Begonia (Tuberhybrida Grp)

Begonia (Tuberhybrida Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Tuberhybrida Grp) is een populaire bloeiende plant met opvallende bloemen in verschillende kleuren zoals roze, rood, wit en geel. Deze plant staat bekend om zijn tubereuze wortelstokken en groeit het beste in goed doorlatende grond en gedeeltelijke schaduw. De Begonia bloeit van de lente tot de herfst en is een favoriete keuze voor hangmanden, borders en containers. Deze plant vereist regelmatig water geven en bloeit het beste bij een gematigde temperatuur en lichte luchtvochtigheid. De Begonia (Tuberhybrida Grp) trekt vlinders en andere bestuivers aan en voegt kleur en textuur toe aan elke tuin of buitenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Begonia's (Tuberhybrida Grp) zijn niet groenblijvend en verliezen hun bladeren in de winter. Het zijn meerjarige planten die in de lente weer opnieuw beginnen te groeien na een rustperiode. Deze planten hebben heldergroen blad met bloemen in verschillende kleuren.

  Begonia (Tuberhybrida Grp) is niet winterhard en moet binnen worden geplaatst tijdens de wintermaanden. Het kan niet goed tegen vorst en koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten in de winter.

  Ja, Begonia's zijn over het algemeen vrij makkelijk te onderhouden en hebben niet veel speciale zorg nodig. Zorg voor voldoende water, licht en een regelmatige bemesting voor een gezonde groei. Ze gedijen goed in de tuin en kunnen ook in potten of hangmanden worden geplant.

  De Begonia (Tuberhybrida Grp) heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Houd voldoende afstand tussen de planten om luchtcirculatie mogelijk te maken en verspreiding van ziekten te voorkomen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht en vocht krijgt om optimaal te kunnen groeien.

  Ja, Begonia (Tuberhybrida Grp) groeit goed in de schaduw. Het is een ideale plant voor plekken met weinig direct zonlicht. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd felle zonnestralen voor een optimale groei.

  De Begonia (Tuberhybrida Grp) heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar laat de grond tussen gietbeurten een beetje opdrogen. Over het algemeen is een keer per week water geven voldoende, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen, maar ook niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Ja, Begonia's staan erom bekend vlinders en bijen aan te trekken vanwege hun heldere en opvallende bloemen. Hierdoor kunnen ze een mooie toevoeging zijn in een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Begonia's zijn niet van nature inheems en spelen daardoor geen directe rol in het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin. Het is echter altijd goed om variatie aan te brengen in plantensoorten en bloemen aan te bieden voor bestuivers. Verder kunnen Begonia's wel zorgen voor kleur en sfeer in de tuin.

  Begonia's bloeien meestal van juni tot oktober en de bloeiperiode kan enkele maanden duren.

  Deze plant kan beter niet vol in de zon geplaatst worden, omdat dit kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het wordt aanbevolen om de plant op een plek te zetten waar hij wat bescherming heeft tegen direct zonlicht..breakpoints De plant prefereert een standplaats met indirect zonlicht of in de halfschaduw. Te veel zon kan schadelijk zijn voor de bladeren en bloemen. Het is daarom verstandig om de plant op een plek te zetten waar hij wat schaduw krijgt.

  Nee, Begonia (Tuberhybrida Grp) is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het sap en de bladeren van deze plant kunnen giftig zijn bij inname. Het wordt dus aangeraden om deze plant niet te eten.

  Ja, Begonia planten kunnen geluid dempen door het absorberen van geluidsgolven met hun bladeren en bloemen. Dit kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen. Het effect is echter beperkt in vergelijking met specifieke geluidsisolerende materialen.

 • Snoei de plant regelmatig om dood of beschadigd blad te verwijderen en de groei te bevorderen. Knip de bloemstelen ook af na de bloei om nieuwe bloei te stimuleren. Pas op met te veel snoeien, dit kan de plant verzwakken.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond nooit uitdroogt maar ook niet te drassig wordt. Gebruik bij voorkeur lauw en kalkarm water.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond voor de Begonia. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Potgrond met extra voedingstoffen kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Een Begonia (Tuberhybrida Grp) gedijt het best in goed doorlatende grond met een lichtzure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem vruchtbaar en vochtig is, maar vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Voeg organische meststoffen toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Begonia (Tuberhybrida Grp) houdt van een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht. Een plek met indirect zonlicht of halfschaduw is ideaal. Zorg voor een constante kamertemperatuur en vermijd tocht.

  Tuinplanten hebben over het algemeen winterbescherming nodig, vooral als ze niet winterhard zijn. Denk aan mulch, afdekken met vliesdoek of verplaatsen naar een beschutte locatie tijdens de koudste maanden. Het is belangrijk om de specifieke behoeften van de plant te kennen om de juiste winterbescherming te bieden.

  De Begonia plant heeft regelmatig water nodig, maar let erop dat de grond niet te drassig wordt. Geef de plant af en toe voeding voor een goede groei en bloei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  Bemest de Begonia in het voorjaar met organische meststoffen zoals compost of mestkorrels voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een gebalanceerde NPK-verhouding voor een goede groei en bloei. Herhaal het bemesten elke 4-6 weken tijdens het groeiseizoen voor gezonde en bloeiende planten.

  Mulch is een goede manier om de grond rondom de plant te bedekken en vocht vast te houden. Dit kan zorgen voor een gezondere groei en helpt de plant te beschermen tegen vorst. Kies organische mulch zoals bladeren of boomschors voor het beste resultaat.

  Begonia (Tuberhybrida Grp) heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan regelmatig controleren op bladluizen, trips en spintmijten helpen. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten worden ingezet om het ongedierte te bestrijden. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant te nat staat, aangezien vochtigheid ongedierte kan aantrekken.

 • Omschrijving

  De Begonia (Tuberhybrida Grp) is een populaire bloeiende plant met opvallende bloemen in verschillende kleuren zoals roze, rood, wit en geel. Deze plant staat bekend om zijn tubereuze wortelstokken en groeit het beste in goed doorlatende grond en gedeeltelijke schaduw. De Begonia bloeit van de lente tot de herfst en is een favoriete keuze voor hangmanden, borders en containers. Deze plant vereist regelmatig water geven en bloeit het beste bij een gematigde temperatuur en lichte luchtvochtigheid. De Begonia (Tuberhybrida Grp) trekt vlinders en andere bestuivers aan en voegt kleur en textuur toe aan elke tuin of buitenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.