Antirrhinum majus

Antirrhinum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Antirrhinum majus, ook wel bekend als de Leeuwenbek, is een populaire eenjarige plant die bloeit in de zomermaanden. Deze plant staat bekend om zijn prachtige bloemen in verschillende kleuren, waaronder roze, paars, geel en rood. Leeuwenbekken groeien het beste in goed doorlatende grond en hebben regelmatig water nodig. Ze zijn ideaal voor borders, rotstuinen en bloembakken. Deze plant trekt bijen en vlinders aan en geeft een vrolijke uitstraling aan tuinen en terrassen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Antirrhinum majus is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die niet het hele jaar door groen blijft. Het is daarom belangrijk om deze plant elk jaar opnieuw te zaaien of te planten.

  Antirrhinum majus is winterhard tot -5 graden Celsius. Deze plant kan dus over het algemeen goed tegen milde vorst. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen.

  Antirrhinum majus, ook bekend als leeuwenbekjes, zijn relatief gemakkelijk in onderhoud. Ze gedijen het beste in goed doorlatende grond en hebben regelmatig water nodig. Verwijder dode bloemen om de groei te bevorderen.

  De plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig tussen andere planten om goed te groeien. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en dat de plant voldoende zonlicht krijgt. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Antirrhinum majus, ook bekend als de leeuwenbekplant, groeit het beste in volle zon of lichte schaduw. Het is aan te raden om de plant minstens 6 uur direct zonlicht per dag te geven voor een optimale groei. Te veel schaduw kan leiden tot een verminderde bloei en groei van de plant.

  Antirrhinum majus heeft gemiddeld ongeveer 2-3 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op uitdroging.

  Antirrhinum majus trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar in de bloemen. Het is een geliefde plant vanwege de kleurrijke bloemen en de aantrekking van bestuivers. Het kan een waardevolle toevoeging zijn aan een tuin die wil bijdragen aan de biodiversiteit.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt, zoals bijen en vlinders, die zorgen voor bestuiving. Daarnaast draagt het bij aan de diversiteit van planten in de tuin, wat verschillende diersoorten aantrekt. Het zorgt zo voor een gezonde en evenwichtige leefomgeving voor verschillende soorten.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode kan zo'n 10 tot 12 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en doet het het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg wel voor voldoende water, vooral tijdens warme periodes. De plant zal het goed doen in een zonnige en beschutte tuin.

  Nee, Antirrhinum majus is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de decoratieve bloemen. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de bloemen van deze plant kunnen geluid absorberen en helpen om geluid te dempen. Het kan dus een bijdrage leveren aan het verminderen van geluidsoverlast in een tuin of buitenruimte.

 • Om de plant gezond te houden is het aan te raden om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen. Dit kan worden gedaan door de stengels net boven een blad of knooppunt af te knippen. Dit zal de plant stimuleren om nieuwe bloemen te produceren.

  Deze plant houdt van regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Vermijd echter dat de wortels in natte grond blijven staan.

  Antirrhinum majus groeit het beste in goed doorlatende potgrond met organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Voeg af en toe meststoffen toe om de groei en bloei te stimuleren.

  Antirrhinum majus vereist een goed doorlatende en vochtige bodem van gemiddelde kwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en vermijd wateroverlast. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te bemesten en te controleren op eventuele tekorten.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Antirrhinum majus bloeit het beste in vochtige en voedselrijke grond.

  Het wordt aanbevolen om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of stro rond de basis te leggen en de plant af te dekken met een doek of plastic. In koudere klimaten kan het ook helpen om de plant in een pot te verplaatsen naar een beschutte locatie zoals een kas. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens de wintermaanden om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant doet het goed in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen. Snoei de plant in het najaar om de vorm te behouden.

  Voor tuinplanten zoals Antirrhinum majus is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een algemene plantenvoeding. Gebruik bij voorkeur een meststof met een hoger fosforgehalte om de bloei te stimuleren. Bemestingsfrequentie en hoeveelheid kunnen variëren afhankelijk van de specifieke behoeften van de plant.

  Mulchen is bevorderlijk voor de gezondheid van de plant door het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruid en het toevoegen van voedingsstoffen aan de grond. Het wordt aanbevolen om organische mulch zoals compost, bladeren of houtsnippers te gebruiken rond de basis van de plant. Mulch kan jaarlijks worden vernieuwd om de voordelen te behouden.

  Antirrhinum majus gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de grond niet te zuur of te basisch is voor een gezonde groei.

  Een effectieve manier om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten is door regelmatig de bladeren en stengels te inspecteren op tekenen van plagen. Daarnaast kan het helpen om natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, aan te trekken in de tuin. Ten slotte kan het ook nuttig zijn om preventief gebruik te maken van biologische bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  Antirrhinum majus, ook wel bekend als de Leeuwenbek, is een populaire eenjarige plant die bloeit in de zomermaanden. Deze plant staat bekend om zijn prachtige bloemen in verschillende kleuren, waaronder roze, paars, geel en rood. Leeuwenbekken groeien het beste in goed doorlatende grond en hebben regelmatig water nodig. Ze zijn ideaal voor borders, rotstuinen en bloembakken. Deze plant trekt bijen en vlinders aan en geeft een vrolijke uitstraling aan tuinen en terrassen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.