Pelargonium (Peltatum Grp) 'Double Lilac White'

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Double Lilac White' is een hangende plant met prachtige dubbele bloemen in lila en witte tinten. Het blad van deze plant is groen en heeft een ronde vorm. Deze Pelargonium bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders aan in de tuin. 'Double Lilac White' is een populaire keuze voor hangende manden of bloembakken op het terras of balkon. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, pelargoniums (geraniums) zijn over het algemeen groenblijvend en behouden hun bladeren gedurende het hele jaar. Deze planten verliezen hun bladeren niet tijdens de winter en blijven groen en aantrekkelijk. Pelargoniums zijn populaire keuzes voor tuinplanten vanwege hun langdurige groenblijvende eigenschappen.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) 'Double Lilac White' is niet winterhard en moet daarom tijdens de winter naar binnen worden gehaald of beschermd worden tegen vorst. Deze plant verdraagt geen vorst en kan bij temperaturen onder de 5 graden Celsius beschadigd raken. Het is aan te raden om deze plant in het voorjaar weer naar buiten te brengen als de vorstperiode voorbij is.

  Pelargonium (Peltatum Grp) 'Double Lilac White' is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Daarnaast kan het helpen om de plant regelmatig te bemesten voor een gezonde groei.

  Pelargonium (Peltatum Grp) 'Double Lilac White' heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Houd ook rekening met de nabijheid van andere planten om overwoekering te voorkomen.

  Pelargoniums groeien het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zullen ze minder bloeien en kunnen ze vatbaarder zijn voor ziekten. Zorg voor minstens 6 uur zonlicht per dag voor een optimale groei.

  De Pelargonium 'Double Lilac White' heeft ongeveer twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten licht vochtig blijft, maar niet drassig. In warmere periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die vol nectar zitten. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de aantrekkingskracht op bestuivende insecten. De bloemen zijn een kleurrijke toevoeging aan elke tuin en zorgen voor een levendige uitstraling.

  Deze plant draagt niet significant bij aan biodiversiteit, omdat het een hybride is ontwikkeld voor decoratieve doeleinden en niet inheems is. Het trekt geen bijen, vlinders of andere dieren aan voor bestuiving. Inheemse planten zijn doorgaans beter voor biodiversiteit.

  Deze plant bloeit gewoonlijk van juni tot oktober en de bloei kan tot wel vier maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de Pelargonium (Peltatum Grp) 'Double Lilac White' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft het vermogen om geluid te dempen door middel van zijn bladeren en stelen. Het kan helpen om het omgevingsgeluid enigszins te verminderen. Het effect is echter minimaal in vergelijking met speciale geluidsdempende materialen.

 • Pelargoniums kunnen het beste regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen. Snoei in het voorjaar dode of beschadigde takken weg voor een gezonde groei.

  De Pelargonium 'Double Lilac White' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is belangrijk dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te nat blijft staan. Geef de plant bij voorkeur water aan de basis en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  De Tuinplanten heeft goede kwaliteit potgrond nodig om optimaal te groeien en bloeien. Zorg voor een potgrond die luchtig is en voldoende voedingsstoffen bevat. Waterdoorlatendheid is ook belangrijk voor een gezonde groei van de plant.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur licht zuur tot neutraal. Zorg voor voldoende voedingsstoffen en vermijd wateroverlast. Een licht bemeste bodem is ideaal voor deze tuinplant.

  De Pelargonium 'Double Lilac White' gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen felle middagzon en harde wind. Zorg voor voldoende ruimte rondom de plant zodat deze zich goed kan ontwikkelen.

  In de winter is het aan te raden om deze plant te beschermen tegen vorst door hem naar binnen te halen of af te dekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek. Zorg er daarnaast voor dat de plant op een beschutte plek staat en niet te veel blootgesteld wordt aan koude wind. Geef de plant in de winter minder water om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen en mest de plant 1-2 keer per maand tijdens de groeiperiode voor optimale bloei. Zorg voor voldoende zonlicht en bescherm de plant tegen sterke wind.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten, vooral tijdens het groeiseizoen van de plant. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen is gunstig voor de grond en helpt vocht vast te houden, waardoor de plant minder vaak water hoeft te krijgen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of compost als mulch. Het helpt ook onkruid te onderdrukken en de temperatuur van de bodem te reguleren.

  Deze plant heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede zuurtegraad van de bodem zorgt ervoor dat de plant de voedingsstoffen optimaal kan opnemen.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op ongedierte, zoals bladluizen of spint. Ongedierte kan worden bestreden met behulp van biologische bestrijdingsmiddelen of door de plant te besproeien met een mengsel van water en zeep. Houd de omgeving van de plant schoon en zorg voor een goede luchtcirculatie om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Double Lilac White' is een hangende plant met prachtige dubbele bloemen in lila en witte tinten. Het blad van deze plant is groen en heeft een ronde vorm. Deze Pelargonium bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders aan in de tuin. 'Double Lilac White' is een populaire keuze voor hangende manden of bloembakken op het terras of balkon. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.