Tagetes

Tagetes overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Tagetes, ook wel bekend als afrikaantjes, zijn een kleurrijke en populaire eenjarige plant die bloeit in de zomer en de herfst. Ze hebben heldere bloemen in tinten van geel, oranje, rood en roze en gedijen het beste in de volle zon. Tagetes hebben een sterke geur die insecten zoals muggen en bladluizen op afstand kan houden, waardoor ze vaak worden gebruikt als natuurlijke ongediertebestrijding in de tuin. Ze zijn gemakkelijk te kweken en vereisen weinig onderhoud, en kunnen zowel in bloembedden als in potten worden geplant. Tagetes worden vaak gebruikt als decoratieve planten in tuinen, maar kunnen ook worden gebruikt in bloemstukken en boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad kan afsterven in de winter en in het voorjaar opnieuw uitlopen. Het is een eenjarige plant.

  Tagetes zijn niet winterhard en kunnen niet goed tegen vorst. Het is raadzaam om ze in de winter naar binnen te halen of te beschermen met bedekking..temperaturen onder de 0 graden Celsius kunnen schade veroorzaken aan de plant.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in de meeste tuinen. Het enige wat je hoeft te doen is regelmatig water geven en wat meststoffen geven voor een optimale groei en bloei.

  Tagetes hebben ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om optimaal te groeien. Zorg ervoor dat de planten niet te dicht op elkaar staan, zodat ze voldoende licht en lucht krijgen. Houd bij het planten rekening met de uiteindelijke grootte van de planten.

  Nee, Tuinplanten zoals Tagetes groeien het beste in de volle zon. In de schaduw zullen ze niet goed groeien en bloeien. Het is belangrijk om ze voldoende zonlicht te geven voor de beste groei.

  Tagetes heeft gemiddeld 2-3 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door je vinger in de grond te steken.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de felgekleurde bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een populaire keuze voor tuinen om vlinders en bijen aan te trekken. De plant is een waardevolle aanwinst voor biodiversiteit in de tuin.

  Ja, Tuinplanten kunnen een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivers en het zorgen voor voedsel en schuilplaatsen voor insecten. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten te hebben om de biodiversiteit te bevorderen. Het aanplanten van bloeiende planten kan helpen om een gezonde en evenwichtige omgeving voor flora en fauna te creëren.

  Tagetes bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode kan duren tot wel 5 maanden.

  Ja, Tagetes kan goed tegen de volle zon en houdt van warme en zonnige locaties. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. In de volle zon zal de plant goed gedijen en bloeien.

  Ja, de bloemblaadjes van deze plant zijn eetbaar en worden soms gebruikt als decoratie of in salades. Het is belangrijk om alleen de bloemblaadjes te eten en de rest van de plant niet, vanwege mogelijke giftige stoffen. Het is raadzaam om voor consumptie de bloemblaadjes grondig te wassen.

  Nee, de plant Tagetes heeft geen specifieke eigenschappen die geluidsdempend zijn. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant die bekend staat om zijn felgekleurde bloemen en zijn vermogen om insecten af te weren.

 • De plant dient regelmatig gesnoeid te worden om de groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar de plant terug tot ongeveer de helft van zijn oorspronkelijke grootte.

  Tagetes heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen met water om wortelrot te voorkomen. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water om te voorkomen dat de bladeren 's nachts nat blijven.

  Voor Tuinplanten zoals deze plant is het belangrijk om potgrond te gebruiken die licht en luchtig is en goed water doorlaat. Zorg ervoor dat de potgrond voedingsstoffen bevat en geschikt is voor bloeiende planten. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen om de gezondheid en groei van de plant te optimaliseren.

  Tagetes gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg voor een bodem met een neutrale pH en vermijd zware kleigrond. Een bodem met voldoende voedingsstoffen draagt bij aan de gezonde groei en bloei van de plant.

  Tagetes gedijen het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Ze kunnen ook wel groeien in halfschaduw, maar zullen minder bloemen produceren. Zorg ervoor dat de planten voldoende ruimte hebben om zich te verspreiden.

  In de winter kan het nuttig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door middel van een laag mulch of bladeren. Zorg ervoor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de vorst toeslaat. In strenge winters kan het helpen om de planten af te dekken met vliesdoek of een speciale winterhoes.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant af en toe wat mest voor een gezonde groei.

  Tagetes heeft behoefte aan voedingsrijke grond, daarom is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen zoals compost toe te voegen. Daarnaast kan tijdens het groeiseizoen een speciale meststof voor bloeiende planten worden gebruikt om de bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond en sterk te groeien.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid tegen te gaan rondom de plant. Het kan gemaakt worden van bijvoorbeeld stro, bladeren of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stelen van de plant komt om verstikking te voorkomen.

  Tagetes gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te zure bodem kan leiden tot voedingsstoffen die slecht worden opgenomen door de plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of andere bodemverbeteraars.

  Tagetes helpt bij het afweren van ongedierte in de tuin. Het heeft een sterke geur die insecten zoals bladluizen en muggen op afstand houdt. Door Tagetes in de tuin te planten, kan de noodzaak voor chemische bestrijdingsmiddelen verminderd worden.

 • Omschrijving

  Tagetes, ook wel bekend als afrikaantjes, zijn een kleurrijke en populaire eenjarige plant die bloeit in de zomer en de herfst. Ze hebben heldere bloemen in tinten van geel, oranje, rood en roze en gedijen het beste in de volle zon. Tagetes hebben een sterke geur die insecten zoals muggen en bladluizen op afstand kan houden, waardoor ze vaak worden gebruikt als natuurlijke ongediertebestrijding in de tuin. Ze zijn gemakkelijk te kweken en vereisen weinig onderhoud, en kunnen zowel in bloembedden als in potten worden geplant. Tagetes worden vaak gebruikt als decoratieve planten in tuinen, maar kunnen ook worden gebruikt in bloemstukken en boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.