Pelargonium (Peltatum Grp) 'Balkon Rood'

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Peltatum Grp) 'Balkon Rood' is een hangende geraniumsoort met opvallende rode bloemen. De plant heeft donkergroene, glanzende bladeren die een mooi contrast vormen met de felgekleurde bloemen. 'Balkon Rood' is zeer geschikt voor hangmandjes of bloembakken op balkons dankzij de hangende groeiwijze. Deze geranium bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig water geven om deze plant gezond en bloeiend te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pelargonium (Peltatum Grp) 'Balkon Rood' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een populaire plant voor in de tuin of op het balkon vanwege zijn opvallende rode bloemen en groene blad. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zonnige en warme omstandigheden.

  Pelargonium (Peltatum Grp) 'Balkon Rood' is niet winterhard en moet vorstvrij overwinteren. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten tijdens koude periodes. Het kan niet buiten overleven in de winter.

  Ja, Pelargoniums zijn makkelijk in onderhoud en gedijen goed in zonnige en droge omstandigheden. Regelmatig water geven en af en toe bemesten volstaat voor een gezonde groei en bloei. Het is een sterke en veelzijdige plant die goed bestand is tegen ziektes en plagen.

  Pelargonium 'Balkon Rood' heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te ontwikkelen en te groeien. Het is aan te raden om de plant in een ruime pot of bloembak te plaatsen met voldoende drainage. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien.

  Pelargoniums groeien het beste in de volle zon, maar kunnen ook gedijen in halfschaduw. In de schaduw zal de plant echter minder bloemen produceren en meer uitrekken. Het is daarom aan te raden om de plant zo veel mogelijk in de zon te plaatsen.

  Pelargonium (Peltatum Grp) 'Balkon Rood' heeft het liefst regelmatig water nodig, ongeveer 2-3 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig aanvoelt, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Het is belangrijk om de plant pas water te geven wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  Pelargoniums staan erom bekend vlinders en bijen aan te trekken vanwege hun heldere kleuren en zoete geur. Deze eigenschap maakt ze populair in tuinen en op balkons. Door hun nectarrijke bloemen helpen ze bijen en vlinders bij het vinden van voedsel.

  Pelargoniums zijn niet van nature inheems en dragen niet bij aan de biodiversiteit in de tuin. Ze worden vaak gekweekt vanwege hun aantrekkelijke bloemen en zijn populair als sierplanten in tuinen en op balkons. Andere inheemse plantensoorten kunnen echter meer bijdragen aan de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van juni tot oktober en de bloeiperiode kan tot wel vier maanden duren.

  Ja, de Pelargonium 'Balkon Rood' kan goed tegen de volle zon en zal daar goed gedijen. Het is een sterke plant die goed kan omgaan met fel zonlicht. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme zomerdagen.

  Nee, Pelargonium planten zijn niet eetbaar en worden beschouwd als giftig voor consumptie. Het wordt afgeraden om delen van de plant in te nemen. Het is het beste om de plant enkel als decoratieve tuinplant te gebruiken.

  Ja, bloeiende planten hebben over het algemeen een positief effect op geluidsdemping. De bladeren en bloemen absorberen geluidstrillingen, waardoor ze bijdragen aan het verminderen van omgevingsgeluid. Planten in de tuin kunnen dus zeker helpen bij het dempen van geluid.

 • De plant dient regelmatig gesnoeid te worden om de groei te stimuleren en een compacte vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de bloei te bevorderen. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen en te voorkomen dat deze te groot wordt.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd natte bladeren om schimmel te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in potgrond die licht en goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet drassig wordt. Voeg indien nodig voeding toe aan de potgrond om de plant te helpen groeien en bloeien.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) 'Balkon Rood' heeft baat bij een goed doorlatende en lichtzure bodem. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van voedingsstoffen en voldoende water te geven, zonder dat de wortels in drassige grond staan. Het is aan te raden om de bodem jaarlijks te verrijken met compost of organische meststoffen voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, met minimaal zes uur direct zonlicht per dag. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft staan. Bescherm de plant tegen harde wind om schade te voorkomen.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen en plaats hem bijvoorbeeld in een kas of binnen. Het is ook mogelijk om de plant in te pakken met bijvoorbeeld stro of bubblewrap ter bescherming.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en bloeien. Verwijder regelmatig dode bloemen om de groei te stimuleren.

  Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Geef de plant niet te veel mest, dit kan leiden tot een te sterke groei en minder bloei. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte om de bloei te stimuleren.

  Mulchen helpt bij het behouden van vocht in de grond en het onderdrukken van onkruidgroei bij tuinplanten. Het kan worden gedaan met organisch materiaal zoals boomschors of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt gelegd om schimmelgroei te voorkomen.

  De plant verlangt een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur is, aangezien dit de groei en bloei van de plant kan belemmeren. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze plantensoort.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals regelmatig controleren op plagen en zorgen voor een gezonde groeiomgeving. Bij een plaag kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of aaltjes worden ingezet. Verwijder aangetaste bladeren en bloemen regelmatig om de verspreiding van ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Peltatum Grp) 'Balkon Rood' is een hangende geraniumsoort met opvallende rode bloemen. De plant heeft donkergroene, glanzende bladeren die een mooi contrast vormen met de felgekleurde bloemen. 'Balkon Rood' is zeer geschikt voor hangmandjes of bloembakken op balkons dankzij de hangende groeiwijze. Deze geranium bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig water geven om deze plant gezond en bloeiend te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.