Pelargonium (Zonale Grp) 'Red Beauty'

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Red Beauty' is een prachtige zonale geranium met dieprode bloemen. De bloemen hebben een opvallende kleur en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. De bladeren van deze plant zijn groen van kleur en hebben een licht behaarde textuur. 'Red Beauty' gedijt goed in de zon en heeft een compacte groeiwijze. Deze plant is perfect voor het opfleuren van tuinen, borders of bloembakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Pelargoniums (Zonale Grp) zijn geen groenblijvende planten. Ze zijn gevoelig voor vorst en worden meestal als eenjarige planten gekweekt in gematigde klimaten. Deze planten moeten in de herfst worden beschermd tegen strenge vorst.

  De plant is niet winterhard en kan niet buiten overleven bij vorst. Het is aan te raden om de plant tijdens de winter binnen te zetten of te beschermen tegen kou. Tijdens de zomer kan de plant wel buiten staan.

  Deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig zorg nodig. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en de plant voldoende zonlicht krijgt voor optimale groei. Regelmatig water geven en bemesten zal de plant gezond houden.

  De Pelargonium (Zonale Grp) 'Red Beauty' heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht rond de plant is. Plant de Pelargonium in een pot of in de volle grond met voldoende afstand tot andere planten.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. Het is niet aan te raden om de plant te plaatsen in volledige schaduw, omdat deze dan mogelijk niet goed zal groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor optimale groei en bloei.

  Deze plant heeft matig water nodig en moet slechts één keer per week water krijgen. Het is belangrijk om te controleren of de grond tussen gietbeurten opdroogt om overbewatering te voorkomen. Planten hebben minder water nodig tijdens de wintermaanden.

  Ja, de Zonale Geraniums zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun heldere kleuren en zoete geur. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers naar uw tuin.

  Pelargoniums trekken bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat kan bijdragen aan de biodiversiteit in uw tuin. Planten met levendige bloemen en geurige bladeren helpen om een gevarieerd ecosysteem te ondersteunen. Het is dus mogelijk dat deze plant een positieve invloed heeft op de biodiversiteit in uw tuin.

  De Pelargonium (Zonale Grp) 'Red Beauty' bloeit meestal van mei tot en met september. De bloeiperiode duurt gemiddeld 4 tot 6 maanden.

  Ja, Pelargoniums zijn over het algemeen goed bestand tegen volle zon en gedijen goed in helder licht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer deze veel zonlicht krijgt om uitdroging te voorkomen. Het regelmatig verpotten en bemesten van de plant kan ook helpen bij het behouden van gezonde groei in zonnige omstandigheden.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is giftig voor consumptie. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve potplant in de tuin.

  Ja, de plant heeft een beperkt vermogen om geluid te dempen door middel van bladeren en stengels die geluidstrillingen kunnen absorberen. Dit kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid en het creëren van een rustige omgeving in de tuin.

 • Om de plant compact en gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen en vergeelde bladeren te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder ook eventuele lange scheuten om een bossige en volle plantvorm te behouden.

  De Pelargonium (Zonale Grp) 'Red Beauty' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels constant in natte grond staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren.

  De plant heeft potgrond nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om regelmatig voedingsstoffen toe te voegen aan de potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  De Pelargonium houdt van goed doorlatende grond en gedijt het beste in grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Een neutrale tot licht zure pH is ideaal voor een gezonde groei van deze plant.

  Deze plant staat het liefst op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tuinplanten zoals deze hebben in de winter bescherming nodig tegen vorst. Zorg voor een goede mulchlaag rond de basis van de plant en gebruik eventueel een beschermhoes. Plaats de plant op een beschutte plek om vorstschade te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels constant nat blijven. Houd de grond goed doorlatend en geef de plant af en toe voeding voor de beste bloeiresultaten. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen en geef de plant voldoende zonlicht voor een gezonde groei.

  Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Meststof kan worden toegediend in het voorjaar en de zomer volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die wordt gebruikt.

  Mulchen houdt vocht vast, beschermt tegen onkruid en voegt voedingsstoffen toe aan de bodem. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers als mulch voor optimale groei en bloei van deze tuinplant. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om wortelrot te voorkomen.

  De zonale geranium houdt van een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsstoffentekorten en groeiproblemen. Het is aan te raden om de pH van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, is het aan te raden regelmatig de bladeren en stengels te inspecteren op tekenen van luizen, spintmijten en witte vlieg. Gebruik natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten voor biologische bestrijding. Indien nodig kunnen insecticiden op basis van pyrethrum worden gebruikt, volg hierbij altijd de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Red Beauty' is een prachtige zonale geranium met dieprode bloemen. De bloemen hebben een opvallende kleur en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. De bladeren van deze plant zijn groen van kleur en hebben een licht behaarde textuur. 'Red Beauty' gedijt goed in de zon en heeft een compacte groeiwijze. Deze plant is perfect voor het opfleuren van tuinen, borders of bloembakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.