Osteospermum 'Congo'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum 'Congo' is een struikachtige plant die tot een hoogte van ongeveer 30-45 cm kan groeien. Het heeft opvallende paarse bloemen met een geel hart, die bloeien van de lente tot de herfst. Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond en in de volle zon. De Osteospermum 'Congo' is een mooie toevoeging aan tuinen en borders en trekt vlinders en bijen aan. Regelmatig snoeien helpt om de plant compact en gezond te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een eenjarige plant die in de herfst afsterft en weer opnieuw geplant moet worden in het voorjaar.

  Osteospermum 'Congo' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij temperaturen onder de -5 graden Celsius. In de winterperiode kan de plant ook binnen worden gezet.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Hij bloeit rijkelijk en gedijt goed in volle zon. Regelmatig water geven en bemesten zal zorgen voor een gezonde groei en bloei.

  Osteospermum 'Congo' heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om zich volledig te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Houd ook voldoende afstand tot andere planten om concurrentie te voorkomen.

  Osteospermum 'Congo' groeit het beste in volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei minder goed zijn en de bloei verminderen. Het is daarom aan te raden om de plant in een zonnige positie te plaatsen voor optimale groei.

  Osteospermum 'Congo' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de planten regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere kleuren en de nectar die ze produceren. Het is een mooie toevoeging aan een tuin om deze bestuivers aan te trekken.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn mooie bloemen. Dit helpt bij de bestuiving van andere planten in de tuin. Ook kan de plant schuilplaats bieden aan kleine dieren zoals insecten.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met oktober. De bloeiperiode van deze plant duurt gemiddeld zo'n 5 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een geschikte keuze voor een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij hoge temperaturen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om de bloemen of bladeren van deze plant te consumeren, omdat ze niet geschikt zijn voor menselijke consumptie. Het is het beste om deze plant alleen als decoratieve tuinplant te gebruiken.

  Ja, als tuinplant heeft de Osteospermum 'Congo' geluidsdempende eigenschappen. De bladeren en bloemen helpen geluid te absorberen en te verminderen in de omgeving waar de plant groeit. Het kan een positief effect hebben op de geluidskwaliteit in de tuin of op het terras.

 • De plant dient regelmatig gesnoeid te worden om een compacte groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar alle dode, beschadigde of ongewenste takken weg.

  Geef de plant regelmatig water, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Zorg ervoor dat de grond goed kan opdrogen tussen de gietbeurten in. In de zomerperiode kan het nodig zijn om wat vaker water te geven.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond die vocht vasthoudt maar niet te lang nat blijft. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren en indien nodig bij te mesten. Kies voor een potgrond met organische materialen om de plant van voldoende voedingsstoffen te voorzien.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is om de optimale groei en bloei te bevorderen. Voeg indien nodig organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschut staat tegen harde wind. Vermijd te vochtige grond om wortelrot te voorkomen.

  Om de winterhardheid van deze plant te verhogen, kan het helpen om mulch aan de basis van de plant aan te brengen. Je kunt ook overwegen om de plant te beschermen met een beschermhoes of een laag lichte, ademende stof. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant in het voorjaar wat mest voor een goede groei en bloei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot aan het najaar. Gebruik een organische meststof en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Bemest de plant eens per maand voor een gezonde groei en bloei.

  Het is aan te raden om de grond rondom de plant te mulchen. Mulch zal helpen bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Kies een organisch materiaal zoals bladeren of schors voor het beste resultaat.

  De bodem voor deze plant moet licht zuur tot neutraal zijn om goed te gedijen. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal. Zorg voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen.

  Om ongedierte te voorkomen bij Tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op sporen van bladluizen, witte vlieg of spint. Indien nodig kunnen plantaardige oliën, zeepoplossingen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet om het ongedierte te bestrijden. Het is ook van belang om de planten in goede conditie te houden door ze regelmatig te bemesten en voldoende water te geven.

 • Omschrijving

  De Osteospermum 'Congo' is een struikachtige plant die tot een hoogte van ongeveer 30-45 cm kan groeien. Het heeft opvallende paarse bloemen met een geel hart, die bloeien van de lente tot de herfst. Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond en in de volle zon. De Osteospermum 'Congo' is een mooie toevoeging aan tuinen en borders en trekt vlinders en bijen aan. Regelmatig snoeien helpt om de plant compact en gezond te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.