Tagetes (Erecta Grp) tweekleurig/goudgeel

Tagetes (Erecta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Tagetes (Erecta Grp) is een prachtige plant met tweekleurige bloemen in goudgeel en oranje. De bloemen zijn groot en opvallend, waardoor ze een vrolijke uitstraling hebben in de tuin of op het balkon. De plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt daardoor veel bijen en vlinders aan. Het blad van de Tagetes plant is groen en geurend, wat ook een leuke toevoeging is aan de tuin. Deze plant is gemakkelijk te kweken en te onderhouden, waardoor het een populaire keuze is voor zowel ervaren als beginnende tuiniers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Tagetes (Erecta Grp) tweekleurig/goudgeel is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een eenjarige plant die elk jaar opnieuw geplant moet worden. Het is een populaire tuinplant vanwege zijn vrolijke bloemen en makkelijke verzorging.

  Tagetes (Erecta Grp) tweekleurig/goudgeel kan worden beschouwd als een eenjarige plant en is niet winterhard. Het is aan te raden om de plant in de herfst te verwijderen of binnen te zetten om vorstschade te voorkomen. Het is een populaire tuinplant vanwege zijn vrolijke bloemen.

  Ja, Tagetes (Erecta Grp) tweekleurig/goudgeel is zeer eenvoudig in onderhoud en vereist weinig aandacht. Regelmatig water geven en een plek in de volle zon zijn voldoende om de plant gezond te houden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Tagetes (Erecta Grp) tweekleurig/goudgeel heeft ongeveer 20-25 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende afstand tussen de planten te houden voor een optimale ontwikkeling. Zorg ook voor voldoende licht en water voor een gezonde groei.

  Tagetes (Erecta Grp) tweekleurig/goudgeel groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de plant minder bloeien en kan de groei belemmerd worden. Het wordt aangeraden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  Tagetes hebben gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond gelijkmatig vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is raadzaam om de planten 's ochtends water te geven om schimmelvorming te voorkomen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en zoete nectar die zij produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de bevolking van belangrijke bestuivers.

  Ja, Tagetes (Erecta Grp) tweekleurig/goudgeel is goed voor biodiversiteit, omdat het bijen en andere insecten aantrekt met zijn bloemen en nectar. Ook kunnen de zaden vogels aantrekken die op zoek zijn naar voedsel. De plant draagt zo bij aan het verrijken van de biodiversiteit in de tuin.

  De Tagetes (Erecta Grp) tweekleurig/goudgeel bloeit van juni tot en met september en bloeit ongeveer 10 tot 12 weken lang. Deze plant is dus voornamelijk in de zomermaanden in bloei.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens warme periodes in de zomer. Tagetes (Erecta Grp) tweekleurig/goudgeel heeft weinig tot geen problemen met de volle zon.

  Tagetes (Erecta Grp) tweekleurig/goudgeel is niet eetbaar en dient voornamelijk ter decoratie in de tuin. Het is belangrijk om geen delen van de plant op te eten, aangezien het giftig kan zijn voor mens en dier. Het wordt aanbevolen om alleen planten te consumeren die specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  De Tagetes (Erecta Grp) tweekleurig/goudgeel plant is niet geluidsdempend. Deze planten zijn voornamelijk bedoeld om insecten aan te trekken en de tuin op te fleuren met hun kleuren. Het is geen plant die specifiek ontworpen is om geluid te absorberen.

 • Knip uitgebloeide bloemen regelmatig af om de bloei te stimuleren. Verwijder ook bruine of beschadigde bladeren. Snoei de plant in het voorjaar terug tot ongeveer 10 cm boven de grond om de groei te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten voor optimale groei en bloei.

  Tagetes (Erecta Grp) tweekleurig/goudgeel groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd stilstaand water om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze plant.

  De Tagetes (Erecta Grp) tweekleurig/goudgeel houdt van een standplaats in de volle zon. Zorg voor goed doorlatende grond en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Deze planten hebben geen specifieke bodemvoorkeur en gedijen goed in borders of potten.

  Je kunt de plant beschermen tegen de winter door een dikke laag mulch rond de wortels aan te brengen. Je kunt ook overwegen om de plant in potten te verplaatsen naar een beschutte locatie tijdens de koudste maanden. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge wintermaanden.

  De Tagetes (Erecta Grp) tweekleurig/goudgeel heeft weinig onderhoud nodig. Zorg voor voldoende water en zonlicht, en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen. Eventueel kan meststof worden toegevoegd voor een extra boost.

  Voor tuinplanten zoals deze is een regelmatige bemesting met een universele meststof geschikt. Gebruik een meststof die rijk is aan stikstof om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de bemesting gelijkmatig verdeeld is en volg de instructies op de verpakking.

  Mulch helpt vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken rondom deze plant. Het kan worden aangebracht in het voorjaar en regelmatig worden vernieuwd. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stelen van de plant komt om rotting te voorkomen.

  De plant Tagetes (Erecta Grp) tweekleurig/goudgeel groeit het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen door bijvoorbeeld kalk toe te voegen. Een goed uitgebalanceerde pH-waarde in de bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Tagetes (Erecta Grp) tweekleurig/goudgeel kan last hebben van bladluizen en witte vlieg. Om deze plaaginsecten te bestrijden, kan je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofwantsen. Ook kan je een biologisch bestrijdingsmiddel gebruiken dat specifiek is ontwikkeld voor bladluizen en witte vlieg.

 • Omschrijving

  Tagetes (Erecta Grp) is een prachtige plant met tweekleurige bloemen in goudgeel en oranje. De bloemen zijn groot en opvallend, waardoor ze een vrolijke uitstraling hebben in de tuin of op het balkon. De plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt daardoor veel bijen en vlinders aan. Het blad van de Tagetes plant is groen en geurend, wat ook een leuke toevoeging is aan de tuin. Deze plant is gemakkelijk te kweken en te onderhouden, waardoor het een populaire keuze is voor zowel ervaren als beginnende tuiniers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.