Dahlia (Single-flowered Grp) Mignon

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dahlia Mignon is een mooie en charmante bloem met enkele bloemblaadjes in verschillende tinten roze en paars. De bloem heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 40-50 cm. Het is een populaire keuze voor bloembedden, borders en containerplanten. De bloeiperiode van de Dahlia Mignon is van de zomer tot de herfst en ze hebben regelmatig water en zonlicht nodig om goed te gedijen. Deze plant trekt vaak vlinders en bijen aan en voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Dahlia's verliezen hun bladeren in de herfst en zijn niet groenblijvend. Daarnaast kunnen ze vorstgevoelig zijn en dienen dan beschermd te worden in de winter. Dahlia's groeien in de lente en zomer en bloeien in de zomer en herfst.

  De Dahlia (Single-flowered Grp) Mignon is winterhard tot ongeveer -3 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Deze tuinplant kan het beste vorstvrij worden overwinterd.

  Ja, de Dahlia plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het enige wat je hoeft te doen is regelmatig water geven en ervoor zorgen dat de plant voldoende zonlicht krijgt. Daarnaast is het belangrijk om uitgebloeide bloemen te verwijderen om de groei en bloei te stimuleren.

  De Dahlia (Single-flowered Grp) Mignon heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er ongeveer 30-40 cm tussen elke plant wordt gehouden, zodat ze voldoende lucht en zonlicht krijgen. Daarnaast is het aan te raden om de planten regelmatig te bemesten en water te geven om ze gezond te houden.

  Nee, de Dahlia Mignon groeit het best in de volle zon. Het heeft minstens 6-8 uur zonlicht per dag nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en minder bloemen produceren.

  De Dahlia's hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de planten ongeveer 1-2 keer per week water, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft.

  Ja, de Dahlia (Single-flowered Grp) Mignon is vlinder- en bijenlokkend en zorgt voor een goede bestuiving in de tuin. Het aantrekkelijke bloemen trekken vlinders en bijen aan doordat ze veel nectar produceren. Dit zorgt voor een levendige en kleurrijke tuin.

  Ja, Dahlia's trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zijn ze een mooie toevoeging aan de bloemenweide en zorgen ze voor variatie in kleur en vorm. Het is dus zeker een goede keuze voor de biodiversiteit in de tuin.

  De Dahlia bloeit meestal van juli tot en met oktober. De bloei kan tot enkele weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en doet het het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme dagen. De plant zal over het algemeen goed gedijen in volle zonlicht.

  Nee, Dahlia's zijn niet eetbaar voor mensen. Het is belangrijk om alleen planten te consumeren die uitdrukkelijk als eetbaar worden aangegeven. Dahlia's worden voornamelijk gekweekt vanwege hun decoratieve bloemen in de tuin.

  Ja, de Dahlia (Single-flowered Grp) Mignon heeft geen specifieke geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die kleur en sfeer toevoegt aan de tuin. Andere planten zoals hagen of bomen kunnen meer effectief zijn als geluidsdempers.

 • Je kunt de plant terugsnoeien tot net boven de grond in de herfst wanneer de bloei stopt. Verwijder tevens dode bloemen regelmatig om de bloei te bevorderen. In het voorjaar kun je de plant opnieuw snoeien om de groei te stimuleren.

  De Dahlia Mignon heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water om ziektes te voorkomen.

  De potgrond voor deze tuinplanten moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de potgrond geen langdurige vochtigheid vasthoudt om wortelrot te voorkomen. Een potgrond mix voor bloeiende planten kan geschikt zijn voor deze tuinplanten.

  Dahlia's groeien het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem goed wordt gedraineerd om wortelrot te voorkomen. Een neutrale pH-waarde is ideaal voor dahlia's.

  De Dahlia (Single-flowered Grp) Mignon groeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Tijdens de winter kan het raadzaam zijn om de Dahlia te beschermen tegen vorst door een dikke laag mulch of bladeren rond de plant aan te brengen. Het is ook mogelijk om de plant uit de grond te halen en binnen op een vorstvrije en droge plaats te bewaren. Zorg ervoor dat de plant tijdens de wintermaanden niet te nat staat om rotting te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen en knip uitgebloeide stelen af. Geef de plant in het voorjaar organische mest voor een goede bloei.

  Dahlia's kunnen in het voorjaar bemest worden met een universele meststof of speciale bloeimest voor bloeiende planten. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering op de verpakking te volgen om overbemesting te voorkomen. Bemesting kan helpen bij een gezonde groei en bloei van de plant.

  Mulch de grond rondom de bloem om vocht vast te houden en onkruid te verminderen. Gebruik organische mulch zoals stro of boomschors. Breng de mulch aan met een laag van ongeveer 5 cm.

  De Dahlia (Single-flowered Grp) Mignon gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren voordat je de plant in de grond zet. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen de pH-waarde aan te passen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine gebruikt worden. Een andere optie is om het ongedierte handmatig te verwijderen of te bestrijden met natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Zorg ervoor dat de plant gezond gehouden wordt door regelmatig water te geven en de juiste voeding te geven om de kans op plagen te verminderen.

 • Omschrijving

  De Dahlia Mignon is een mooie en charmante bloem met enkele bloemblaadjes in verschillende tinten roze en paars. De bloem heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 40-50 cm. Het is een populaire keuze voor bloembedden, borders en containerplanten. De bloeiperiode van de Dahlia Mignon is van de zomer tot de herfst en ze hebben regelmatig water en zonlicht nodig om goed te gedijen. Deze plant trekt vaak vlinders en bijen aan en voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.