Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Fruehlingszauber'

Pelargonium (Grandiflorum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Fruehlingszauber' is een prachtige plant met grote bloemen in verschillende tinten roze en paars. Deze plant behoort tot de Grandiflorum Groep en staat bekend om zijn weelderige bloei en sterke groei. De bladeren van de 'Fruehlingszauber' zijn groen en hebben een licht behaarde textuur. Deze plant is ideaal voor in hangmanden of bloempotten op een zonnige plek in de tuin of op het balkon. De Pelargonium 'Fruehlingszauber' trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor een kleurrijke en levendige uitstraling in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat hij voldoende zonlicht krijgt en regelmatig water krijgt. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  Ja, Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Fruehlingszauber' heeft veel licht nodig. Het is daarom het beste om de plant op een zonnige plek te zetten. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  Je hebt ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten goed kan opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht en kan niet goed tegen felle zon. Plaats hem daarom op een plek met genoeg licht maar vermijd direct zonlicht. Het beste is om hem voor een raam op het oosten of westen te zetten.

  Ja, deze plant houdt van warmte en doet het goed in een warme omgeving. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar het veel zonlicht ontvangt om optimaal te groeien. Het is aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan koude temperaturen.

  De bloeiperiode van deze plant is meestal in de maanden mei tot en met september. De bloei kan duren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de verzorging en omgevingsfactoren. Als kamerplant heeft deze plant goed licht en regelmatig water nodig om optimaal te bloeien.

  Ja, Pelargonium-soorten hebben de potentie om de lucht te zuiveren door verontreinigende stoffen op te nemen en de luchtvochtigheid te verhogen. Ze produceren ook zuurstof tijdens het fotosynthetisch proces. Het regelmatig onderhouden van de plant, zoals het verwijderen van dode bladeren en het schoonmaken van de bladeren, kan helpen om de luchtzuiverende eigenschappen te verbeteren.

  Ja, de plant houdt van een warme plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht. Het is ook aanbevolen om de plant niet bloot te stellen aan direct zonlicht.

 • Wanneer de bloemen verwelkt zijn, kun je de stengels terugsnoeien tot vlak boven een bladknoop. Snoei ook eventuele dode of beschadigde bladeren weg. Dit zal de plant stimuleren om nieuwe groei te produceren.

  Geef deze plant regelmatig water, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in lichtjes opdrogen. In de winterperiode heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig vochtig te houden, maar niet te laten doordrenken. Het is aanbevolen om de plant in het voorjaar te verpotten met verse potgrond.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Vermijd kalkrijke of zure bodems voor optimale groei en bloei.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is en laat de plant niet uitdrogen. Geef regelmatig voeding tijdens de groeiperiode en verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Houd de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De plant kan stof en vuil verzamelen op de bladeren en bloemen, dus het is belangrijk om regelmatig schoon te maken met een zachte doek. Het is ook goed om de plant af en toe te besproeien of een warme douche te geven om stof te verwijderen en de luchtvochtigheid te verhogen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de plant kan beschadigen.

  Deze plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4 uur direct zonlicht per dag krijgt voor een optimale groei. Pas op voor felle middagzon, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of te hoge temperaturen. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de gezondheid en groei te bevorderen.

  Deze plant vereist een gemiddelde luchtvochtigheid en gedijt goed in normale kamertemperatuur. Het is aan te raden om de plant regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een luchtbevochtiger kan ook helpen om de juiste luchtvochtigheid in stand te houden.

  Deze planten gedijen het best in neutrale tot licht zure bodems. Een pH-waarde van 6,0 tot 7,0 is ideaal voor een goede groei en bloei. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met behulp van specifieke meststoffen.

  Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten om een gezonde groei te bevorderen. Gebruik een evenwichtige meststof met de juiste voedingsstoffen. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking voor de beste resultaten.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Fruehlingszauber' is een prachtige plant met grote bloemen in verschillende tinten roze en paars. Deze plant behoort tot de Grandiflorum Groep en staat bekend om zijn weelderige bloei en sterke groei. De bladeren van de 'Fruehlingszauber' zijn groen en hebben een licht behaarde textuur. Deze plant is ideaal voor in hangmanden of bloempotten op een zonnige plek in de tuin of op het balkon. De Pelargonium 'Fruehlingszauber' trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor een kleurrijke en levendige uitstraling in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.