Viola (Cornuta Grp)

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola (Cornuta Grp) is een vaste plant die bekend staat om zijn kleurrijke en overvloedige bloemen die lijken op viooltjes. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit van het vroege voorjaar tot in de zomer. De bloemen zijn meestal paars, blauw, geel of wit van kleur en hebben een lichte geur. Viola (Cornuta Grp) gedijt het best in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze plant is perfect voor in borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een bladverliezende plant die in het voorjaar weer nieuw blad krijgt.

  De plant is gemiddeld winterhard tot -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Vooral jonge planten kunnen extra bescherming nodig hebben.

  De Viola (Cornuta Grp) is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en heeft regelmatig water nodig. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  De Viola (Cornuta Grp) heeft gemiddeld ongeveer 15 tot 20 centimeter ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te bloeien. Houd ook rekening met de groeisnelheid en de hoeveelheid zonlicht die de plant ontvangt.

  Ja, Viola's groeien goed in de schaduw en kunnen zelfs goed gedijen in de halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht en voedingsstoffen krijgt, zelfs in de schaduwrijke omgeving. Het regelmatig verwijderen van dode bladeren en bloemen kan de groei en bloei bevorderen.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Controleer de grond regelmatig om te zien of het vochtig genoeg is en geef water indien nodig. Zorg er wel voor dat de plant niet te nat staat, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar die wordt geproduceerd. Dit maakt het aantrekkelijk voor bestuivers in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om biodiversiteit te bevorderen.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat de bloemen insecten aantrekken. Daarnaast zorgen de bladeren voor schuilplaatsen voor kleine dieren in de tuin. Het toevoegen van deze plant aan je tuin kan helpen bij het bevorderen van de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van maart tot juni en de bloeiperiode kan enkele weken tot maanden duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en zal gedijen op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge perioden. Overmatige hitte kan worden vermeden door de plant in de middaguren wat schaduw te geven.

  Deze plant is niet geschikt voor consumptie en wordt voornamelijk gekweekt vanwege de bloemen. Het consumeren van de plant kan maagklachten veroorzaken. Het wordt geadviseerd om deze plant niet te eten.

  Ja, Tuinplanten hebben over het algemeen de eigenschap om geluid te dempen door het absorberen van geluidsgolven in hun bladeren en stengels. Het kan helpen bij het verminderen van geluidshinder in de omgeving waar de plant groeit.

 • De plant kan na de bloei licht teruggesnoeid worden om de groei te stimuleren. Verwijder ook regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar eventueel ook oude, dorre takken weg.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt is. Vermijd water geven tijdens natte periodes om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om overtollig water af te voeren. Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels constant in natte grond staan.

  De Bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en mag niet te nat zijn. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH-waarde heeft. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te groeien.

  De Viola (Cornuta Grp) gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Deze tuinplanten kunnen goed geplant worden in borders, potten of bloembakken.

  Deze plant heeft over het algemeen geen winterbescherming nodig, aangezien het een winterharde tuinplant is. In koudere klimaten kan het echter nuttig zijn om een mulchlaag aan te brengen rond de plant om de wortels te beschermen tegen vorstschade. Het is ook goed om te zorgen voor een goede afwatering om ijsvorming te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Knip de uitgebloeide bloemen regelmatig af om de bloei te stimuleren. Plant de Viola in goed doorlatende grond op een zonnige of halfschaduwrijke plek.

  Tuinplanten zoals Viola hebben regelmatig bemesting nodig om goed te kunnen groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten of speciale bloeimest voor een betere bloemproductie. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering op de verpakking te volgen voor de beste resultaten.

  Mulchen helpt bij het behouden van vocht in de bodem en voorkomt onkruidgroei rondom de plant. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers, bladeren of compost als mulch. Breng een laag van 5-7 cm aan rondom de plant, maar vermijd het direct tegen de stengels te plaatsen om rotten te voorkomen.

  De Viola (Cornuta Grp) groeit het beste in een bodem met een neutrale tot lichtzure pH. Een pH tussen 6 en 7 wordt ideaal geacht voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen voor een gezonde groei.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op mogelijke plagen zoals bladluizen, trips en rupsen. Bij een plaag kunnen biologische bestrijdingsmiddelen of insecticiden worden ingezet. Ook het regelmatig schoonmaken en luchten van de omgeving van de plant kan helpen plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Viola (Cornuta Grp) is een vaste plant die bekend staat om zijn kleurrijke en overvloedige bloemen die lijken op viooltjes. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit van het vroege voorjaar tot in de zomer. De bloemen zijn meestal paars, blauw, geel of wit van kleur en hebben een lichte geur. Viola (Cornuta Grp) gedijt het best in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze plant is perfect voor in borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.