Antirrhinum majus 5 kleuren

Antirrhinum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Antirrhinum majus, ook wel bekend als de Leeuwenbek, komt voor in verschillende kleuren, waaronder roze. Deze plant heeft lange stelen met opvallende bloemen die lijken op de open mond van een leeuw. Daarnaast zijn er varianten in de kleuren wit, paars, geel en rood. De Leeuwenbek is een geliefde bloem in tuinen vanwege de heldere kleuren en het bijzondere uiterlijk. De bloemen bloeien in de zomermaanden en trekken vaak bijen en hommels aan vanwege de zoete nectar.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Antirrhinum majus 5 kleuren is niet groenblijvend en verliest zijn blad tijdens de winter. Het is een meerjarige plant die opnieuw zal bloeien in het volgende groeiseizoen. Het wordt aanbevolen om de plant in het voorjaar te snoeien om de groei en bloei te bevorderen.

  De plant is matig winterhard en kan temperaturen tot -5 graden Celsius verdragen. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst extra bescherming te bieden, bijvoorbeeld met afdekmaterialen. Het is geen winterharde plant en kan het beste vorstvrij overwinterd worden.

  Antirrhinum majus 5 kleuren is redelijk eenvoudig in onderhoud en vereist een goed doorlatende grond en regelmatig water geven. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om nieuwe bloei te stimuleren. Ze kunnen het beste geplant worden op een zonnige plek in de tuin.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten voor optimale luchtcirculatie en voorkom zo schimmelvorming. Plant de zaailingen of jonge planten in goed doorlatende grond op een zonnige plek in de tuin.

  Antirrhinum majus 5 kleuren kunnen het beste groeien in de volle zon tot lichte schaduw, waar ze voldoende zonlicht krijgen. In de schaduw zullen ze mogelijk minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om ze op een zonnige plek te planten.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op de vochtigheid van de grond en water te geven wanneer dat nodig is.

  Ja, Antirrhinum majus 5 kleuren is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het kan een populaire keuze zijn voor tuiniers die zich willen inzetten voor de bestuiving van planten. De aanwezigheid van vlinders en bijen in de tuin kan bijdragen aan een gezondere en meer diverse ecologische omgeving.

  Antirrhinum majus 5 kleuren draagt bij aan de biodiversiteit door bijen en vlinders aan te trekken met zijn bloemen. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten in de tuin. Het zorgt zo voor een gevarieerd ecosysteem.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot en met september en de bloeiperiode kan ongeveer 10 tot 12 weken duren. Verschillende kleuren van de bloemen zijn paars, roze, geel, wit en rood.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij hoge temperaturen om uitdroging te voorkomen. Zorg wel dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de kleurrijke bloemen en niet voor consumptie. Het consumeren van deze plant kan zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap geluid te dempen door de vorm van de bloemen en bladeren. Verwacht echter geen volledige geluidsdemping, maar het kan wel enige vermindering van geluidsoverlast bieden in de tuin. Het effect hangt af van de omvang en locatie van de plant.

 • Om de bloeiperiode te verlengen en de plant gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen. Snoei de bloemstelen vanaf de basis tot aan het eerste gezonde blad of een zijscheut. Dit kan ook zorgen voor nieuwe bloemknoppen en een compactere groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bloemen en bladeren. Controleer regelmatig of de grond vochtig genoeg is voor de plant.

  De Antirrhinum majus 5 kleuren gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH waarin voedingsstoffen goed worden vastgehouden. Het is belangrijk om de grond regelmatig vochtig te houden, maar te allen tijde te voorkomen dat de plant met zijn wortels in het water staat. Overmatig natte grond kan leiden tot wortelrot.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond en heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodems. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten en te zorgen voor voldoende vochtigheid. Zorg ervoor dat de grond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Zorg voor een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Deze plant gedijt het beste in een beschutte omgeving. Water geven op regelmatige basis, vooral tijdens droge periodes.

  Het is aan te raden om de plant tijdens de winter te beschermen tegen vorst door middel van bijvoorbeeld een mulchlaag. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorstperiode begint. In strenge winters kan het ook helpen om de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer voor een gezonde groei.

  Voed de plant elke vier tot zes weken met een universele meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen rondom de plant helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of houtsnippers. Pas op dat de mulch niet tegen de stengels van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  De Antirrhinum majus 5 kleuren groeit het beste in neutrale tot licht zure bodems. Een pH-waarde tussen de 6.5 en 7.0 is ideaal voor deze plantensoort. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Door regelmatig te controleren op ongedierte zoals bladluizen, trips en spint, kan de plant beschermd worden tegen plagen. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie kan ook helpen bij het bestrijden van ongedierte. Het is belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren en actie te ondernemen zodra er tekenen van plagen worden waargenomen.

 • Omschrijving

  De Antirrhinum majus, ook wel bekend als de Leeuwenbek, komt voor in verschillende kleuren, waaronder roze. Deze plant heeft lange stelen met opvallende bloemen die lijken op de open mond van een leeuw. Daarnaast zijn er varianten in de kleuren wit, paars, geel en rood. De Leeuwenbek is een geliefde bloem in tuinen vanwege de heldere kleuren en het bijzondere uiterlijk. De bloemen bloeien in de zomermaanden en trekken vaak bijen en hommels aan vanwege de zoete nectar.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.