Canna 'Lucifer'

Canna

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Canna 'Lucifer' is een opvallende en kleurrijke plant met helderrode bloemen en groen blad. Deze plant kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer 1,5 tot 2 meter. 'Lucifer' bloeit van de zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. De plant gedijt goed in volle zon en heeft regelmatig water nodig. Canna 'Lucifer' is een prachtige toevoeging aan borders, perken en grote potten in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. De bladeren van de plant zullen in de winter afsterven. Het is een tuinplant die in het voorjaar weer opnieuw zal uitlopen.

  De plant Canna 'Lucifer' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is dus aan te raden om de plant in de wintermaanden te beschermen tegen vorst. Het is een tuinplant die goed gedijt in een zonnige en beschutte tuin.

  Canna planten zijn over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereisen minimale verzorging. Ze gedijen goed in zonlicht en hebben regelmatig water nodig. Het is belangrijk om de plant af en toe te bemesten voor optimale groei.

  Canna 'Lucifer' heeft ruimte nodig om te groeien en zich uit te spreiden. Zorg voor voldoende afstand tussen andere planten om concurrentie te voorkomen. Een ruim plantgat met goede drainage is aanbevolen.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant aanzienlijk verminderen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale ontwikkeling.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, maar pas op dat de wortels niet te lang nat blijven staan. Over het algemeen is het voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege zijn felgekleurde bloemen en zoete nectar. Dit maakt de plant een aantrekkelijke toevoeging aan tuinen die bijen en vlinders willen aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het nectar en stuifmeel biedt voor bestuivende insecten zoals bijen en vlinders. Het biedt ook schuilplaatsen voor kleine dieren in de tuin. Bovendien kan het helpen bij het verbeteren van de bodemstructuur door afgevallen bladeren.

  De plant bloeit meestal van juni tot en met september en kan bloeien voor een periode van ongeveer 8 tot 12 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme perioden.

  Nee, de wortels, zaden en bladeren van de Canna planten zijn giftig en niet geschikt voor consumptie. Het wordt afgeraden om deze planten te eten. Het is beter om ze uitsluitend als sierplanten in de tuin te houden.

  Nee, tuinplanten hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant is voornamelijk bedoeld voor decoratieve doeleinden.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemstelen in de herfst afknippen om de plant er netjes uit te laten zien. Verwijder ook eventueel beschadigde of dode bladeren door ze helemaal af te knippen. Snoei niet te veel van de plant, omdat de bladeren nodig zijn voor het opslaan van voedingsstoffen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de wortels te langdurig in water staan.

  Gebruik voedzame en goed doorlatende potgrond voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de pot voldoende afwateringsgaten heeft en geef regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Voeg eens in de zoveel tijd wat plantenvoeding toe om de groei te bevorderen.

  Een goede bodemkwaliteit voor tuinplanten zoals deze vraagt om een goed doorlatende grond die rijk is aan organische stof. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, maar ook niet uitdroogt. Voeg eventueel compost of meststoffen toe om de bodemvruchtbaarheid te verhogen.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats, met minimaal 6 uur direct zonlicht per dag. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door deze af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren. Zorg er ook voor dat de grond goed wordt bemest voor extra bescherming. In strenge winters kan het nodig zijn om de plant naar binnen te halen of te verplaatsen naar een beschutte plek.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet goed gedraineerde grond hebben. Hij kan regelmatig worden bemest tijdens het groeiseizoen en heeft voldoende zonlicht nodig voor een goede bloei. Regelmatig verwijderen van verwelkte bloemen zal de bloeiperiode verlengen.

  Tuinplanten, zoals Canna 'Lucifer', hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof met een hoger fosforgehalte om de bloeiperiode te bevorderen. Bemest de planten in het voorjaar en vervolgens elke 4-6 weken tijdens de groeiperiode.

  Mulch rondom de plant helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Het kan ook helpen bij het reguleren van de bodemtemperatuur. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers of compost voor de beste resultaten.

  De ideale zuurgraad voor Tuinplanten is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei van de plant. Zure grond kan worden verholpen door bijvoorbeeld kalk toe te voegen.

  Om ongedierte te voorkomen bij tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stelen te inspecteren op eventuele plagen. Daarnaast kan het helpen om de plant regelmatig water te geven en te bemesten, zodat deze gezond en weerbaar blijft tegen ongedierte. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten worden ingezet.

 • Omschrijving

  Canna 'Lucifer' is een opvallende en kleurrijke plant met helderrode bloemen en groen blad. Deze plant kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer 1,5 tot 2 meter. 'Lucifer' bloeit van de zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. De plant gedijt goed in volle zon en heeft regelmatig water nodig. Canna 'Lucifer' is een prachtige toevoeging aan borders, perken en grote potten in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.