Hedera helix 'Natasja'

Hedera helix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hedera helix 'Natasja' is een klimmende plant met glanzende, hartvormige bladeren die donkergroen van kleur zijn. Deze plant wordt vaak gebruikt als bodembedekker, maar kan ook langs muren, hekken of pergola's groeien. De 'Natasja' variant heeft opvallende witte randen langs de bladeren wat zorgt voor een decoratief effect. Deze plant is winterhard en kan zowel in de volle zon als in de schaduw groeien. Regelmatig snoeien bevordert de groei en dichtheid van de plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Hedera helix 'Natasja' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze kamerplant heeft weinig water en zonlicht nodig en gedijt goed in verschillende omgevingen. Het regelmatig snoeien van de plant zal helpen om hem gezond en mooi te houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende natuurlijk licht krijgt, vooral in de wintermaanden.

  Deze plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Houd de bladeren stofvrij door af en toe te besproeien.

  De plant houdt niet van felle zon, het is beter om deze te plaatsen op een plek met indirect zonlicht. Te veel direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren van de plant. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten met helder maar schaduwrijk licht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en voelt zich het prettigst bij een constante temperatuur tussen 18 en 24 graden Celsius. Zorg er wel voor dat de plant niet direct in de felle zon staat, maar wel voldoende daglicht krijgt. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid in de ruimte hoog te houden voor optimale groei.

  De Hedera helix 'Natasja' bloeit van september tot november en de bloei duurt ongeveer 4 weken.

  Ja, de Hedera helix 'Natasja' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht filteren. Het is daarom een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Houd de plant weg van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen.

 • De kamerplant moet regelmatig gesnoeid worden om zijn vorm te behouden en om nieuwe groei te stimuleren. Snoei dode, beschadigde of uitstekende takken terug tot net boven een bladknoop. Snoei in het voorjaar of de vroege zomer voor het beste resultaat.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang in stilstaand water staan. Geef minder water in de herfst en winter wanneer de plant in rust is.

  Het is aan te raden om de plant in een goed doorlatende potgrond te plaatsen. Kies een potgrond die geschikt is voor kamerplanten en zorg voor regelmatige bemesting om de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de pot niet te groot is, zodat de wortels niet te veel ruimte hebben.

  Deze kamerplant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gematigde vochtigheid. De bodem moet rijk zijn aan voedingsstoffen en een pH-waarde hebben van 6 tot 7,5 voor optimale groei. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij regelmatig water geven en een lichte standplaats. Af en toe snoeien helpt om de plant compact te houden en nieuwe groei te bevorderen. Een keer per maand voeding geven tijdens het groeiseizoen kan de gezondheid van de plant bevorderen.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afnemen met een zachte doek of spons. Je kunt ook de bladeren afspoelen onder lauw water. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren vrij te maken van stof om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor de beste groei. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt om gelijkmatige groei te bevorderen.

  Ideale temperaturen voor kamerplanten variëren tussen de 18-24 graden Celsius overdag en niet te ver onder de 15 graden 's nachts. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan constante tocht of extreme temperatuurschommelingen om gezond te blijven. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van koude tocht in de winter.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn, tussen de 40-60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid niet te laag te laten worden, aangezien dit de groei en gezondheid van de plant kan beïnvloeden. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat. Door regelmatig te controleren en indien nodig de pH-waarde aan te passen, kan de plant goed gedijen.

  Kamerplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen, dit kan het beste gebeuren met een speciale meststof voor groene planten. Overbemesting moet worden vermeden, omdat dit schade kan veroorzaken aan de wortels. Het is raadzaam om de plant in de wintermaanden geen voeding te geven.

 • Omschrijving

  Hedera helix 'Natasja' is een klimmende plant met glanzende, hartvormige bladeren die donkergroen van kleur zijn. Deze plant wordt vaak gebruikt als bodembedekker, maar kan ook langs muren, hekken of pergola's groeien. De 'Natasja' variant heeft opvallende witte randen langs de bladeren wat zorgt voor een decoratief effect. Deze plant is winterhard en kan zowel in de volle zon als in de schaduw groeien. Regelmatig snoeien bevordert de groei en dichtheid van de plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.