Callistephus chinensis

Overig een-/tweejarigen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Callistephus chinensis, ook wel bekend als de Chinese aster, is een populaire eenjarige bloeiende plant die behoort tot de familie Asteraceae. De plant produceert grote, kleurrijke en enkele of dubbele bloemhoofden in verschillende tinten zoals blauw, roze, lila, rood en wit. De bloemen hebben een karakteristieke geelbruine centrale schijf die omgeven wordt door delicate lintbloemen. Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond en volle zon en wordt vaak gebruikt in bloembedden, borders en bloemstukken vanwege de opvallende bloemen. Callistephus chinensis trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Callistephus chinensis is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die in de herfst afsterft. Het is dus belangrijk om deze plant jaarlijks opnieuw te planten.

  . Callistephus chinensis is niet winterhard en kan niet tegen vorst. Het is belangrijk om deze plant in de winter binnen te halen of te beschermen tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om deze plant als eenjarige te behandelen en elk jaar opnieuw te planten.

  Ja, de plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Het is ook aan te raden om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  De plant heeft ongeveer 30-45 cm ruimte nodig tussen elke plant bij het planten in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te verspreiden. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om overbevolking te voorkomen.

  De "Callistephus chinensis" groeit het beste in de volle zon, maar kan ook groeien in lichte schaduw. De plant zal echter minder bloemen produceren en mogelijk langere stelen ontwikkelen in de schaduw. Zorg voor voldoende zonlicht voor optimale groei en bloei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, minstens 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. In de zomermaanden kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de warmte.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege zijn nectarrijke bloemen. Hierdoor draagt hij bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een waardevolle plant voor bestuivende insecten.

  Ja, planten bevorderen de biodiversiteit door insecten en vogels aan te trekken. Ze dragen bij aan het ecosysteem en bieden voedsel en schuilplaatsen voor verschillende organismen. Het is dus gunstig voor biodiversiteit om planten in de tuin te hebben.

  De plant bloeit meestal van juli tot en met september en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt wanneer de zon fel schijnt.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen. Het consumeren van de plant kan leiden tot ongewenste gezondheidsproblemen. Het wordt aanbevolen om alleen planten te consumeren die bekend staan als eetbaar.

  Ja, deze plant heeft een bepaalde mate van geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte bladeren en het volumineuze groeipatroon. Het kan helpen om geluiden te absorberen en wat rust en stilte te creëren in de tuin of omgeving. Echter, het is niet zo effectief als specifieke geluidsisolerende materialen.

 • Het snoeien van deze plant is niet noodzakelijk, maar kan worden gedaan om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode bloemen en takken regelmatig om de groei van de plant te bevorderen. Snoei in het voorjaar voor het beste resultaat.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Vermijd dat de plant met de wortels in stilstaand water staat.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Vermijd tevens dat de plant in te compacte potgrond staat, dit kan de groei belemmeren.

  Callistephus chinensis gedijt het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig compost of mest toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant Callistephus chinensis gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en rijk aan voedingsstoffen. Bescherm de plant tegen sterke wind.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst, vooral als de temperaturen onder het vriespunt dalen. Dit kan door de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder dode bloemen om de bloei te bevorderen en snoei de plant in het voorjaar om de vorm en groei te behouden. Plant de Callistephus chinensis op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  Voor een goede groei en bloei van de plant is het belangrijk om regelmatig te bemesten, vooral tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof met voldoende stikstof, fosfor en kalium. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te beschermen tegen temperatuurschommelingen. Het kan bestaan uit organisch materiaal zoals bladeren, stro of compost, dat rond de plant wordt verspreid. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te vernieuwen om de gezondheid van de plant te behouden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de Callistephus chinensis is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Een bodemtest kan helpen om de exacte zuurgraad van de bodem te bepalen en eventueel aanpassingen te maken voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig de pH-waarde bij te stellen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidale zeep gebruikt worden. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden van het ongedierte, zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen, ingezet worden ter preventie. Regelmatig inspecteren van de plant helpt om vroegtijdig tekenen van ongedierte op te merken en aan te pakken.

 • Omschrijving

  Callistephus chinensis, ook wel bekend als de Chinese aster, is een populaire eenjarige bloeiende plant die behoort tot de familie Asteraceae. De plant produceert grote, kleurrijke en enkele of dubbele bloemhoofden in verschillende tinten zoals blauw, roze, lila, rood en wit. De bloemen hebben een karakteristieke geelbruine centrale schijf die omgeven wordt door delicate lintbloemen. Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond en volle zon en wordt vaak gebruikt in bloembedden, borders en bloemstukken vanwege de opvallende bloemen. Callistephus chinensis trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.