Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Fruehlingszauber Lila'

Pelargonium (Grandiflorum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Fruehlingszauber Lila' is een prachtige en opvallende geranium met grote lila bloemen. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en een diepe paarse kleur die zeker de aandacht zal trekken in de tuin. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en kan dus gedurende een groot deel van het jaar bloeien. De 'Fruehlingszauber Lila' gedijt het beste in een zonnige en goed doorlatende grond. Deze geranium is perfect voor het opfleuren van bloembedden, borders en containers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft minimale verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Zet de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Fruehlingszauber Lila' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet de plant op een plek waar hij minstens 6 uur per dag indirect zonlicht ontvangt. Vermijd direct zonlicht in de middag om verbranding te voorkomen.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Laat de bovenste laag van de grond tussen de gietbeurten opdrogen.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht en kan ook wat direct zonlicht verdragen. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen felle middagzon, vooral in de zomermaanden. Over het algemeen gedijt de plant goed bij lichte en zonnige omstandigheden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen 15-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of temperaturen onder de 10 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme en zonnige plek staat.

  De Pelargonium bloeit meestal in de maanden mei tot en met oktober en de bloeiperiode kan enkele maanden duren. De plant staat bekend om zijn prachtige bloemen die langdurig bloeien.

  Pelargonium staat er niet om bekend lucht te zuiveren, maar het kan wel zorgen voor een gezonde en frisse atmosfeer in huis door de productie van zuurstof tijdens fotosynthese. Het is vooral geliefd vanwege de kleurrijke bloemen en de decoratieve uitstraling. Het regelmatig verzorgen van de plant kan ervoor zorgen dat deze optimaal groeit en bloeit.

  Ja, Pelargoniums gedijen het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Op deze manier kunnen ze optimaal groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en extreme temperaturen te houden.

 • Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemen. Snoei de plant in het voorjaar om de bloei te stimuleren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de winter kan de plant met mate worden bewaterd.

  Pelargonium 'Fruehlingszauber Lila' heeft potgrond nodig die goed gedraineerd is en rijk aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht. Vermijd te veel direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  Deze plant heeft een goed doorlatende, lichtvochtige aarde nodig. Gebruik een potgrond speciaal voor bloeiende kamerplanten voor optimale groei. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig water geven en een goed doorlatende potgrond. Zet de plant op een zonnige plek en bemest deze regelmatig tijdens het groeiseizoen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Om de plant schoon te maken, kun je een zachte doek gebruiken om stof van de bladeren te verwijderen. Af en toe kun je de bladeren voorzichtig afspoelen onder lauw water. Vermijd het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  Deze plant heeft veel licht nodig en moet op een zonnige plek worden geplaatst om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Pas op voor te veel direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  Deze plant gedijt het best bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 18-24°C. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant voldoende warmte en licht krijgt om gezond te blijven.

  Deze plant gedijt goed bij een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Probeer de luchtvochtigheid tussen de 40-60% te houden. U kunt de luchtvochtigheid verhogen door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde, typisch tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen met meststoffen of bodemverbeteraars. Het behoud van de juiste zuurgraad bevordert een gezonde groei en bloei van de plant.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een algemene meststof voor kamerplanten met een evenwichtige formule. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking, meestal eens in de twee weken tijdens de lente en zomer.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Fruehlingszauber Lila' is een prachtige en opvallende geranium met grote lila bloemen. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en een diepe paarse kleur die zeker de aandacht zal trekken in de tuin. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en kan dus gedurende een groot deel van het jaar bloeien. De 'Fruehlingszauber Lila' gedijt het beste in een zonnige en goed doorlatende grond. Deze geranium is perfect voor het opfleuren van bloembedden, borders en containers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.