Celosia argentea

Celosia overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Celosia argentea is een kleurrijke en opvallende bloeiende plant die vaak wordt gekweekt voor zijn opvallende bloemen in de vorm van pluimen. De bloemen kunnen verschillende kleuren hebben, waaronder roze, paars, geel en rood. De plant heeft vaak een compacte groeiwijze en kan zowel in de tuin worden geplant als in potten of bloembakken. Het is een warmteminnende plant die goed gedijt in zonnige en goed doorlatende grond. Dankzij de lange bloeiperiode zorgt de Celosia argentea voor een kleurrijke en vrolijke toevoeging aan de tuin of het balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Celosia argentea is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die in de winter zal afsterven en in het voorjaar opnieuw geplant moet worden.

  Celosia argentea is niet winterhard en kan niet overleven in koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten tijdens de wintermaanden. Het is een warmteminnende plant die goed gedijt in een zonnige omgeving.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig zorg nodig. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in de meeste bodemsoorten en verdragen. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de dode bloemen te verwijderen voor een langere bloei.

  Tuinplanten zoals Celosia argentea hebben meestal genoeg ruimte nodig om te groeien en bloeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten, zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Houd rekening met de hoogte en breedte van de planten bij het planten in de tuin.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. Te weinig licht kan leiden tot langere bloeiperiodes en minder bloemen. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  Je hebt ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt, anders kan wortelrot optreden. Het is ook aan te raden om de plant 's ochtends water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de felle kleuren en nectarrijke bloemen die ze produceren. Het is een mooie toevoeging aan een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het bloemen produceert die bestuivers zoals bijen en vlinders aantrekken. Daarnaast kan het ook dienen als schuilplaats voor kleine dieren in de tuin. Het toevoegen van deze plant in de tuin kan dus bijdragen aan het verhogen van de biodiversiteit.

  Celosia argentea bloeit van juli tot en met september en de bloei duurt ongeveer 8 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme en droge periodes. Een goede afwatering is belangrijk om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant vanwege de opvallende bloemen. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten. Het is daarom belangrijk om de plant niet te eten.

  Ja, Celosia argentea heeft de eigenschap geluiden te dempen dankzij de dichte structuur van de bladeren en stengels. Het kan helpen om geluiden in de omgeving te verminderen.

 • Het snoeien van deze plant is niet noodzakelijk, maar het verwijderen van dode bloemen en bladeren kan de uitstraling verbeteren. Als de plant te groot wordt, kan deze in het voorjaar worden teruggesnoeid om de vorm te behouden. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef water aan de wortels en vermijd dat de bladeren nat worden om rotting te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen en voldoende vocht vasthoudt. Meng eventueel compost of organische mest door de potgrond voor een optimale groei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende, vruchtbare bodem met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de bodem jaarlijks te bemesten en te mulchen voor optimale groei en bloei.

  Celosia argentea gedijt het beste op een zonnige standplaats, met minstens 6 uur direct zonlicht per dag. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te vochtig blijft. Deze tuinplant kan ook goed groeien in borders, bloembakken en potten op het terras.

  Zorg ervoor dat de plant goed is geworteld voordat de winter begint. Bedek de plant met een dikke laag mulch om de wortels te beschermen tegen vorst. Bescherm de plant tegen sterke wind en overmatig vocht tijdens de wintermaanden.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant eens in de paar weken voor optimale groei.

  Voor Tuinplanten is het aan te raden om een algemene meststof te gebruiken die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig te bemesten, vooral tijdens het groeiseizoen. Let op de dosering en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Mulch is nuttig voor tuinplanten, omdat het helpt om vocht vast te houden, de bodemtemperatuur te reguleren en onkruidgroei te verminderen. Het helpt ook om voedingsstoffen aan de grond toe te voegen naarmate het afbreekt. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stelen of stam van de plant wordt gelegd om verstikking te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten zoals de Celosia argentea ligt tussen 6 en 7 op de pH-schaal. Een lichtzure tot neutrale bodem biedt de beste omstandigheden voor gezonde groei en bloei. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te maken met bijvoorbeeld kalk of meststoffen.

  De Celosia argentea is gevoelig voor bladluizen, trips en spint. Om deze plagen te bestrijden, kan gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen of insecticiden. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De Celosia argentea is een kleurrijke en opvallende bloeiende plant die vaak wordt gekweekt voor zijn opvallende bloemen in de vorm van pluimen. De bloemen kunnen verschillende kleuren hebben, waaronder roze, paars, geel en rood. De plant heeft vaak een compacte groeiwijze en kan zowel in de tuin worden geplant als in potten of bloembakken. Het is een warmteminnende plant die goed gedijt in zonnige en goed doorlatende grond. Dankzij de lange bloeiperiode zorgt de Celosia argentea voor een kleurrijke en vrolijke toevoeging aan de tuin of het balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.