Hedera helix 'Melissa'

Hedera helix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hedera helix 'Melissa' is een klimplant die bekend staat om zijn groenblijvende, donkergroene bladeren met opvallende lichte nerven. Deze klimopsoort heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor het bedekken van muren, hekken of pergola's. 'Melissa' gedijt goed in zowel zonlicht als halfschaduw en kan goed tegen snoei. De plant is winterhard en kan zowel in de volle grond als in een pot worden geplant. Het is een decoratieve en onderhoudsvriendelijke plant die een vleugje groen toevoegt aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Hij gedijt goed bij lichte tot matige watergift en kan goed groeien in zowel zonlicht als schaduw. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt en verpot hem wanneer nodig.

  Ja, Hedera helix 'Melissa' heeft veel licht nodig. Zet de plant het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Het kan ook goed gedijen bij kunstmatige verlichting, zoals een lamp.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  "Hedera helix 'Melissa' houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed in helder indirect licht. Fel zonlicht kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Plaats de plant dus liever op een plek waar het licht gefilterd wordt."

  Ja, de Hedera helix 'Melissa' houdt van warmte en gedijt het beste bij kamertemperatuur. Ze groeit goed in een warme en lichte omgeving, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen.

  De Hedera helix 'Melissa' bloeit in de maanden september en oktober. De bloei duurt meestal ongeveer 1 tot 2 weken.

  Ja, de plant Hedera helix 'Melissa' is luchtzuiverend en kan helpen bij het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht. Het is een uitstekende keuze voor binnenshuis, aangezien het de luchtkwaliteit kan verbeteren en de lucht kan zuiveren. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke manier om de lucht in huis gezonder te maken.

  Ja, het is ideaal voor mij om in een omgeving te staan met temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Op deze manier blijf ik gezond en gedij ik goed in mijn omgeving.

 • Hedera helix 'Melissa' moet regelmatig gesnoeid worden om de groei en vorm te behouden. Dit kan het beste in het voorjaar of najaar worden gedaan met behulp van een scherpe snoeischaar. Verwijder oude of beschadigde bladeren en scheuten om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Laat de bovenlaag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. In de herfst en winter heeft de plant minder water nodig dan in de lente en zomer.

  De Hedera helix 'Melissa' gedijt goed in gewone potgrond met een goede drainage. Vermijd te natte grond, maar houd de grond wel vochtig. Een lichte bemesting in het voorjaar kan de plant helpen groeien en bloeien.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend en vochtig zijn. Zorg voor een lichtzure tot neutrale pH-waarde in de grond. Vermijd zware of compacte grondsoorten voor een optimale groei.

  Deze kamerplant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het beste op een lichte standplaats. Houd de grond licht vochtig en geef matig water, vooral in de groeiperiode. Af en toe de bladeren afstoffen zorgt voor een gezonde groei.

  Om stof en vuil te verwijderen, kunt u de bladeren van de plant voorzichtig afvegen met een vochtige doek. Vermijd overmatig water geven en zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen op de bladeren.

  Hedera helix 'Melissa' gedijt goed op een lichte standplaats met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat, omdat dit de bladeren kan verbranden. Een plekje voor een raam op het noorden of oosten is ideaal.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 23 graden Celsius. Het is belangrijk om plotselinge temperatuurveranderingen te vermijden en de plant niet bloot te stellen aan tocht. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij radiatoren of airconditioning staat.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, vooral in de wintermaanden wanneer de verwarming aan staat. Een luchtbevochtiger kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de Hedera helix 'Melissa' is neutraal tot licht zuur (pH 6,5 - 7,5). Een zuurgraad buiten dit bereik kan leiden tot problemen in de groei en gezondheid van de plant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De plant heeft geen specifieke bemestingsbehoeften. Het is aan te raden om tijdens de groeiperiode van maart tot september eens in de twee weken vloeibare kamerplantenmest te geven. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels.

 • Omschrijving

  De Hedera helix 'Melissa' is een klimplant die bekend staat om zijn groenblijvende, donkergroene bladeren met opvallende lichte nerven. Deze klimopsoort heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor het bedekken van muren, hekken of pergola's. 'Melissa' gedijt goed in zowel zonlicht als halfschaduw en kan goed tegen snoei. De plant is winterhard en kan zowel in de volle grond als in een pot worden geplant. Het is een decoratieve en onderhoudsvriendelijke plant die een vleugje groen toevoegt aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.