Guzmania 'Ostara'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Guzmania 'Ostara' is een prachtige bromelia met opvallende rode bloemen die uit een rozet van groene bladeren groeien. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. De 'Ostara' kan zowel binnen als buiten worden gekweekt, zolang hij maar voldoende licht krijgt. Het is een langbloeiende plant die kleur en levendigheid toevoegt aan elke ruimte. Regelmatig water geven en af en toe voeding geven zal de Guzmania 'Ostara' helpen gedijen en prachtig bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Guzmania 'Ostara' is een makkelijk te onderhouden kamerplant. Het vereist regelmatig water geven en bewatering van de kelk. Het gedijt goed in een warme en lichte omgeving.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd te felle zonnestralen om bladverbranding te voorkomen.

  Kamerplanten zoals deze hebben over het algemeen één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen. Het is verstandig om regelmatig te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  De Guzmania 'Ostara' houdt niet van felle zon, het wordt aanbevolen om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar het licht mooi verdeeld wordt.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen tocht en koude luchtstromen. Houd de plant dus op een warme en beschutte plek in huis.

  De Guzmania 'Ostara' bloeit meestal in de maanden mei tot en met september en de bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, de Guzmania 'Ostara' heeft luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt bij het verminderen van giftige stoffen in de lucht en het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is daarom een goede keuze als kamerplant voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant houdt van een standplaats waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk dat de plant op een constante temperatuur staat om goed te gedijen. Zorg daarom voor een stabiele omgevingstemperatuur voor deze kamerplant.

 • Het is niet nodig om de bladeren van deze plant te snoeien. Verwijder wel regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden. Eventuele bloemstengels kunnen na de bloei worden afgeknipt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant water door de potgrond licht vochtig te houden en zorg voor goede drainage. Pas op dat de plant niet uitdroogt, vooral tijdens warme maanden.

  Guzmania 'Ostara' gedijt het best in luchtige, goed doorlatende potgrond met een lage zuurgraad. Het is belangrijk dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar ook niet te nat wordt. Het is aan te raden om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig water toe te voegen.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten zoals Guzmania 'Ostara' moet goed doorlatend en licht zuur zijn. Het is aan te raden om gebruik te maken van speciale potgrond voor kamerplanten om de juiste balans te behouden in voedingsstoffen en waterhuishouding. Zorg er daarnaast voor dat de plant voldoende drainage heeft om wateroverlast te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig blijft. Geef de plant elke 2 weken vloeibare plantenvoeding. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  Om stof te verwijderen, kun je de bladeren voorzichtig afnemen met een vochtige doek. Voor hardnekkigere vlekken of vervuiling, kan je de bladeren afnemen met lauwwarm water en een mild sopje en daarna afspoelen. Zorg ervoor dat de plant goed kan drogen voordat je deze terugzet op zijn plek.

  De Guzmania 'Ostara' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant op een plek waar het natuurlijke licht gefilterd wordt, zoals bij een raam met gordijnen. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan sterke temperatuurschommelingen. Vermijd koude tocht en direct zonlicht, dit kan de plant beschadigen.

  Kamerplanten zoals Guzmania's gedijen goed bij een hoge luchtvochtigheid. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een luchtvochtigheid tussen de 60-70% is ideaal voor deze planten.

  Kamerplanten zoals Guzmania's gedijen het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig in de vorm van meststoffen. Gebruik een speciale kamerplantenmest met een evenwichtige formule om de groei en bloei te stimuleren. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal van lente tot herfst, volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Guzmania 'Ostara' is een prachtige bromelia met opvallende rode bloemen die uit een rozet van groene bladeren groeien. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. De 'Ostara' kan zowel binnen als buiten worden gekweekt, zolang hij maar voldoende licht krijgt. Het is een langbloeiende plant die kleur en levendigheid toevoegt aan elke ruimte. Regelmatig water geven en af en toe voeding geven zal de Guzmania 'Ostara' helpen gedijen en prachtig bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.