Dianthus chinensis

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus chinensis, ook wel bekend als de Chinese anjer, is een vaste plant die bekend staat om zijn kleurrijke bloemen. De bloemen zijn meestal roze, rood of wit van kleur en hebben een aangename geur. Deze plant is geschikt voor borders, rotstuinen of als bodembedekker. Hij bloeit van de lente tot de herfst en trekt vlinders aan. Dianthus chinensis gedijt goed in de volle zon en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Dianthus chinensis is niet groenblijvend. Dit betekent dat hij zijn bladeren verliest in de winter en in het voorjaar weer nieuwe bladeren krijgt.

  Deze tuinplant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. In strenge winters kan het nodig zijn om de plant extra te beschermen tegen vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  Ja, deze plant is makkelijk te onderhouden. Het vereist weinig speciale zorg en kan gedijen in de meeste tuinomgevingen. Regelmatig water geven en wat bemesting is voldoende voor een gezonde groei.

  Dianthus chinensis heeft ongeveer 20 cm ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant vrij te houden zodat de lucht goed kan circuleren en de plant voldoende zonlicht krijgt. Zorg er ook voor dat de plant niet te dicht op andere planten staat om concurrentie te voorkomen.

  Nee, Dianthus chinensis groeit het beste in de volle zon en heeft minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Het is daarom niet ideaal om deze plant in de schaduw te plaatsen.

  Dianthus chinensis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen. Over het algemeen wordt aanbevolen om de plant eens per week water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de zoete geur en nectarrijke bloemen. Het trekt bestuivers aan zoals vlinders en bijen die helpen bij de bestuiving van bloemen in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging voor de biodiversiteit in de tuin.

  Ja, de plant Dianthus chinensis trekt vlinders en bijen aan en draagt zo bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het biedt voedsel en een leefomgeving voor verschillende insecten. Het is dus zeker goed voor de biodiversiteit in de tuin.

  "Dianthus chinensis" bloeit voornamelijk in de maanden juni tot en met september. De bloeiperiode kan variëren, maar gemiddeld bloeit de plant ongeveer 4 tot 6 weken lang. Onder ideale omstandigheden kan de bloeiperiode echter langer duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om regelmatig water te geven tijdens warme periodes. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is.

  Ja, de bloemblaadjes van deze plant zijn eetbaar en worden soms gebruikt als decoratie in salades of desserts. Het wordt aanbevolen om alleen de bloemblaadjes te eten en niet de rest van de plant. Zorg er altijd voor dat de plant niet behandeld is met pesticiden voordat je deze consumeert.

  Dianthus chinensis heeft de eigenschap om geluid te absorberen en daardoor geluidsdempend te werken in een tuin of buitenruimte. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen en zorgen voor een rustige atmosfeer. Het is daarom een goede plant om te gebruiken voor geluidsisolatie in de tuin.

 • Voor het snoeien van deze plant is het aan te raden om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen. Dit zal de bloeiperiode verlengen. Het is ook mogelijk om de plant in het voorjaar licht terug te snoeien om een compacte groei te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de grond te drassig wordt, dit kan de plant beschadigen.

  Voor de plant in kwestie is het belangrijk om te groeien in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is aan te raden om regelmatig de potgrond te controleren op vochtigheid en de plant te voorzien van de juiste voeding voor gezonde groei en bloei. Het is belangrijk om de potgrond niet te laten uitdrogen en de plant voldoende water te geven, maar te vermijden dat de wortels te lang nat blijven staan.

  De bodem moet goed doorlatend en licht zuur tot neutraal zijn. Het is het beste om de planten te planten op een zonnige plek in de tuin met vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem regelmatig wordt bemest om de groei en bloei te stimuleren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om de winter te overleven heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst. Het is aan te raden om de plant te bedekken met een laag mulch of bladeren voor extra isolatie. Zo blijft de plant beschermd tegen extreme temperaturen tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant af en toe om gezonde groei te bevorderen.

  Dianthus chinensis heeft baat bij een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof met een lager stikstofgehalte om overmatige bladgroei te voorkomen. Bemest de plant niet in de winterperiode.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken rond deze plant. Gebruik organisch materiaal zoals compost of stro. Breng een laag van ongeveer 5 cm aan rond de plant, maar laat ruimte vrij rond de stam.

  De bodem waarin de plant gedijt moet neutraal tot licht alkalisch zijn, met een pH tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en rijk is aan organisch materiaal. Het regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem kan helpen bij het behouden van een ideale groeiomgeving.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunt u overwegen om handmatig de insecten te verwijderen, zoals bladluizen, motten en rupsen. Ook kunt u natuurlijke vijanden aantrekken, zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen, die helpen bij het bestrijden van ongedierte. Daarnaast kunt u ook preventieve maatregelen nemen, zoals het regelmatig controleren van de plant en het zorgen voor een goede luchtcirculatie.

 • Omschrijving

  Dianthus chinensis, ook wel bekend als de Chinese anjer, is een vaste plant die bekend staat om zijn kleurrijke bloemen. De bloemen zijn meestal roze, rood of wit van kleur en hebben een aangename geur. Deze plant is geschikt voor borders, rotstuinen of als bodembedekker. Hij bloeit van de lente tot de herfst en trekt vlinders aan. Dianthus chinensis gedijt goed in de volle zon en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.