Limonium sinuatum

Limonium sinuatum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Limonium sinuatum, ook wel bekend als zee lavendel, is een vaste plant die tot de strandkruidfamilie behoort. De plant heeft lange stelen met kleine bloemen in diverse kleuren, zoals paars, roze en wit. Het blad van de Limonium sinuatum is smal en langwerpig van vorm. Deze plant gedijt goed in zonnige locaties en goed doorlatende grond. Zee lavendel wordt vaak gebruikt in droogboeketten vanwege de langdurig houdbare bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Limonium sinuatum is makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig water nodig en gedijt goed in zowel zonlicht als halfschaduw. Het is een sterke plant die weinig speciale verzorging vereist.

  Ja, Limonium sinuatum heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek in huis voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De plant heeft matig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar overbewatering moet worden vermeden om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de grond tussen de gietbeurten licht te laten opdrogen.

  De plant houdt van helder, indirect licht en verdraagt geen felle zonnestralen en direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen te veel zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt of in de schaduw staat.

  Ja, Limonium sinuatum houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende zonlicht krijgt, maar vermijd direct zonlicht in de middaguren om verbranding te voorkomen. Het regelmatig besproeien van de plant zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid op peil blijft en de plant gezond blijft.

  De Limonium sinuatum bloeit meestal in de maanden juli tot en met september. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de Limonium sinuatum plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en zorgt zo voor een schonere en gezondere leefomgeving. Het is daarom een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het gedijt het beste bij gematigde temperaturen en zal het goed doen op een locatie met een constante temperatuur binnen dit bereik. Houd er rekening mee dat Limonium sinuatum een ideale temperatuur enigszins kan variëren afhankelijk van de specifieke omgevingsomstandigheden.

 • Regelmatig snoeien zal de plant helpen om gezond te blijven en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de groei te stimuleren. Snoei na de bloeiperiode om de plant te verjongen en te voorkomen dat hij te groot wordt.

  De Limonium sinuatum heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet constant vochtig is. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen de gietbeurten door. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Een mengsel van potgrond met zand zorgt voor een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig wordt gehouden maar niet te nat.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en voldoende vocht kan vasthouden. Vermijd te zware of te droge grond, dit kan de groei van de plant belemmeren.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Ook is het belangrijk om de plant regelmatig te bemesten, vooral tijdens de groeiperiode. Zorg daarnaast voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  Om de plant schoon te maken, kunt u het stof voorzichtig afvegen met een zachte doek of spons. Gebruik lauw water om eventuele vuilresten op de bladeren te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de plant kunnen beschadigen.

  Kamerplanten zoals Limonium sinuatum hebben veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurwisselingen of tocht. Bescherm de plant tegen koude temperaturen onder 10°C.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid regelmatig te controleren en ervoor te zorgen dat de plant niet uitdroogt. Het is aan te raden om de plant af en toe te besproeien met water om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Een neutrale tot licht zure bodem met een pH van 6 tot 7 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Deze planten gedijen het beste in een bodem met een goede drainage.

  Kamerplanten moeten om de paar weken worden bemest tijdens het groeiseizoen met een vloeibare meststof. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen. Het is raadzaam om tijdens de rustperiode minder frequent te bemesten.

 • Omschrijving

  De Limonium sinuatum, ook wel bekend als zee lavendel, is een vaste plant die tot de strandkruidfamilie behoort. De plant heeft lange stelen met kleine bloemen in diverse kleuren, zoals paars, roze en wit. Het blad van de Limonium sinuatum is smal en langwerpig van vorm. Deze plant gedijt goed in zonnige locaties en goed doorlatende grond. Zee lavendel wordt vaak gebruikt in droogboeketten vanwege de langdurig houdbare bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.