Chrysanthemum (Indicum Grp)

Chrysanthemum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chrysanthemum (Indicum Grp) is een prachtige bloeiende plant met tal van bloemkleuren, zoals wit, geel, roze en rood. Deze plant staat bekend om zijn langdurige bloei en wordt vaak gebruikt als decoratieve plant in tuinen en bloemstukken. De Chrysanthemum heeft een bossige groeiwijze en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonnige of halfschaduwrijke plekken. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan een levendige tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Chrysanthemum (Indicum Grp) is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei. Het is dus een bladverliezende plant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. In de winter kan het nodig zijn om de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) is gemakkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en dode bloemen te verwijderen voor optimale groei. De Chrysanthemum (Indicum Grp) zal bloeien met minimale inspanning.

  Chrysanten hebben voldoende ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat ze minimaal 30 cm uit elkaar geplant worden, zodat ze genoeg licht en lucht krijgen. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het positioneren in de tuin.

  Chrysanten groeien het beste in de volle zon, maar kunnen ook goed groeien in halfschaduw. Het is belangrijk dat de plant ten minste 4-6 uur direct zonlicht per dag ontvangt voor optimale groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder bloemen produceren en kan de groei vertragen.

  Chrysanten hebben ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vochtigheid. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten niet volledig uitdroogt, maar ook niet te drassig wordt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid en aanpassingen te maken indien nodig.

  Ja, Chrysanthemum (Indicum Grp) is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen vanwege de voedselbron die het biedt voor deze bestuivende insecten. Het helpt bij het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Chrysanten zijn geen inheemse plantensoorten en bieden over het algemeen weinig bijdrage aan de biodiversiteit. Het is vaak beter om inheemse planten te kiezen die voedsel en schuilplaatsen bieden voor lokale dieren en insecten. Het is belangrijk om diversiteit aan te moedigen in de tuin voor een gezond ecosysteem.

  De plant bloeit van september tot november en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om voldoende water te geven bij warm weer. Zorg voor een goed doorlatende grond.

  Nee, de bloemblaadjes van de Chrysanthemum (Indicum Grp) zijn niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt voor zijn mooie bloemen en bladeren. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten en andere ongewenste gezondheidseffecten.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) heeft geluidsdempende eigenschappen en kan bijdragen aan het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin. Deze plant absorbeert geluidstrillingen en verbetert zo de geluidskwaliteit in de omgeving. Het plaatsen van meerdere Chrysanthemum planten kan het geluidsniveau verder verminderen.

 • Chrysanten kunnen het beste na de bloei worden teruggesnoeid tot ongeveer 10 cm boven de grond. Dit bevordert een gezonde groei en bloei in het volgende seizoen. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelgroei te voorkomen.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond voor de Chrysanthemum. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een potgrond met extra voedingstoffen is geschikt voor deze plant.

  De Chrysanthemum Indicum Groep groeit het beste in goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. De bodemkwaliteit moet neutraal tot licht zuur zijn voor optimale groei. Zorg voor een goede luchtcirculatie rond de wortels om rotting te voorkomen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant beschermd wordt tegen harde wind, omdat dit schade kan veroorzaken aan de bloemen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich goed te ontwikkelen en te groeien.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, kan je een dikke laag mulch rond de basis aanbrengen. Ook kan je de plant afdekken met een vliesdoek of noppenfolie op zeer koude nachten. Zorg ervoor dat de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar pas op dat de grond niet te nat wordt. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen en geef regelmatig plantenvoeding voor mooie bloemen. Plaats de plant op een zonnige plek in de tuin.

  De Tuinplanten hebben baat bij een algemene meststof met een gebalanceerde NPK-verhouding. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten gedurende het groeiseizoen, maar vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen. Een organische meststof kan ook nuttig zijn voor een gezonde groei.

  Het is raadzaam om de grond rondom de plant te mulchen met organische materialen zoals compost of boomschors. Dit zal helpen om de bodem vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en de plant te beschermen tegen vorst in de winter. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant komt.

  Chrysanten groeien het beste in neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Gebruik voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten zoals Chrysanthemum (Indicum Grp)zacht bestrijdingsmiddel op basis van natuurlijke oliën. Controleer regelmatig op luizen, trips en spint. Verwijder aangetaste bladeren en bloemen om verspreiding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) is een prachtige bloeiende plant met tal van bloemkleuren, zoals wit, geel, roze en rood. Deze plant staat bekend om zijn langdurige bloei en wordt vaak gebruikt als decoratieve plant in tuinen en bloemstukken. De Chrysanthemum heeft een bossige groeiwijze en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonnige of halfschaduwrijke plekken. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan een levendige tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.