Pelargonium (Zonale Grp) 'Flurt'

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium 'Flurt' is een Zonale Geranium met opvallende en kleurrijke bloemen in tinten van roze en paars. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en bloeien rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen. De bladeren van deze plant zijn diepgroen en hebben een opvallende zilveren rand. 'Flurt' is een compacte plant die goed gedijt in zonnige, goed doorlatende grond en kan zowel in de tuin als in potten worden gekweekt. Deze Pelargonium voegt een vrolijke en levendige uitstraling toe aan elke tuin of buitenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) 'Flurt' is groenblijvend. Dit betekent dat de plant zijn bladeren behoudt gedurende het hele jaar en niet zijn blad verliest in de herfst. Hierdoor blijft de plant het hele jaar door groen en aantrekkelijk in de tuin.

  Pelargonium (Zonale Grp) 'Flurt' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant binnen te halen of te beschermen bij lagere temperaturen. Pelargoniums zijn voornamelijk geschikt als kuipplanten in ons klimaat.

  Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) 'Flurt' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Deze plant gedijt goed in de volle zon en heeft weinig water nodig. Regelmatig doodknippen van uitgebloeide bloemen zorgt voor een langere bloeiperiode.

  Pelargonium 'Flurt' heeft ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg voor voldoende licht en lucht rondom de plant en houd rekening met de groei van de bloemen en bladeren. Snoei indien nodig om de plant compact te houden.

  Pelargoniums groeien het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. Ze hebben minimaal 5-6 uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien. In de schaduw zullen ze minder bloemen produceren en kunnen ze meer vatbaar zijn voor ziekten.

  Deze plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door lichtjes te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de heldere kleuren en de nectar die ze produceert. Het zal zeker deze nuttige bestuivers aantrekken naar je tuin. Ze zullen genieten van deze plant!

  Pelargoniums zijn voornamelijk decoratieve planten en dragen niet significant bij aan biodiversiteit in de tuin. Ze bieden geen voedsel of schuilplaatsen voor inheemse dieren of insecten. Voor een biodiverse tuin kunnen andere plantensoorten worden overwogen.

  De plant bloeit meestal van mei tot en met oktober. De bloei kan variëren van enkele weken tot een paar maanden, afhankelijk van de verzorging en omgevingsfactoren. Na de bloei kan de plant blijven bloeien als de uitgebloeide bloemen regelmatig verwijderd worden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en de grond vochtig te houden tijdens periodes van droogte. Het is ook aan te raden om de plant af en toe te bemesten voor optimale groei en bloei.

  Nee, Pelargonium planten zijn giftig voor consumptie en niet bedoeld om gegeten te worden. Het wordt aanbevolen om alle delen van de plant buiten het bereik van kinderen en huisdieren te houden. Pelargonium planten worden voornamelijk geteeld vanwege hun decoratieve bloemen en geurige bladeren.

  Ja, de plant heeft een positief effect op het dempen van geluidsgolven. De bladeren en stelen van de plant absorberen geluid en kunnen helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid. Planten in het algemeen kunnen een goede manier zijn om geluid te dempen in binnen- en buitenruimtes.

 • Het is belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen en verwelkte bladeren te verwijderen om de groei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om een compacte vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Knip de stelen terug tot net boven een bladoksel voor een gezonde groei.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de pot om schimmelvorming op de bladeren te voorkomen.

  De Pelargonium (Zonale Grp) 'Flurt' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de plant niet te vaak water te geven om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, maar ook niet volledig uitdroogt.

  De Pelargonium (Zonale Grp) 'Flurt' gedijt het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze plant.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is. Het is ook belangrijk dat de plant beschermd is tegen harde wind.

  Om de plant te beschermen tijdens de winter, kan je hem het beste naar binnen halen op een koele, vorstvrije plek. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en geef matig water. Eventueel kan je de plant inpakken met bijvoorbeeld noppenfolie voor extra isolatie.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig en moet goed gedraineerd staan. Zorg voor voldoende zonlicht en voed de plant regelmatig met plantenvoeding voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen te gebruiken. Door dit regelmatig te doen zal de plant goed groeien en bloeien. Let op de dosering en volg de instructies op de verpakking.

  Mulch helpt vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken rondom deze tuinplant. Het kan worden aangebracht in het voorjaar en de zomer voor optimale bescherming. Gebruik organische mulch materialen zoals compost of houtsnippers.

  De zuurgraad van de bodem voor tuinplanten moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot voedingsstoffen die niet goed worden opgenomen door de plant. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te maken.

  Deze plant kan gevoelig zijn voor bladluizen en witte vlieg. Het is aan te raden om regelmatig de plant te inspecteren en indien nodig te behandelen met biologische bestrijdingsmiddelen. Ook het handmatig verwijderen van ongedierte kan helpen bij het bestrijden van plagen.

 • Omschrijving

  Pelargonium 'Flurt' is een Zonale Geranium met opvallende en kleurrijke bloemen in tinten van roze en paars. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en bloeien rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen. De bladeren van deze plant zijn diepgroen en hebben een opvallende zilveren rand. 'Flurt' is een compacte plant die goed gedijt in zonnige, goed doorlatende grond en kan zowel in de tuin als in potten worden gekweekt. Deze Pelargonium voegt een vrolijke en levendige uitstraling toe aan elke tuin of buitenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.