Canna

Canna

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Canna plant is een prachtige en elegante plant met grote, brede bladeren en heldere, kleurrijke bloemen. De plant kan variëren in hoogte, afhankelijk van de soort, en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. Canna's gedijen het beste op een zonnige locatie met vruchtbare, goed doorlatende grond en regelmatig water geven. De bloemen van de Canna planten kunnen variëren in kleur van rood, geel, oranje tot roze en trekken vaak kolibries en vlinders aan. Canna's zijn winterharde planten, maar in koudere klimaten moeten ze in de herfst worden beschermd of binnen worden overwinterd.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant verliest zijn bladeren in de winter en is niet groenblijvend. Het is belangrijk om de plant in de wintermaanden binnen te zetten om vorstschade te voorkomen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. De plant kan beschadigd raken bij langdurige blootstelling aan temperaturen onder het vriespunt.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het regelmatig water geven en bijmesten is voldoende om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  De Canna heeft voldoende ruimte nodig om zich uit te spreiden en te groeien. Zorg voor minimaal 60 centimeter ruimte tussen elke plant zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Deze planten gedijen het beste in een ruime en goed gedraineerde omgeving.

  De plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. Te veel schaduw kan de groei belemmeren en de bloei verminderen. Zorg voor voldoende zonlicht voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Canna hebben gemiddeld eens per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemstructuur. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt, om wortelrot te voorkomen. Het is raadzaam om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de opvallende bloemen met nectar en kleurrijke patronen die deze insecten aantrekken. Deze eigenschap maakt het een aantrekkelijke keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en het behoud van bestuivende insecten.

  Canna planten dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivers en nuttige insecten. Ze kunnen fungeren als schuilplaats voor kleine dieren en bieden voedsel voor vogels en andere dieren. Hun bladeren en bloemen voegen ook kleur en variatie toe aan de tuin.

  De plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot en met september. De bloeiperiode kan variëren, maar gemiddeld duurt de bloei ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel zonlicht nodig om te groeien en bloeien. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt bij warm weer. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is.

  Nee, de wortelstokken van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant in welke vorm dan ook te consumeren. Het is het beste om de plant enkel te bewonderen in de tuin of als decoratie binnenshuis.

  Ja, de bladeren van de plant hebben een geluidsdempende eigenschap waardoor ze geluidsgolven kunnen absorberen en reflecteren. Planten in het algemeen hebben een positieve invloed op het verminderen van geluidsoverlast in de tuin of omgeving. Het plaatsen van meerdere planten kan helpen bij het creëren van een groene geluidswerende barrière.

 • In het voorjaar kunnen dode of beschadigde bladeren worden weggeknipt met een scherpe snoeischaar. Ook kunnen uitgebloeide bloemen worden verwijderd om de bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de stelen tot vlak boven de grond worden afgeknipt.

  Tuinplanten zoals Canna hebben veel water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar voorkom dat de wortels in water blijven staan. Water geven in de ochtend of avond is het beste om verdamping te minimaliseren.

  Tuinplanten hebben vruchtbare en goed doorlatende potgrond nodig voor een gezonde groei. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de grond vochtig te houden. Om de plant te beschermen tegen uitdrogen of wateroverlast, is het aan te raden om de pot af te dekken met een laagje mulch.

  Voor deze plant is het belangrijk om te groeien in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0 wordt aanbevolen voor optimale groei.

  Canna houdt van een zonnige standplaats en gedijt het best in goed doorlatende grond. Plaats de plant op een beschutte plek in de tuin. Water de plant regelmatig, vooral in droge periodes.

  In de winter heeft deze plant extra bescherming nodig tegen vorst. Bedek de wortels met een dikke laag mulch om ze te beschermen tegen de kou. Indien mogelijk, verplaats de plant naar een vorstvrije locatie zoals een kas of binnenshuis.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals de Canna hebben extra voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoog kaliumgehalte om bloei te bevorderen. Bemest de planten regelmatig volgens de instructies op de verpakking.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en het onderdrukken van onkruid. Het kan ook bijdragen aan de isolatie van de wortels en het behoud van een gelijkmatige bodemtemperatuur. Kies organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers als mulch voor optimale resultaten.

  Voor de Canna plant is het belangrijk dat de bodem een licht zure tot neutrale pH-waarde heeft, tussen de 6,0 en 7,0. Een te hoge zuurgraad kan de groei en bloei van de plant belemmeren, terwijl een te lage zuurgraad kan leiden tot voedingsstoffen tekorten. Het is daarom aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of zwavel.

  Voor de Tuinplanten in de categorie waar deze plant valt, is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, trips en spint. Besproei de plant met een biologisch bestrijdingsmiddel indien nodig en verwijder aangetaste delen om verdere verspreiding te voorkomen. Het is ook handig om de plant regelmatig te bemesten, zodat deze gezond en veerkrachtig blijft tegen mogelijke plagen.

 • Omschrijving

  De Canna plant is een prachtige en elegante plant met grote, brede bladeren en heldere, kleurrijke bloemen. De plant kan variëren in hoogte, afhankelijk van de soort, en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. Canna's gedijen het beste op een zonnige locatie met vruchtbare, goed doorlatende grond en regelmatig water geven. De bloemen van de Canna planten kunnen variëren in kleur van rood, geel, oranje tot roze en trekken vaak kolibries en vlinders aan. Canna's zijn winterharde planten, maar in koudere klimaten moeten ze in de herfst worden beschermd of binnen worden overwinterd.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.