Nertera granadensis 'Astrid'

Nertera granadensis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Nertera granadensis 'Astrid' is een kleine, groenblijvende plant die bekend staat om zijn heldere oranje bessen. Deze plant heeft kleine, ronde blaadjes en groeit goed in vochtige omstandigheden. De 'Astrid' variant heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor gebruik als bodembedekker in schaduwrijke tuinen. De bessen van de plant zijn eetbaar, maar hebben een zure smaak. Nertera granadensis 'Astrid' is een mooie toevoeging aan een rotstuin of als accentplant in een hangende mand.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Het liefst staat hij op een plek met veel indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een minder gezonde plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week, afhankelijk van de omstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Nertera granadensis 'Astrid' houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed bij helder indirect licht. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt. Te veel zon kan schade veroorzaken aan de bladeren van deze plant.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij een constante temperatuur tussen de 18 en 20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en te voorzien van voldoende licht. Het is aan te raden om de plant in de zomermaanden naar buiten te verplaatsen, maar wel op een beschutte plek.

  De plant bloeit meestal in de zomermaanden juni en juli en de bloei kan enkele weken tot een maand duren. Na de bloei kunnen er oranje besjes verschijnen.

  Ja, de Nertera granadensis 'Astrid' is een luchtzuiverende plant. Het helpt schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en verbetert daarmee de luchtkwaliteit in huis. Deze eigenschap maakt het een goede keuze als kamerplant.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor een goede groei en bloei. Te warme of te koude temperaturen kunnen schade veroorzaken aan de plant.

 • De plant mag licht gesnoeid worden om de vorm te behouden en dode of beschadigde takken te verwijderen. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade te voorkomen. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of de zomer om de groei te stimuleren.

  De plant houdt van regelmatig vochtige grond, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant water wanneer de bovenlaag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat het overtollige water goed weg kan lopen.

  Gebruik voor deze plant een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit de wortels kan beschadigen. Ververs de potgrond regelmatig om de plant gezond te houden.

  Deze plant vereist een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water weken. De plant gedijt het beste in een bodem met een neutrale pH-waarde.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Plaats de plant op een lichte locatie, maar vermijd direct zonlicht. In de lente en zomer maandelijks bemesten met plantenvoeding.

  Voor het schoonmaken van deze plant is het aan te raden om met een vochtige doek voorzichtig stof van de bladeren te verwijderen. Let op dat de plant niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Verwijder ook regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  De Nertera granadensis 'Astrid' heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar voldoende natuurlijk licht aanwezig is, zoals bijvoorbeeld voor een raam op het oosten of westen. Het is belangrijk dat de plant niet in de volle zon staat om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen onder de 10 graden Celsius. Te hoge temperaturen boven de 30 graden Celsius kunnen ook schadelijk zijn voor de plant.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet tussen de 60% en 80% liggen voor optimale groei. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bruine bladranden. Het is aan te raden om regelmatig te sproeien of de plant op een schoteltje met water te plaatsen om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De ideale zuurgraad voor kamerplanten ligt tussen de pH-waarde van 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen door middel van speciale meststoffen of bodemverbeteraars. Een optimale zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Gebruik hiervoor een evenwichtige meststof die speciaal is ontwikkeld voor kamerplanten. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Nertera granadensis 'Astrid' is een kleine, groenblijvende plant die bekend staat om zijn heldere oranje bessen. Deze plant heeft kleine, ronde blaadjes en groeit goed in vochtige omstandigheden. De 'Astrid' variant heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor gebruik als bodembedekker in schaduwrijke tuinen. De bessen van de plant zijn eetbaar, maar hebben een zure smaak. Nertera granadensis 'Astrid' is een mooie toevoeging aan een rotstuin of als accentplant in een hangende mand.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.