uitgebloeide bloemen is voldoende om de plant gezond te houden.

  Tagetes grootbloemig (Patula Grp) heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt, zodat de bloemen goed kunnen ontwikkelen. Houd bij het planten ook rekening met de groeiruimte van andere planten in de buurt.

  Tagetes grootbloemig (Patula Grp) groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  De Tagetes grootbloemig (Patula Grp) houdt van regelmatig vochtige grond, dus geef hem ongeveer 2 tot 3 keer per week water. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten, maar ook niet te drassig wordt. Pas het water geven aan op basis van de weersomstandigheden en de behoeften van de plant.

  Ja, de Tagetes grootbloemig (Patula Grp) is vlinder- en bijenlokkend dankzij de felgekleurde bloemen en de zoete geur die ze verspreiden. Dit maakt de plant een aantrekkelijke keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen.

  Tagetes bloemen trekken bestuivers aan zoals bijen en vlinders, en dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin. Door hun geur kunnen ze ook schadelijke insecten op afstand houden, wat gunstig is voor andere planten in de buurt. Het is een mooie toevoeging aan een divers ecosysteem in de tuin.

  De Tagetes grootbloemig (Patula Grp) bloeit van juni tot en met oktober. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 5 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven op warme dagen.

  Nee, de Tagetes grootbloemig (Patula Grp) is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen en als afweermiddel tegen ongedierte in de tuin. Het consumeren van de plant kan bij sommige mensen allergische reacties veroorzaken.

  Tagetes grootbloemig (Patula Grp) heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant die bekend staat om zijn heldere bloemen en aangename geur. Het kan echter wel een rustgevend effect hebben door de kleurrijke uitstraling.

 • De Tagetes grootbloemig kan regelmatig worden teruggesnoeid om een compacte vorm te behouden. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant vochtig blijft. Gebruik bij voorkeur water op kamertemperatuur om de wortels niet te schrikken.

  Gebruik voor deze plant potgrond met een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Zorg voor voldoende voedingsstoffen en regelmatig water geven, maar vermijd te natte grond. Plaats de plant op een zonnige plek in de tuin voor optimale bloei.

  Tagetes grootbloemig (Patula Grp) gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg organisch materiaal toe voor een optimale groei en bloei.

  De Tagetes grootbloemig (Patula Grp) gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en beschermd is tegen harde wind. Plant de Tagetes grootbloemig in goed doorlatende grond voor optimale groei.

  Voor winterbescherming kunt u een laag mulch aanbrengen rondom de plant om de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast kunt u de plant bedekken met een lichte doek of vlies om de bloemen te beschermen tegen de kou. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat om de winter goed door te komen.

  Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen en snoei indien nodig om de vorm te behouden. Geef de plant in het voorjaar organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een algemene plantenvoeding tijdens het groeiseizoen. Gebruik hiervoor een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en toepassingsfrequentie.

  Mulch is een goede manier om de grond rondom deze plant te bedekken. Het kan helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant komt.

  Tagetes grootbloemig gedijt het beste in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed gedraineerd is, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen de pH-waarde van de bodem op peil te houden.

  De Tagetes grootbloemig (Patula Grp) is gevoelig voor bladluizen, trips en rupsen. Om deze plagen te bestrijden, kan je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Daarnaast kan je ook preventieve maatregelen nemen door regelmatig de planten te controleren en aangetaste delen te verwijderen.

 • Omschrijving

  De Tagetes grootbloemig (Patula Grp) is een kleurrijke en populaire eenjarige plant die bekend staat om zijn grote en opvallende bloemen. De bloemen van deze plant komen voor in verschillende kleuren, zoals geel, oranje, rood en roze, en hebben een karakteristieke bloemvorm. Tagetes grootbloemig wordt vaak gebruikt als zomerbloeier in tuinen, bloembakken en borders vanwege zijn mooie bloemen en compacte groeiwijze. De plant gedijt het beste in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig om te kunnen bloeien en groeien. Tagetes grootbloemig (Patula Grp) trekt ook nuttige insecten aan, zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.