Pelargonium (Peltatum Grp) 'Rouletta'

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium 'Rouletta' is een mooie hangende plant met opvallende bloemen die in verschillende kleuren kunnen variëren, zoals roze, wit of paars. De bladeren zijn donkergroen en hebben een lichte glans. Deze plant is ideaal voor hangpotten of hangende manden op balkons of terrassen. 'Rouletta' bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het is een makkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en voeding nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die meestal vorstgevoelig is. Tijdens de wintermaanden kan de plant buiten niet overleven.

  De plant is niet winterhard en moet binnen worden gehouden tijdens koude temperaturen. Het is aan te raden de plant te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen. Het is geen winterharde plant en kan niet overleven in koude omstandigheden.

  Ja, de Pelargonium Peltatum Groep 'Rouletta' is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Deze plant heeft weinig speciale zorg nodig en gedijt goed in de meeste tuinomgevingen. Regelmatig water geven en voldoende zonlicht zijn voldoende voor een gezonde groei.

  Pelargonium (Peltatum Grp) 'Rouletta' heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Houd ongeveer 20 tot 30 centimeter afstand tussen elke plant om voldoende luchtcirculatie en groeiruimte te garanderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en bescherm hem tegen harde wind.

  Pelargonium 'Rouletta' groeit het beste op een plek met veel zonlicht. In de schaduw zal de groei van de plant beperkt zijn en kan de bloei minder uitbundig zijn. Het is dus aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De Pelargonium 'Rouletta' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft. Over het algemeen is 1-2 keer per week water geven voldoende.

  Ja, de Pelargonium (Peltatum Grp) 'Rouletta' is een vlinder- en bijenlokkende plant die deze bestuivers aantrekt met zijn bloemen. Het is een mooie aanvulling in de tuin voor het aantrekken van insecten die helpen bij de bestuiving van andere planten.

  Pelargonium (Peltatum Grp) 'Rouletta' draagt niet direct bij aan biodiversiteit, omdat het een gekweekte tuinplant is zonder grote ecologische waarde voor lokale ecosystemen. Planten die inheems zijn en gebruikt worden door dieren en insecten zijn over het algemeen beter voor biodiversiteit. Het is aanbevolen om inheemse planten te kiezen om biodiversiteit te ondersteunen.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) 'Rouletta' bloeit meestal van mei tot en met oktober. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 maanden duren.

  Ja, de Pelargonium (Peltatum Grp) 'Rouletta' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en te bloeien. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven en te beschermen tegen felle middagzon.

  Pelargoniums zijn niet eetbaar en worden meestal alleen gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Het consumeren van deze planten kan leiden tot maagklachten en andere gezondheidsproblemen. Het is daarom aan te raden om deze plant niet te eten.

  Ja, planten in het algemeen hebben een geluidsdempende werking doordat ze geluidsgolven absorberen. Het is echter geen primair kenmerk van de Pelargonium 'Rouletta'. Het effect zal daarom minimaal zijn.

 • Pelargonium (Peltatum Grp) 'Rouletta' kan het beste regelmatig worden gesnoeid om de groei en bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken en bloemen om de plant gezond te houden. Een lichte snoei vlak voor het groeiseizoen kan helpen om een compacte vorm te behouden.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels constant in het water staan. Het is beter om af en toe diep water te geven dan vaak kleine beetjes.

  De Pelargonium 'Rouletta' heeft goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg eventueel wat extra voeding toe aan de potgrond tijdens de groeiperiode.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) 'Rouletta' groeit het beste in goed doorlatende en voedzame grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost kan helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats, maar kan ook wat schaduw verdragen. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken. Bescherm de plant tegen harde wind om schade aan de bladeren te voorkomen.

  Voor de winterbescherming van deze plant is het belangrijk om deze vorstvrij te laten overwinteren. Dit kan door de plant naar binnen te halen of te beschermen met bijvoorbeeld een vliesdoek of mulchlaag. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude wind en vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is belangrijk om de verouderde bloemen te verwijderen om de groei te bevorderen. Deze plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting voor een gezonde groei.

  Zorg voor regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om de bloei te bevorderen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers. Breng een laag van ongeveer 5 tot 10 cm aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de stam of bladeren niet bedekt zijn.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) 'Rouletta' prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en groeivertraging bij de plant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stelen te controleren op spint, bladluizen en witte vlieg. Eventueel kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten worden gebruikt. Het is ook belangrijk om de plant in optimale gezondheid te houden door de juiste water- en voedingsbehoefte te geven.

 • Omschrijving

  Pelargonium 'Rouletta' is een mooie hangende plant met opvallende bloemen die in verschillende kleuren kunnen variëren, zoals roze, wit of paars. De bladeren zijn donkergroen en hebben een lichte glans. Deze plant is ideaal voor hangpotten of hangende manden op balkons of terrassen. 'Rouletta' bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het is een makkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en voeding nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.