Bellis kl bl

Bellis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Bellis kl bl, ook bekend als madeliefje, is een kleine bloeiende plant met witte bloemblaadjes en een geel hartje. Deze plant groeit laag bij de grond en wordt vaak gebruikt als bodembedekker in tuinen. Het blad van Bellis kl bl is ovaal van vorm en heeft een lichtgroene kleur. Het is een winterharde plant die bloeit van het vroege voorjaar tot in de zomer. Madeliefjes zijn geliefd om hun schattige uitstraling en worden vaak gebruikt in bloemstukken en boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die wel winterhard is en elk jaar opnieuw zal groeien en bloeien.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant te beschermen bij temperaturen lager dan dit. Planten in potten zijn gevoeliger voor vorst dan planten in de volle grond.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en wat extra voeding zijn voldoende voor een gezonde groei.

  Bellis kl bl heeft ongeveer 15 cm ruimte nodig om te groeien. Het is een compacte plant die goed gedijt in borders of bloembakken. Zorg voor voldoende licht en vochtige, goed doorlatende grond.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een sterke plant die goed gedijt op schaduwrijke plekken in de tuin. Zorg voor voldoende vochtige grond en regelmatig snoeien voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen is het aan te raden om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het zorgt voor een levendige tuin vol met fladderende en zoemende insecten. Het is een waardevolle toevoeging aan elke tuin die de biodiversiteit bevordert.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bijen en vlinders aantrekt met zijn bloemen. Daarnaast zorgt hij voor een gevarieerd ecosysteem in de tuin.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden maart tot en met mei, afhankelijk van het weer. De bloei kan zo'n 6 tot 8 weken duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een plek waar veel zonlicht is. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij blootstelling aan de volle zon.redirectTo=tuinplanten.

  Bellis kl bl is niet eetbaar. Het is een sierplant die voornamelijk wordt gebruikt als bodembedekker in tuinen. Het eten ervan wordt afgeraden.

  Ja, de plant heeft de eigenschap geluid te dempen door zijn dichte bladeren en stengels. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen, vooral wanneer het in grotere aantallen wordt geplant. Het is echter geen geluidsisolatie en zal niet alle geluiden volledig dempen.

 • Deze plant kan het beste regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar terug tot net boven de grond voor een compacte vorm.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond nooit volledig uitdroogt, maar vermijd ook dat de wortels constant in het water staan. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te verminderen.

  Bellis kl bl heeft potgrond nodig om goed te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is zodat overtollig water kan weglopen. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen voor een optimale groei van de plant.

  De bodemkwaliteit van de plant moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Een neutrale tot lichtzure pH is ideaal. Zorg voor voldoende vocht in de bodem, maar voorkom wateroverlast.

  Deze plant groeit het best op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Het is een ideale plant voor in borders, bloembakken of als bodembedekker.

  De plant heeft extra bescherming nodig tijdens de wintermaanden, zoals mulch of een beschermhoes. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen vorst en koude temperaturen. Controleer regelmatig of de plant niet te vochtig staat, om wortelrot te voorkomen.

  Plant regelmatig water geven, zeker in droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Plant de bloemetjes in goed doorlatende grond op een zonnige tot halfschaduwrijke plek.

  Tuinplanten hebben in het algemeen behoefte aan een regelmatige bemesting met organische meststoffen. Het is belangrijk om de planten niet te veel te bemesten, omdat dit kan leiden tot verbranding van de wortels. Gebruik bij voorkeur een meststof speciaal voor tuinplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulch biedt isolatie voor de wortels, houdt vocht vast en voorkomt onkruidgroei. Het wordt aangeraden om een laag van ongeveer 5-10 cm aan te brengen rondom de plant. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of bladeren.

  De zuurgraad van de bodem waarin deze tuinplant gedijt, ligt idealiter tussen de pH-waarden van 6,0 en 7,0. Een neutrale tot licht zure bodem is het meest geschikt voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurtegraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen voor een optimale groei en bloei.

  Voor de bestrijding van ongedierte op deze tuinplant, kunt u het beste natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen inschakelen. Ook kunt u preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig controleren op luizen of ander schadelijk ongedierte en deze handmatig verwijderen. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden omdat dit schadelijk kan zijn voor zowel de plant als het milieu.

 • Omschrijving

  Bellis kl bl, ook bekend als madeliefje, is een kleine bloeiende plant met witte bloemblaadjes en een geel hartje. Deze plant groeit laag bij de grond en wordt vaak gebruikt als bodembedekker in tuinen. Het blad van Bellis kl bl is ovaal van vorm en heeft een lichtgroene kleur. Het is een winterharde plant die bloeit van het vroege voorjaar tot in de zomer. Madeliefjes zijn geliefd om hun schattige uitstraling en worden vaak gebruikt in bloemstukken en boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.