Lobelia erinus (Pendula Grp)

Lobelia erinus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lobelia erinus (Pendula Grp) is een laagblijvende plant met hangende stelen en kleine bloemen in verschillende kleuren, zoals blauw, roze, paars of wit. Deze plant bloeit van de lente tot de herfst en is zeer geschikt voor hangmanden of borders. De Lobelia erinus houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven is belangrijk om de plant gezond en kleurrijk te houden. Het is een populaire keuze voor tuiniers vanwege de levendige bloemen en het aantrekken van vlinders en bijen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Lobelia erinus (Pendula Grp) is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een eenjarige plant die elk jaar opnieuw geplant moet worden.

  De plant is niet winterhard en moet binnen worden gehouden tijdens de winterperiode. Het is raadzaam om de plant op een vorstvrije plek te zetten, bijvoorbeeld een kas of serre. In de zomer kan de plant weer buiten worden geplaatst.

  Lobelia erinus (Pendula Grp) is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Het vereist regelmatig water geven en een plek met voldoende zonlicht. Ook is het belangrijk om regelmatig dode bloemen te verwijderen om de groei te stimuleren.

  De Lobelia erinus (Pendula Grp) heeft weinig ruimte nodig en kan dicht op elkaar geplant worden. Zorg voor een afstand van ongeveer 10-15 cm tussen de planten. Hierdoor kunnen ze goed groeien en zich verspreiden.

  Ja, Lobelia's uit de pendula groep groeien het beste in de volle zon of lichte schaduw. In de schaduw zullen ze minder bloemen produceren en kunnen ze minder vitaal worden. Zorg dus voor voldoende zonlicht voor een gezonde groei en bloei.

  Tuinplanten zoals Lobelia erinus (Pendula Grp) hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Over het algemeen is het aan te raden om de plant één tot twee keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grondvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de aantrekkelijke bloemen die ze produceert. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivende insecten.

  Ja, Lobelia erinus (Pendula Grp) is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast draagt het bij aan de variatie in plantensoorten in de tuin, wat gunstig is voor de biodiversiteit. Het kan helpen om een gezonde en levendige tuinomgeving te creëren.

  De Lobelia erinus (Pendula Grp) bloeit meestal van mei tot oktober. De bloeiperiode kan variëren afhankelijk van de locatie en de weersomstandigheden. De bloemen kunnen gedurende deze maanden enkele weken tot maanden bloeien.

  Ja, Lobelia erinus (Pendula Grp) kan goed tegen de volle zon. Het is een plant die graag in de zon staat en goed gedijt bij voldoende zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer deze in de volle zon staat.

  Nee, Lobelia erinus (Pendula Grp) is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt als sierplant vanwege de mooie bloemen. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft de eigenschap geluid te dempen door zijn dichte bladeren en stelen. Dit kan helpen om geluiden te absorberen en zo de omgeving stiller te maken. Het is echter belangrijk op te merken dat de dempende werking van planten beperkt is in vergelijking met speciale geluidsisolerende materialen.

 • Deze plant kan regelmatig worden teruggesnoeid om een compacte groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar en de zomer voor het beste resultaat.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die vocht vasthoudt. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende voedingsstoffen in de grond. Vermijd grond die te compact is, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren.

  De plant verlangt een goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5 wordt aanbevolen voor optimale groei.

  De Lobelia erinus (Pendula Grp) gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht tijdens de heetste uren van de dag. Deze tuinplant doet het goed in goed doorlatende grond.

  In de winter is het belangrijk om Lobelia erinus voldoende bescherming te bieden tegen vorst. Dit kan bijvoorbeeld door de plant te bedekken met een dikke laag mulch of bladeren. Plaats de plant op een beschutte plek om schade door koude wind te voorkomen.

  Zorg voor regelmatige bemesting en voldoende water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Plant in goed doorlatende grond op een zonnige tot halfschaduwrijke plek.

  De Lobelia erinus (Pendula Grp) heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de instructies op de verpakking nauwkeurig.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken bij deze plant. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng een laag van 5-7 cm aan rond de plant, maar vermijd direct contact met de stengels.

  De Lobelia erinus (Pendula Grp) groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met organisch materiaal of speciale bodemverbeteraars. Overmatig zure of alkalische bodems kunnen de groei en bloei van de plant belemmeren.

  De plant is gevoelig voor slakken en bladluizen. Deze kunnen bestreden worden met natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of door gebruik te maken van biologische bestrijdingsmiddelen. Regelmatig controleren en preventieve maatregelen nemen kan de schade beperken.

 • Omschrijving

  De Lobelia erinus (Pendula Grp) is een laagblijvende plant met hangende stelen en kleine bloemen in verschillende kleuren, zoals blauw, roze, paars of wit. Deze plant bloeit van de lente tot de herfst en is zeer geschikt voor hangmanden of borders. De Lobelia erinus houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven is belangrijk om de plant gezond en kleurrijk te houden. Het is een populaire keuze voor tuiniers vanwege de levendige bloemen en het aantrekken van vlinders en bijen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.