Hedera helix 'Steffi'

Hedera helix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hedera helix 'Steffi' is een klimmende klimopplant met kleinere blaadjes dan de gewone klimop. De bladeren hebben een diepe groene kleur en zijn licht gerimpeld. 'Steffi' is een wintergroene plant die goed gedijt in zowel zon als schaduw. Deze klimopsoort is ideaal voor het bedekken van muren, pergola's en hekwerken. De plant is makkelijk te onderhouden en groeit snel.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en af en toe te bemesten. Daarnaast gedijt de plant goed op een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de Hedera helix 'Steffi' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek waar het indirect zonlicht ontvangt voor de beste groei. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  Kamerplanten zoals Hedera helix 'Steffi' hebben over het algemeen eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft om wortelrot te voorkomen. In de winter kan de plant minder water nodig hebben dan in de zomer.

  'Hedera helix 'Steffi' houdt niet van de felle zon. Het liefst staat deze plant op een plek met indirect licht. Direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, Hedera helix 'Steffi' houdt van warmte en kan het beste gedijen bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18-24 °C. Het vermijden van tocht en temperatuurfluctuaties zal de gezondheid en groei van de plant bevorderen. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van koude tochtige ramen en deuren te houden.

  "Hedera helix 'Steffi' bloeit meestal in de herfstmaanden september en oktober. De bloei kan enkele weken tot een maand duren."

  Ja, de Hedera helix 'Steffi' is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het filtert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezonder binnenklimaat. Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een plant met luchtzuiverende eigenschappen.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Temperaturen buiten dit bereik kunnen de plant negatief beïnvloeden en de groei belemmeren. Het is daarom belangrijk om de plant op een geschikte locatie te plaatsen.

 • Het is belangrijk om regelmatig de lange scheuten van de plant te snoeien om de groei te bevorderen. Snoei vlak boven een blad of oog om nieuwe groei te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant na het snoeien voldoende licht en water krijgt om zich te herstellen.

  De Hedera helix 'Steffi' heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet constant nat worden. Geef water zodra de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot waar de plant in staat een goede drainage heeft om wortelrot te voorkomen.

  Gebruik voor deze plant een potgrond die geschikt is voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en niet te nat blijft. Ververs de potgrond indien nodig om de plant gezond te houden.

  De Hedera helix 'Steffi' groeit het beste in goed doorlatende potgrond met een zuur tot neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem constant vochtig is maar niet drassig, en geef regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen om de plant gezond te houden. Let op dat de pot waarin de plant groeit drainagegaten heeft om wateroverlast te voorkomen.

  De Hedera helix 'Steffi' heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen lichte verwaarlozing. Geef de plant regelmatig water en zorg voor een lichte standplaats. Het is belangrijk om de plant af en toe te snoeien om hem in vorm te houden.

  Het is belangrijk om regelmatig stof te verwijderen van de bladeren van deze plant door voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Verwijder ook dode bladeren om de plant gezond te houden. Besproei de plant af en toe met water om de bladeren schoon te houden.

  Deze plant heeft veel licht nodig en gedijt het best op een plek met helder, indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, omdat dit kan leiden tot verbranding van de bladeren. Een plek bij een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De optimale kamertemperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen of tocht. Houd de plant uit de buurt van koude tochtige plekken zoals bij ramen en deuren.

  De luchtvochtigheid moet voor kamerplanten tussen de 40% en 60% liggen om goed te gedijen. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken als de luchtvochtigheid te laag is. Een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmel en rot bij de wortels.

  De Hedera helix 'Steffi' gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,5 wordt aanbevolen voor optimale groei. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof die specifiek is ontworpen voor kamerplanten om de plant te voorzien van de nodige voedingsstoffen. Volg altijd de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  Hedera helix 'Steffi' is een klimmende klimopplant met kleinere blaadjes dan de gewone klimop. De bladeren hebben een diepe groene kleur en zijn licht gerimpeld. 'Steffi' is een wintergroene plant die goed gedijt in zowel zon als schaduw. Deze klimopsoort is ideaal voor het bedekken van muren, pergola's en hekwerken. De plant is makkelijk te onderhouden en groeit snel.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.