Veronica

Veronica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Veronica is een vaste plant die behoort tot de weegbreefamilie. Deze plant heeft smalle, lancetvormige bladeren en bloeit in de zomer met kleine, vaak blauwe bloemen. Veronica's kunnen zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien en gedijen goed in goed doorlatende grond. Ze zijn geliefd vanwege hun lange bloeiperiode en aantrekkelijke bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Veronica's kunnen zowel in borders als in potten worden geplant en zijn een mooie toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Veronica is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door.

  Veronica is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme vorst. Snoei in het voorjaar eventuele bevriezingschade weg.

  Ja, deze plant heeft weinig onderhoud nodig en is over het algemeen vrij gemakkelijk te verzorgen. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant af en toe te bemesten voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en bescherm hem indien nodig tegen vorst.

  De plant heeft een gemiddelde ruimte nodig van ongeveer 30 cm in de breedte en 40 cm in de hoogte. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en luchtcirculatie krijgt. Geef de plant ook voldoende ruimte om zich te ontwikkelen en te groeien.

  Tuinplanten groeien over het algemeen het beste in de volle zon, maar sommige soorten kunnen ook goed gedijen in de schaduw. Het hangt af van de specifieke plantensoort en de hoeveelheid licht die ze nog krijgen. Het is altijd het beste om de specifieke zorginstructies van de plant op te zoeken.

  Tuinplanten zoals Veronica hebben over het algemeen één keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid regenval en de standplaats van de plant. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen de gietbeurten door. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en stuifmeel die het produceert. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Ja, tuinplanten zijn over het algemeen goed voor biodiversiteit, omdat ze dienen als voedselbron en schuilplaats voor verschillende insecten en vogels. Daarnaast kunnen tuinplanten ook bijdragen aan de bestuiving van andere planten in de omgeving. Het is daarom belangrijk om een diversiteit aan planten te hebben in je tuin om de biodiversiteit te bevorderen.

  Veronica bloeit meestal in de maanden juni tot en met augustus. De bloeiperiode kan duren van enkele weken tot een paar maanden, afhankelijk van de soort en omstandigheden.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Te veel direct zonlicht kan echter leiden tot verbranding van de bladeren.

  Ja, de plant Veronica is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt als tuinplant vanwege de mooie bloemen. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagpijn en andere gezondheidsproblemen. Het wordt daarom afgeraden om de plant te eten.

  Ja, de plant Veronica heeft enigszins geluidsdempende eigenschappen vanwege de bladeren en stengels, maar het zal niet alle geluiden volledig dempen. Het effect van geluidsdemping hangt af van de grootte en dichtheid van de plant.

 • Veronica is een vaste plant die jaarlijks gesnoeid kan worden in het voorjaar na de vorstperiode. Verwijder oude, dode stengels en knip de plant terug tot ongeveer 5-10 cm boven de grond. Dit bevordert de groei en bloei van de plant.

  Tuinplanten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant water bij de wortels en vermijd dat het blad nat wordt. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Tuinplanten zoals Veronica hebben goede potgrond nodig om gezond te blijven groeien. Zorg voor een potgrond met goede drainage en voedingsstoffen om de plant te ondersteunen. Verpot de plant indien nodig om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Veronica gedijen het beste in goed doorlatende grond die vocht vasthoudt. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en een neutrale tot licht zure pH-waarde heeft. Zorg voor een gezonde bodemkwaliteit om de groei en bloei van de plant te optimaliseren.

  Voorkeur voor een zonnige standplaats, maar kan ook groeien in halfschaduw. Goed doorlatende grond is belangrijk voor een gezonde groei. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan door de plant af te dekken met bladeren of stro. Daarnaast kan een mulchlaag rond de plant helpen om de wortels te beschermen tegen de kou.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe groei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een bemesting die speciaal is ontworpen voor tuinplanten om de juiste voedingsstoffen te leveren. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulchen is een goede manier om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers als mulchlaag rondom de plant. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht om rotting te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Veronica geven de voorkeur aan een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.5. Een bodemtest kan helpen om de exacte zuurgraad van de bodem te bepalen en eventueel bij te sturen met kalk of zwavel. Het is belangrijk om de juiste pH-waarde te handhaven voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte zoals bladluizen en spint te bestrijden, kunt u een milde zeepoplossing gebruiken om de bladeren af ​​te vegen. Een andere optie is om natuurlijke vijanden van het ongedierte aan te trekken, zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en luchtstroom krijgt om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Veronica is een vaste plant die behoort tot de weegbreefamilie. Deze plant heeft smalle, lancetvormige bladeren en bloeit in de zomer met kleine, vaak blauwe bloemen. Veronica's kunnen zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien en gedijen goed in goed doorlatende grond. Ze zijn geliefd vanwege hun lange bloeiperiode en aantrekkelijke bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Veronica's kunnen zowel in borders als in potten worden geplant en zijn een mooie toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.