Osteospermum 'Zulu'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum 'Zulu' is een compacte en rijkbloeiende plant met prachtige paarse bloemen. De bloemen hebben een opvallend donker centrum en bloeien van het voorjaar tot in de herfst. De plant groeit goed in de volle zon en gedijt goed in goed doorlatende grond. De Osteospermum 'Zulu' is een perfecte keuze voor borders, rotstuinen of bloembakken. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant komt in verschillende tinten, van groen tot paars. 'Zulu' verliest zijn blad in de winter en komt in het voorjaar weer terug.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. In strenge winters kan het nodig zijn om de plant binnen te zetten of af te dekken.

  Osteospermum 'Zulu' is een makkelijk te onderhouden tuinplant die weinig zorg nodig heeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Daarnaast kan de plant af en toe wat voeding gebruiken om goed te blijven groeien en bloeien.

  Osteospermum 'Zulu' heeft gemiddeld een ruimte nodig van ongeveer 30 cm in diameter om goed te groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de plant en andere beplanting om luchtcirculatie te bevorderen. Houd ook rekening met de diepte van de wortels bij het kiezen van een geschikte plantlocatie.

  Osteospermum 'Zulu' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Het is dus aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  Tuinplanten zoals "Osteospermum 'Zulu'" hebben over het algemeen gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond goed te controleren voordat je water geeft om te voorkomen dat de plant te veel of te weinig water krijgt. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht vochtig blijft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de kleurrijke bloemen die nectar bevatten. Het is een ideale toevoeging aan de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door insecten en vogels aan te trekken. Ze bieden voedsel en schuilplaatsen voor verschillende diersoorten. Het is dus positief voor de biodiversiteit om tuinplanten zoals deze in de tuin te hebben.

  Osteospermum 'Zulu' bloeit van mei tot en met september en de bloei kan tot wel 6 maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel licht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en te beschermen tegen sterke wind.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt aanbevolen om de plant niet te consumeren. Het kan giftig zijn voor mensen en dieren.

  Osteospermum 'Zulu' heeft een beperkte geluidsdempende werking vanwege de aanwezigheid van bladeren en stengels. Echter, het effect is minimaal in vergelijking met specifiek ontworpen geluidsdempende materialen. Over het algemeen worden tuinplanten niet gebruikt voor geluidsdemping.

 • Knip regelmatig uitgebloeide bloemen af om de bloei te stimuleren. Snoei in het voorjaar eventuele dode of beschadigde takken weg. Vermijd overmatig snoeien om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant in een te natte bodem staat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziektes te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Zorg voor een potgrond die rijk is aan organisch materiaal en vermijd te zware grondsoorten. Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels constant nat staan.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 voor optimale groei. Voeg organisch materiaal toe om de bodemstructuur te verbeteren en water vast te houden.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en heeft behoefte aan goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind om beschadiging van de bloemen te voorkomen. Ideaal is een locatie met voldoende licht en ruimte om te groeien en te bloeien.

  Om vorstschade te voorkomen is het belangrijk om de plant in de winter te beschermen. Dit kan bijvoorbeeld door de plant af te dekken met bladeren of stro. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat tijdens de koude maanden.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en is bestand tegen droge periodes. Snoei regelmatig dode bloemen en takken weg om de groei te stimuleren. Geef regelmatig water, maar vermijd dat de grond te nat wordt.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan een meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Het is belangrijk om de planten regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Het is aan te raden om een mulchlaag aan te brengen rondom de plant. Mulch helpt de grond vochtig te houden en onderdrukt onkruidgroei. Bovendien voegt mulch organisch materiaal toe aan de bodem, wat de planten voedt.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de plant is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wateroverlast te voorkomen. Het regelmatig testen en eventueel aanpassen van de pH-waarde kan de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  Voor de bestrijding van ongedierte op tuinplanten kan gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Ook kunnen preventieve maatregelen zoals regelmatig controleren op ongedierte en het verwijderen van aangetaste bladeren helpen. Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen schadelijk zijn voor het ecosysteem en worden daarom afgeraden.

 • Omschrijving

  De Osteospermum 'Zulu' is een compacte en rijkbloeiende plant met prachtige paarse bloemen. De bloemen hebben een opvallend donker centrum en bloeien van het voorjaar tot in de herfst. De plant groeit goed in de volle zon en gedijt goed in goed doorlatende grond. De Osteospermum 'Zulu' is een perfecte keuze voor borders, rotstuinen of bloembakken. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.