Phlox drummondii

Phlox

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Phlox drummondii, ook bekend als Drummond's phlox, is een prachtige eenjarige plant met weelderige bloemen in verschillende kleuren, zoals roze, paars, rood en wit. De bloemen hebben een zoete geur en bloeien van de lente tot de herfst, waardoor ze een kleurrijke toevoeging zijn aan tuinen en borders. Deze plant groeit het beste in de volle zon en gedijt in goed doorlatende grond. Phlox drummondii trekt vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en voeding nodig heeft om gezond te blijven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren tijdens de winter. Het is een eenjarige plant die elk jaar opnieuw geplant moet worden.

  Phlox drummondii is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst. In de winter kan het nodig zijn om de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en zorgen voor voldoende zonlicht is voldoende voor een gezonde groei.

  De Tuinplant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig tussen elke plant. Zorg voor voldoende ruimte om de plant goed te kunnen laten groeien en bloeien. Houd ook rekening met de grootte van de plant wanneer deze volgroeid is.

  Nee, Phlox drummondii groeit het beste in de volle zon en heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te kunnen groeien. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed gedijen en minder bloemen produceren. Het is aan te raden om de plant te planten op een zonnige locatie voor optimale groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Het is meestal beter om dieper water te geven minder vaak dan oppervlakkig water geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door de geur en de kleurrijke bloemen die nectar bevatten. Het is een populaire keuze voor tuiniers die willen genieten van een levendige tuin vol met insecten.

  Ja, Phlox drummondii trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Deze plant biedt ook beschutting en voedsel voor kleine dieren zoals vogels en insecten. Het diversiteit aan plantensoorten in de tuin zorgt voor een gezonde ecologische balans.

  Phlox drummondii bloeit van juni tot september en de bloei kan ongeveer 8 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft.

  Nee, Phlox drummondii is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk voor zijn kleurrijke bloemen wordt gekweekt. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Phlox drummondii plant heeft het vermogen om geluid te dempen, waardoor het geluid in de omgeving wordt verminderd. Dit komt doordat de bladeren en bloemen geluidsgolven absorberen en reflecteren. Dit maakt de plant een goede keuze voor het creëren van een rustige en vredige omgeving in de tuin.

 • Phlox drummondii kan na de bloei worden teruggesnoeid om de plant gezond en vitaal te houden. Verwijder dode bloemen en knip de stelen tot aan de grond af. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te snoeien voordat de groei begint.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Vermijd dat de plant met zijn wortels in stilstaand water staat.

  Phlox drummondii groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg voor een mix van potgrond en grof zand voor optimale groei. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond met een neutrale tot licht zure pH. Het is belangrijk dat de bodem vochtig maar niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost of organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De plant groeit het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden. Bescherm de plant tegen sterke wind.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, is het aan te raden om een mulchlaag aan te brengen rond de basis van de plant. Daarnaast kan het helpen om de plant af te dekken met bijvoorbeeld een laagje stro of bladeren. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  De plant moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens hete zomers. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Snoei in het voorjaar om de plant gezond te houden.

  Tuinplanten zoals phlox drummondii hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof die rijk is aan stikstof voor weelderige bloei en gezonde groei. Bemest de planten volgens de instructies op de verpakking en vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grondtemperatuur te reguleren voor deze tuinplant. Kies organische mulchmaterialen zoals boomschors of compost voor de beste resultaten. Breng een laag mulch van ongeveer 5 centimeter aan rond de plant, maar laat ruimte tussen de mulch en de stengels om verstikking te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Phlox drummondii gedijen het beste in neutrale tot licht zure bodems met een pH tussen 6,0 en 7,0. Zure bodems kunnen de opname van voedingsstoffen belemmeren, terwijl alkalische bodems kunnen leiden tot chlorose en andere problemen. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen voor een gezonde groei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplanten, kunt u gebruik maken van zowel biologische als chemische bestrijdingsmiddelen. Het regelmatig controleren van de plant op aangetaste bladeren en insecten is belangrijk om vroegtijdig in te grijpen. Daarnaast kunt u ook preventieve maatregelen nemen, zoals het planten van companion plants die natuurlijke vijanden van ongedierte aantrekken.

 • Omschrijving

  Phlox drummondii, ook bekend als Drummond's phlox, is een prachtige eenjarige plant met weelderige bloemen in verschillende kleuren, zoals roze, paars, rood en wit. De bloemen hebben een zoete geur en bloeien van de lente tot de herfst, waardoor ze een kleurrijke toevoeging zijn aan tuinen en borders. Deze plant groeit het beste in de volle zon en gedijt in goed doorlatende grond. Phlox drummondii trekt vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en voeding nodig heeft om gezond te blijven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.