Narcissus (Large-cupped Grp) 'Carlton'

Narcissus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Narcissus 'Carlton' is een prachtige lentebloem met een grote, opvallende trompetvormige bloem. De bloem heeft een diepgele kleur en een oranje cup die contrasteert met de bloemblaadjes. 'Carlton' is een sterke en betrouwbare bloeier die een vrolijk accent geeft aan elke tuin. Deze narcis groeit goed in zowel zon als halfschaduw en trekt bijen en vlinders aan. Plant de bollen in de herfst voor een kleurrijke bloei in het voorjaar.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Narcissus 'Carlton' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist alleen regelmatig water geven en een zonnige locatie. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en de bloembollen kunnen jaar na jaar bloeien. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden.

  Ja, Narcissus (Large-cupped Grp) 'Carlton' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een zonnige plek voor het beste resultaat. Direct zonlicht wordt over het algemeen goed verdragen.

  Narcissus 'Carlton' heeft één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid van de grond.

  Narcissus 'Carlton' houdt van veel licht maar niet van direct zonlicht. Het is het beste om de plant te plaatsen op een plek waar het indirect zonlicht ontvangt. Overmatig zonlicht kan de bladeren verbranden.

  Ja, Narcissus houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 10 en 20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te zetten, zodat hij goed kan groeien en bloeien. Het is dus aan te raden om de Narcissus uit de buurt van tocht en kou te houden.

  "Narcissus (Large-cupped Grp) 'Carlton' bloeit meestal in de maanden maart en april. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken."

  Ja, narcissen staan erom bekend dat ze de lucht zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Hierdoor dragen ze bij aan een betere luchtkwaliteit binnenshuis.

  Ja, Narcissus houdt van een gematigde temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar deze temperaturen worden gehandhaafd voor optimale groei en bloei. Te hoge of te lage temperaturen kunnen de plant negatief beïnvloeden.

 • Narcissen hoeven niet te worden gesnoeid. Laat de bladeren en bloemstelen na de bloei vanzelf afsterven. Verwijder ze pas als ze volledig bruin en verdord zijn.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant in een te natte grond staat, dit kan leiden tot wortelrot. Water geven aan de plant kan het beste gedaan worden met lauw water op kamertemperatuur.

  De Narcissus (Large-cupped Grp) 'Carlton' gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Gebruik een pot met drainagegaten om overtollig water af te voeren.

  Een rijke, goed doorlatende bodem is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voeding bevat en niet te zwaar of te nat is. Vermijd te natte of te droge grond, omdat dit de groei kan belemmeren.

  Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vochtig blijft tijdens het groeiseizoen. Geef de plant regelmatig water en voeg in het voorjaar een laag compost toe voor extra voeding. Verwijder uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kan je voorzichtig stof en vuil van de bladeren en bloemen afvegen met een zachte vochtige doek. Zorg ervoor dat je de plant niet beschadigt tijdens het schoonmaken. Je kunt ook af en toe de pot waarin de plant staat schoonmaken om ophoping van vuil te voorkomen.

  Narcissus heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor het beste resultaat. Houd er rekening mee dat te weinig licht kan leiden tot langere stelen en minder bloemen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Een constante temperatuur helpt de plant gezond te houden.

  Een gemiddelde luchtvochtigheid is ideaal voor Narcissus (Large-cupped Grp) 'Carlton'. Besproei de plant regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Zorg ervoor dat de omgeving niet te droog is.

  Narcissus prefereren een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen de 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen bij het behouden van de juiste zuurgraad.

  Kamerplanten zoals narcissen hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen voor gezonde groei en bloei. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoog fosforgehalte om de bloemproductie te stimuleren. Bemest de planten eens per maand volgens de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Narcissus 'Carlton' is een prachtige lentebloem met een grote, opvallende trompetvormige bloem. De bloem heeft een diepgele kleur en een oranje cup die contrasteert met de bloemblaadjes. 'Carlton' is een sterke en betrouwbare bloeier die een vrolijk accent geeft aan elke tuin. Deze narcis groeit goed in zowel zon als halfschaduw en trekt bijen en vlinders aan. Plant de bollen in de herfst voor een kleurrijke bloei in het voorjaar.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.