Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Jasmin'

Pelargonium (Grandiflorum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium 'Jasmin' is een variëteit van de Pelargonium Grandiflorum groep, ook wel bekend als de grootbloemige geranium. Deze plant kenmerkt zich door zijn prachtige bloemen met een delicaat jasmijnachtig aroma. De bloemen hebben een subtiele roze kleur en bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen. 'Jasmin' is een compacte plant die goed gedijt in zonnige tuinen of op terrassen. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van geurende planten en kan ook worden gebruikt in bloembakken of hangende potten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Pelargonium planten zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en hebben weinig eisen. Zorg ervoor dat ze voldoende zonlicht krijgen en regelmatig water geven. Het regelmatig verwijderen van verwelkte bloemen zal de bloei bevorderen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek in huis voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht, vooral tijdens de warmste uren van de dag.

  Pelargonium 'Jasmin' heeft één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft tussen de gietbeurten in. In de winter kan de plant minder water nodig hebben.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Jasmin' houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Felle zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Plaats de plant daarom op een plek met indirect zonlicht.

  Ja, deze plant houdt van warmte. Kamerplanten zoals deze gedijen goed bij kamertemperatuur. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of extreme temperaturen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden mei tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 maanden.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het heeft de mogelijkheid om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in voedingsstoffen voor de plant. Het regelmatig onderhouden en verzorgen van de plant zal de luchtzuiverende werking ten goede komen.

  Ja, Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Jasmin' staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk om deze plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Als de temperatuur te laag is, kan dit de groei en bloei van de plant belemmeren.

 • De plant moet regelmatig worden gesnoeid om een compacte groei te bevorderen en om dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Snoei in het voorjaar na de bloei en knip de stelen terug tot net boven een knop. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan de plant, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Laat de grond niet uitdrogen, maar vermijd ook dat de wortels te lang nat blijven. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd water op de bladeren.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond, rijk aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de potgrond vochtig te houden. Gebruik bij voorkeur een pot die drainage gaten heeft onderin.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Jasmin' heeft behoefte aan goed doorlatende grond met een goede voedingswaarde. Het is belangrijk dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Voeg af en toe mest toe tijdens het groeiseizoen voor optimale groei.

  De plant kan af en toe worden afgestoft met een zachte doek om stof en vuil te verwijderen. Voor hardnekkig vuil kan de plant voorzichtig worden afgespoeld met lauw water. Zorg ervoor dat de bladeren goed droog zijn voordat de plant terug wordt geplaatst op de originele plek.

  Deze plant heeft veel licht nodig en kan het beste op een zonnige locatie geplaatst worden. Zet de plant bij voorkeur voor een raam op het zuiden of westen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4 uur direct zonlicht per dag ontvangt.

  De plant verdraagt het beste een temperatuur tussen de 15 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant altijd op een constante temperatuur staat om gezond te blijven.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Jasmin' moet matig zijn. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Zorg er ook voor dat de plant niet te dicht bij een warmtebron staat, dit kan de luchtvochtigheid verlagen.

  De meeste pelargoniumsoorten gedijen goed in neutrale tot licht zure bodems met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met meststoffen of kalk. Een tekort of overschot aan zuur kan de groei en bloei van de plant negatief beïnvloeden.

  Om uw kamerplant goed te laten groeien is het belangrijk om regelmatig te bemesten. Gebruik een vloeibare meststof voor kamerplanten tijdens het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt voor een gezonde groei en bloei.

 • Omschrijving

  Pelargonium 'Jasmin' is een variëteit van de Pelargonium Grandiflorum groep, ook wel bekend als de grootbloemige geranium. Deze plant kenmerkt zich door zijn prachtige bloemen met een delicaat jasmijnachtig aroma. De bloemen hebben een subtiele roze kleur en bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen. 'Jasmin' is een compacte plant die goed gedijt in zonnige tuinen of op terrassen. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van geurende planten en kan ook worden gebruikt in bloembakken of hangende potten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.