Tradescantia multiflora

Tradescantia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Tradescantia multiflora is een laagblijvende plant met lange, hangende stengels en smalle, puntige bladeren. De bladeren zijn meestal groen van kleur met paarse tinten aan de onderzijde. De plant produceert kleine, opvallende bloemen in diverse kleuren zoals paars, roze en wit. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zowel de volle zon als de halfschaduw. Tradescantia multiflora staat bekend om zijn snelle groei en kan daardoor al snel een hangende en dichte massa vormen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in diverse omstandigheden. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende voor deze plant.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats hem daarom op een plek in huis waar hij veel indirect zonlicht kan ontvangen. Een raam op het zuiden of westen is vaak geschikt.

  Tradescantia multiflora heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1 keer per week. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet te nat. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door te laten opdrogen.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Fel zonlicht kan bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor optimale groei.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 23 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en regelmatig water krijgt.

  Tradescantia multiflora bloeit van mei tot en met september en de bloei duurt meestal enkele weken.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en draagt bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het helpt schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht te filteren. Dit maakt het een goede keuze voor in huis.

  Ja, de plant gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit bevordert gezonde groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen te houden.

 • Je kunt deze plant het beste snoeien door de uitgebloeide bloemen en vergeelde bladeren te verwijderen met een scherpe snoeischaar. Probeer de plant na de bloei licht terug te snoeien om de groei te stimuleren en een compacte vorm te behouden. Zorg ervoor dat je regelmatig snoeit om de gezondheid en uitstraling van de plant te behouden.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in water blijven staan. Laat de bovenste laag van de grond iets opdrogen tussen gietbeurten door. Pas op voor te veel water geven, dit kan leiden tot wortelrot.

  Tradescantia multiflora gedijt goed in vochtige potgrond met goede drainage. Gebruik een mengsel van potgrond voor kamerplanten en voeg eventueel wat grof zand toe voor verbeterde luchtcirculatie. Water de plant regelmatig, maar laat de grond niet te drassig worden.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Een lichte en vruchtbare potgrond is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Zorg voor een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar niet te nat. Geef regelmatig plantenvoeding tijdens het groeiseizoen.

  Om stof van de bladeren van deze plant te verwijderen, kun je ze voorzichtig afvegen met een vochtige doek of een zachte borstel. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren schoon te maken om de gezondheid van de plant te behouden. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen.

  De Tradescantia multiflora heeft helder indirect licht nodig en kan ook gedijen in lichte schaduw. Plaats de plant niet direct in de volle zon en vermijd te donkere ruimtes om optimale groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt om gelijkmatige bloei te stimuleren.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Plaats de plant op een plek met een constante kamertemperatuur.

  De ideale luchtvochtigheid voor deze plant is tussen de 50-60%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, dit kan leiden tot droge bladeren en bruine randen. Besproei regelmatig de plant met water om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten zoals Tradescantia multiflora moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig de juiste aanpassingen te maken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Het gebruik van speciale potgrond voor kamerplanten kan helpen bij het handhaven van de juiste zuurgraad.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten tijdens het groeiseizoen, meestal vanaf het voorjaar tot het najaar. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

 • Omschrijving

  Tradescantia multiflora is een laagblijvende plant met lange, hangende stengels en smalle, puntige bladeren. De bladeren zijn meestal groen van kleur met paarse tinten aan de onderzijde. De plant produceert kleine, opvallende bloemen in diverse kleuren zoals paars, roze en wit. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zowel de volle zon als de halfschaduw. Tradescantia multiflora staat bekend om zijn snelle groei en kan daardoor al snel een hangende en dichte massa vormen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.