Rhododendron (Simsii Grp) 'Vogel Luntera'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Vogel Luntera' is een compacte struik met glanzende, donkergroene bladeren en prachtige bloemen in zachtroze tot lichtpaarse tinten. Deze plant behoort tot de Simsii groep en bloeit in het voorjaar, waardoor tuinen opfleuren met kleur. 'Vogel Luntera' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een plekje in de halfschaduw. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een levendige sfeer in de tuin. Deze Rhododendron is een aanwinst voor zowel formele tuinen als informele borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft alleen basisverzorging nodig zoals regelmatig water geven en lichte bemesting. Zorg voor een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht. Het regelmatig controleren op ongedierte en het verwijderen van uitgebloeide bloemen helpt de plant gezond te houden.

  De Rhododendron houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Te veel fel zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Vogel Luntera' heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Controleer regelmatig of de bovenste laag van de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  De Rhododendron houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan waar het licht gefilterd wordt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Het is daarom aan te raden om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, de Rhododendron houdt van warmte en heeft een gematigde tot warme omgevingstemperatuur nodig om goed te groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en op een lichte plek te zetten zonder direct zonlicht. Het regelmatig besproeien van de bladeren met lauw water kan de luchtvochtigheid verhogen en de plant gezond houden.

  De Rhododendron bloeit meestal in het voorjaar, meestal in de maanden maart tot mei. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 4 weken duren.

  Ja, Rhododendron planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en verbeteren de kwaliteit van de lucht in huis. Het zijn kamerplanten die helpen om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en zorgen voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de optimale temperatuur voor zijn groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant geen extreme warmte of kou ervaart.

 • Rhododendrons kunnen na de bloei licht worden gesnoeid om de vorm te behouden. Verwijder dode bloemen en takken om de groei te bevorderen. Snoei niet te diep in oud hout, dit kan de plant beschadigen.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is. Laat de potgrond echter niet te drassig worden om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant tussen de gietbeurten door even te laten opdrogen.

  De Rhododendron 'Vogel Luntera' gedijt het beste in zure potgrond met een goede drainage. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond vochtig te houden, maar geen stilstaand water toe te laten. Voeg indien nodig wat extra turf toe aan de potgrond om de zuurtegraad op peil te houden.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Vogel Luntera' gedijt het beste in zure en goed doorlatende bodem met veel organisch materiaal. Zorg voor een vochtige maar niet drassige bodem en vermijd kalkrijke grond. Het is aan te raden om de plant regelmatig te voeden met geschikte meststoffen voor zuurminnende planten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd een te natte grond. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd felle zon. Af en toe de bladeren besproeien helpt de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren afnemen met een vochtige doek of ze besproeien met water. Verwijder regelmatig stof om de plant gezond te houden. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen.

  De Rhododendron houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant bij voorkeur in een ruimte met veel natuurlijk licht. Zorg ervoor dat de plant geen last heeft van tocht of temperatuurschommelingen.

  De Rhododendron houdt van een gematigde kamertemperatuur, tussen de 15-25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Een gelijkmatige temperatuur bevordert een gezonde groei en bloei van de plant.

  De Rhododendron houdt van een hoge luchtvochtigheid. Het is daarom belangrijk om de plant regelmatig te besproeien of naast een luchtbevochtiger te plaatsen. Een luchtvochtigheid tussen de 60% en 80% wordt aanbevolen voor optimale groei.

  Rhododendrons gedijen het best in zure grond, met een pH tussen 4,5 en 6. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het gebruik van speciale rhododendronmest kan helpen de juiste zuurgraad van de bodem te behouden.

  Rhododendron planten hebben in het voorjaar en de zomer behoefte aan regelmatige bemesting met een speciale rhododendron voeding. Gebruik organische mest om de voedingsstoffen langzaam vrij te laten komen en te voorkomen dat de wortels verbranden. Houd de grond altijd vochtig, maar vermijd stilstaand water om wortelrot te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Vogel Luntera' is een compacte struik met glanzende, donkergroene bladeren en prachtige bloemen in zachtroze tot lichtpaarse tinten. Deze plant behoort tot de Simsii groep en bloeit in het voorjaar, waardoor tuinen opfleuren met kleur. 'Vogel Luntera' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een plekje in de halfschaduw. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een levendige sfeer in de tuin. Deze Rhododendron is een aanwinst voor zowel formele tuinen als informele borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.