Spathiphyllum 'Petit Daniel'

Spathiphyllum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Spathiphyllum 'Petit Daniel' is een compacte en kleinere variant van de bekende Vredeslelie. Het heeft donkergroene bladeren die glanzend en puntig zijn. Deze plant produceert kleine, witte bloemen die lijken op lelies. Het is een gemakkelijk te verzorgen kamerplant die goed gedijt in lichte tot halfschaduwrijke omgevingen. De Spathiphyllum 'Petit Daniel' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en wordt vaak gekozen voor in huis of op kantoor.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist matig water geven en kan goed gedijen in een omgeving met helder, indirect licht. Regelmatig afstoffen van de bladeren en het verwijderen van dode bladeren kan helpen om de plant gezond te houden.

  De Spathiphyllum 'Petit Daniel' heeft niet veel licht nodig en kan gedijen in schaduwrijke plekken. Het is belangrijk om direct zonlicht te vermijden om verbranding van de bladeren te voorkomen. Als de plant te weinig licht krijgt, kan dit leiden tot minder bloei.

  De plant heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Wacht tot de bovenste laag van de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed bij helder indirect licht. Te veel zon kan bladverbranding veroorzaken. Het is het beste om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, de Kamerplant houdt van warmte en vochtige omgevingen. Het gedijt goed bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of koude temperaturen.

  De plant bloeit vanaf de lente tot aan het einde van de zomer en de bloei kan tot wel 8 weken duren.

  Ja, alle soorten Spathiphyllum staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Deze planten kunnen helpen bij het verwijderen van gifstoffen en verbeteren de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, deze specifieke plant houdt van een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor zijn groei en bloei. Zorg ervoor dat hij niet blootgesteld wordt aan te koude of te warme temperaturen.

 • Het is niet noodzakelijk om de plant te snoeien, maar het verwijderen van dode bladeren en bloemen kan de uitstraling verbeteren. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat de plant geen droge wortels heeft, maar vermijd ook dat de wortels te lang in het water staan. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet doorweekt, om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor kamerplanten voor optimale groei en bloei.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten dient goed gedraineerd en licht vochtig te zijn. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond niet te nat of te droog is, om zo wortelrot te voorkomen. Het gebruik van potgrond speciaal voor kamerplanten kan helpen bij het behouden van de juiste bodemkwaliteit.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven en een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Af en toe de bladeren afnemen met een vochtige doek helpt bij het voorkomen van stofophoping. Een keer per maand voeding geven tijdens de groeiperiode is voldoende.

  Om de plant schoon te maken, kunt u het stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Het is ook mogelijk om de bladeren af en toe te besproeien met water om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  De Spathiphyllum 'Petit Daniel' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant het liefst op een plek met helder, indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  Ideale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of te hoge temperaturen. Houd de plant weg van verwarmingselementen en airconditioning.

  Spathiphyllum heeft een hoge luchtvochtigheid nodig om goed te gedijen. Het is daarom belangrijk om regelmatig te sproeien of de plant dicht bij een luchtbevochtiger te plaatsen. Een luchtvochtigheid van rond de 60-70% is ideaal voor deze plantensoort.

  De Spathiphyllum houdt van een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te meten en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een goede balans in de pH-waarde van de bodem zal de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen maandelijks een vloeibare meststof voor kamerplanten. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de bladeren, dus wees voorzichtig met de dosering. Stop in de herfst en winter met bemesten om de plant rust te geven.

 • Omschrijving

  De Spathiphyllum 'Petit Daniel' is een compacte en kleinere variant van de bekende Vredeslelie. Het heeft donkergroene bladeren die glanzend en puntig zijn. Deze plant produceert kleine, witte bloemen die lijken op lelies. Het is een gemakkelijk te verzorgen kamerplant die goed gedijt in lichte tot halfschaduwrijke omgevingen. De Spathiphyllum 'Petit Daniel' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en wordt vaak gekozen voor in huis of op kantoor.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.